mäkká spojka

Moderátor: Blue Lanos

ppp

Re: mäkká spojka

Příspěvek od ppp »

Dark69 píše:to ppp: a preco ak prepusta pomocny spojkovy valec tak ho vymenit?? Ja som ho rozobral uplne. V strede je segerova poistka ktoru vyberies a vnutry na tom pieste vymenis gumene tesnenie... Od vtedy ide ako novy uz pol roka...Nemam ani kvapku kvapaliny pod tou gumickou....Pred vymenou mi z neho tiekla kvapalina potokom...
Pretoze ak prepusta tak je pravdepodobne tak hrdzavy ze bude prepustat aj po vymene tesnenia. Aspon predpokladam, kedze tesnenie vyzera uplne inak nez na skodovke, kde ma sancu sa opotrebovat aj sa mi opotrebovalo (kopirovalo povrch piestika) ale na nubire a espere sa tesnenie rozovrie vzdy ked nan zatlaci kvapalina, takze by malo tesnit navzdy, kym teda pod nim nie je tolko spiny ze netesni vdaka nej. U mna bol valec komplet hrdzavy a to az tak, ze sa zaseklo a roztrhlo tesnenie. A to som akosi nove nezohnal. V carmaxe 0 bodov a v autodily krc ho maju az poslednych par mesiacov (v cenniku v eshope). ALe aj tak neviem ako by to tesnilo keby tesnenie behalo po krateroch po hrdzi.
Reklama

Dark69

Příspěvek od Dark69 »

to ppp: No tak ja som ten pomocny valec zvnutra vylestil, vycistil 100% liehom a vymenil na piestiku tu gumicku vnutornu, ktora je vo vnutry valca a tesni za uplne novu... Od vtedy ani kvapka uniku kvapaliny..
A neverim ze ten valec je az tak zvnutra zhrdzaveny, ved tam nemas vodu ale kvapalinu brzdovu..... Robil som to mne aj jednemu a vzdy stacilo to co som popisal ;)
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
benky71
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od benky71 »

kamarátovi som ho menil na Nexii.Najprv chcel,ale ušetriť tak kúpil sadu gumičiek.Prehodil som mu to.Po 2 dňoch to začalo tiecť.ten valček bol zvnútra poriadne vydratý,keď už ani nové gumičky nepomohli.Kúpil nový, cca 30€,vymenil som ho hneď a má pokoj.Takže odporúčam radšej nový a je pokoj. :D
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

No ano ak je uz vydraty zvnutra tak jednoznacne novy, moj bol zvnutra ok ;)
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
ppp

Příspěvek od ppp »

Dark69 píše:to ppp: No tak ja som ten pomocny valec zvnutra vylestil, vycistil 100% liehom a vymenil na piestiku tu gumicku vnutornu, ktora je vo vnutry valca a tesni za uplne novu... Od vtedy ani kvapka uniku kvapaliny..
A neverim ze ten valec je az tak zvnutra zhrdzaveny, ved tam nemas vodu ale kvapalinu brzdovu..... Robil som to mne aj jednemu a vzdy stacilo to co som popisal ;)
Moj bol zvnutra kompletne zhrdzaveny asi ako brzdove bubny zvonku :). Pritom prachovka neporusena. Ako sa tam dostal bordel a voda netusim, ale valec bol na vyhodenie.

Inac ja taketo hydraulicke veci, este mazem zvnutra silikonovou pastou (ludovo vazelina :) ) a to aj pod prachovkou, takze uz by dalsi zhrdzaviet nemal ani ked sa mu roztrhne nebodaj prachovka. Brzdy mam takto chranene uz vyse 4 roky a stale v poriadku.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“