Kupil som Nexiu
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
motor - nexia
zdravicko,
spotreba je pri motore 1.5, 66 kW okolo 6,5 -6,7l. ked ides tych 110 na lahku nohu
motor zabera od 1800 otacok, pod toutzo hodnotou to dusis.
mam 167 000 km a ide ako hodinky...akurat teraz neukazuje stav paliva...proste raz mam plnu, raz prazdnu nadrz.asi je pokazeny plavak......
spotreba je pri motore 1.5, 66 kW okolo 6,5 -6,7l. ked ides tych 110 na lahku nohu
motor zabera od 1800 otacok, pod toutzo hodnotou to dusis.
mam 167 000 km a ide ako hodinky...akurat teraz neukazuje stav paliva...proste raz mam plnu, raz prazdnu nadrz.asi je pokazeny plavak......
Akurat, ze ja som to myslel opacne. Uz 6,5 sa mi zda malo. Ked jazdim aj mesto aj medzimesto, tak mi zere okolo 8,5 ak nie viac. Skor viac by som povedal. Aj samotne medzimesto mi urobi 8,5. V meste 10.]Rebro[ píše:Aj mne sa zda ta hodnota nadnesena. Tak 5,5 litra... to skor tomu uverim.Dano píše:Ja si myslim, ze jazdim normalne, ale take hodnoty som este nedosiahol, ze 6,5. To sa hadam s benzinakom ani neda.
-
- Kontaktovat uživatele:
No, podle skutečných tabulek má NEXIA žrát po městě nějakých 12,2 l (nevím, kde to testovali). Spotřeba si troufám tvrdit, že na 5,7 - 5,8 dostat jde, ale na velice dobré a rovné silnici hodně podobné dálnici. A ještě jet bez kolon, jinak to jde opravdu jen stěží. Tato spotřeba se mi povedla jen jednou a to jsem jel v Itálii pořád 90 - 110 (těch 90 tam bylo vícekrát). Lidi předjížděli jako blázni a čuměli na mě jak na šneka !!!
Presne mi prosim opis ako jazdis. Ako pridavas, ako radis, pri akych otackach, ake rychlosti preferujes a opis to pre medzimesto a pre mesto. Chcel by som sa inspirovat. Teba by bolo dobre zamiesat s Ivanom, dobre zahrkat a bude jeden normalny sofer]Rebro[ píše:Juuj Dano, to co si si pozical Ivanove auto? Ja i pri dnesnej cene benzinu mam priblizne preratanu spoterbu 2Sk/km. Je sice pravda, ze preferujem Miloshov styl... ale mno...
moj Lanos ma zrat v meste 13,6, ale na kratkych jazdach (do 4 km) cez zimu som nad 9,5 nemal.Kruger !!! píše:No, podle skutečných tabulek má NEXIA žrát po městě nějakých 12,2 l (nevím, kde to testovali). Spotřeba si troufám tvrdit, že na 5,7 - 5,8 dostat jde, ale na velice dobré a rovné silnici hodně podobné dálnici. A ještě jet bez kolon, jinak to jde opravdu jen stěží. Tato spotřeba se mi povedla jen jednou a to jsem jel v Itálii pořád 90 - 110 (těch 90 tam bylo vícekrát). Lidi předjížděli jako blázni a čuměli na mě jak na šneka !!!
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Škoda Octavia 1.6
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak kde to potom měří, ja mám po městě též něco mezi 8,5 - 10 (záleží na délce a stylu). Fakt divný. Jinak u nás mám po cestách spotřebu něco kolem 6 - 7 l, u nás nedržím takové předpisy jako jindemrk píše:moj Lanos ma zrat v meste 13,6, ale na kratkych jazdach (do 4 km) cez zimu som nad 9,5 nemal.
- ]Rebro[
Dano: mno.. tak neviem... ci ti prezradim to tajomstvo.... ale... ja naozaj neviem...... no DOBRE.. tak tu JE:
Ked sa xces rozbehnut.. tak vsetci z auta musia vystupit a pomahaju tlacit, aby sa auto rozbehlo i bez plynu. KEd to uz ako tak ide, pokusaju sa naskocit. Tu je tan problem priestoru na zadnych sedackach. Brzdit... mno.. to sa velmi nesnasim, kedze kineticku energiu treba co najlepsie vyuzit. Otacky, kedze nemam otackomer ti nepoviem.. to misim urcit sluchom. Preto RADIO nemam. To jednas zvysuje spotrebu paliva, kedze to odobera prepotrebnu energiu pre sviecky. V noci jazdim maximalne so stretavacimi svetlami. Tie dialkove tiez hodne zeru. Ale radsej svietit... koli pokutam... nie bezpecnosti... Uf.. dalsia cast nabuduce. uz nefladzem
Ked sa xces rozbehnut.. tak vsetci z auta musia vystupit a pomahaju tlacit, aby sa auto rozbehlo i bez plynu. KEd to uz ako tak ide, pokusaju sa naskocit. Tu je tan problem priestoru na zadnych sedackach. Brzdit... mno.. to sa velmi nesnasim, kedze kineticku energiu treba co najlepsie vyuzit. Otacky, kedze nemam otackomer ti nepoviem.. to misim urcit sluchom. Preto RADIO nemam. To jednas zvysuje spotrebu paliva, kedze to odobera prepotrebnu energiu pre sviecky. V noci jazdim maximalne so stretavacimi svetlami. Tie dialkove tiez hodne zeru. Ale radsej svietit... koli pokutam... nie bezpecnosti... Uf.. dalsia cast nabuduce. uz nefladzem
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory