Zmena servisnich intervalu

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem

Moderátor: Blue Lanos

Scorpion.11

Re: Zmena servisnich intervalu

Příspěvek od Scorpion.11 »

Kód: Vybrat vše

chrudoš- Ja si kupoval nove auto proto, aby se mi o nej nekdo 5 let postaral, tzn si klidne zaplatim a budu jen rad, pokud to budou vyhozene penize a auto bude kompletne v poradku.
Možná by jsi měl snad i pravdu, ale stejně u prohlídky nejsi, takže ani nevíš co ti tam dělají a v jakém máš stavu celkem auto, protože pochybuji i kdyby ti něco našli na diagnostice, že by se ti přiznali a něco samy od sebe zpravili :PP:
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)

člen AVEO Fanclubu
Reklama

Scorpion.11

Příspěvek od Scorpion.11 »

Kjub - Ak si donesies vlastny olej je to uplne OK
No nevím jak kdo, ale já měl s vlastním olejem velké problémy a napsali mi to i do servisky a vyhrožovali, že ztrácím záruku na motor -P
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)

člen AVEO Fanclubu
Kjub

Příspěvek od Kjub »

No neviem co tam robia, ale ako som napisal naco ked mam zaruku a budu mi musiet veci opravit zadara?

A vidis, ked len kvoli blbemu oleju mam stratit zaruku, tak to nebudem riskovat...
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Takhle, at je garancka jak chce draha, servis prebira zaruku za provedene opravy, tzn pokud se pokazi to, co pri prohlidce odrbali, ale napsali to jako zkontrolovane, je to jejich chyba, musi to stejne opravit jako zaruku, me to muze byt ukradene. A cena garancky se da jednoduse snizit o vymenovane dily, ktere si MUZES dovezt sam, MUSI ale splnovat pozadavky pozadovane vyrobcem auta. Ja mel vlastni olej, dokonce original z ameriky (tchan je maniak do amerik :) ), tzn byly tam napsany ty mezinarodni specifikace, ne evropse, nicmene presne podle knizky a v BSku mi borec rekl, ze v pohode, tohle mi klidne zapisou, protoze olej splnuje, co ma, neni zadna moznost, jak ztratit zaruku. Muselo by se neco prihodit primo vlivem oleje, tzn pokud se ti pokazi radio a tys mel vlastni olej, spravi ti to bez kecu :)
Ale presne jak pise Kjub, nechodit na garancku a pak tam prijet jen s vyzkratovanou kontrolkou nebo necim jinym, clovek se pekne prohne! Je jasne, ze by to chtelo diagnostiku (1000,-), 6-8 hodiny by se v tom vrtali (nejlepe dva az tri lidi) atd, cena by notne prevysila garancku, a to by byla jen prkotina zavada...

Proto rikam, staci si najit levny origo servis, kde ti presne napisou, co provedli, tzn mas papir, kterym se muze clovek v pripade zavady ohanet a nic nepreplatis.
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Ja rikam ze suhlasim s Chrudosem. -i

A myslim ze je dobre chodit tam, kde si auto kupil, beru ta automaticky inak, a vytvorit si tam priatelske vztahy.
odrifuk

Příspěvek od odrifuk »

-i -i -i -i
CRUZE 120 kW BIELY LTZ 6 manuál+FÓLIE
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

Kjub píše:Ja rikam ze suhlasim s Chrudosem. -i

A myslim ze je dobre chodit tam, kde si auto kupil, beru ta automaticky inak, a vytvorit si tam priatelske vztahy.
Kua, to ma nenapadlo. :shock: :shock: :shock: Ja som si myslel že tam chodíš preto aby ti dobre servisovali auto ...hm a ty si tam chodíš hľadať priateľa. :D :D :PP:
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Tak to ja zas chodim teda jinam :) A lituju, ze jsem tam auto koupil, nic jsem neusetril, ale pristup je na houno. Pokud za penize, tak tam, kde se ke mne chovaji dobre, pokud reklamace za jejich penize, tak prodejce, ostatne stejne to i ten prodejce (servis) dostane proplacene od dovozce, takze ani oni o nic neprijdou.

Tak me napada zabavna historka, kdyz jsem sel reklamovat vylitou baterku a zrezly nosnik, predaval jsem auto, pan Simonides, co to se mnou vyrizoval, se ani neptal, jen kde je to podrene, at to reknu, ze mi veri, nicmene hlavni technik, co to prebiral s nim, hned hlasil: Franto (nevim presne :) ), pis: podrene svetlo, podrene sklo, kastla podrena tady a tady, tu a jeste tu, a toto a tamhle to! Vsechno jsem to prejel prstem a byla to samozrejme jen spina, on ze: Aha aha, jsem si nevsiml, to vite, hihi." proste at jsou z obliga! Tfujtajksl, jsem rad, ze jsem videl pana, co se mi hrabe v aute a nejen ty, co to vyrizujou, ten pristup me utvrdil, ze za MOJE penize chci neco trosku jineho...ale to je OT :)
Kjub

Příspěvek od Kjub »

U nas v BA mas Fancar, MaH a este jeden servis v Dubravke (cast BA). Takze si moc nenavyberas. Ale ja som s Fancarom spokojny, samozrejme ze mi v prvom rade zalezi na tom, aby to auto bolo poriadne spravene, ale je predsa lepsie byt priatelsky, ako ich len v kuse buzerovat. Tomu ver, ze ked si ta zapamataju ako prijemneho zakaznika, tak sa to odrazi aj na ich pristupe k tvojmu autu.
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

No presne tak, vsak kdyz chci utratit penize za auto, vim kam jet. Kdyz to ma byt v ramci zaruky nebo svolavacka, je mi jedno, jak to udelaji, ja mam papir, ze je to opravene a tim padem prebiraji odpovednost, kdyz se v tom vrtali, tzn pokud se to pokazi, jedu tam zas a je jejich blbost, ze to budou muset delat znova, meli si maknout poradne. Mam spraveny zrezly nosnik, uz od pohledu je to jen pretrene a neostrene, ale pokud to prorezne zase, no tak to zase taky spravi, je to jejich prace, tak at si nesou nasledky
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Suhlas. :PP: -i
shindys

Příspěvek od shindys »

Poraďte, jak to mám udělat? Auto servisuju v jiném autorizovaném servisu než tam, kde jsem ho koupil. Musím s každou reklamací k prodejci, nebo mi ji v rámci záruky spraví i v jiném autorizáku? Proč by ne? Chevrolet jako chevrolet? Ptám se jen ze zvědavosti, zatím žádnou závadu nemám, i když to otvírání kufru už nejde tak jistě jako v novotě...takže brzy očekávám 1.závadu na reklamaci, no a k prodejci se mi nechce, nemám s nima sice žádný problém , ale je to o dost dál...
Cruze 2.0 VCDi 110 kW, tažné zařízení A50-X, zástěrky, boční lišty, svítící prahy
Obrázek
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Tak to nevim, ja jezdim s reklamacema k prodejci, ale podle me je to uplne jedno, reklamaci nebere servis na sve triko, ale necha si ji proplatit od vyrobce, tzn by melo byt jedno, kam jedes. Ono stejne, servis a prodejna jsou dve oddelene veci, moc spolu nesouvisi. Zkus zavolat tam, kam jezdis, jak to bude, hlavne si pak schovavej ucty, protoze jeste ani jednu svolavacku nemam v knizce zapsanou, to mi projde divne, nicmene v servisu jsou ty zaznamy v pocitaci, takze dohledat se to da. Ale jen tam, kdes to nechal delat. Zavolej si tam, to mas nejjednodussi
shindys

Příspěvek od shindys »

OK. Až ta situace nastane, napíšu sem, co jsem zjistil :-)
Cruze 2.0 VCDi 110 kW, tažné zařízení A50-X, zástěrky, boční lišty, svítící prahy
Obrázek
Dimco Nubira 97

Příspěvek od Dimco Nubira 97 »

Je to úplne jedno kam si to dáš na záruku, majú POVINNOSŤ ťa vybaviť v každom autorizovanom servise. Druhá vec je aký budú mať prístup ale myslím že keď tam jazdíš na servisky tak to bude OK
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Technická sekce“