Ono ak sa mozem do diskusie vlozit tak pravdu mate obaja. Ved ak automobilky nesetrili prilis, tak by sa mohlo naozaj stat len to co pisal hotrod2. Kable by totiz mali byt nadimenzovane podla spotrebica. A poistky podla kablov. Takze ak niekto pretazi nejaku vetvu, tak prve odchadzaju poistky. Bohuzial to neplati ak su zaoxidovane spoje a polamane kable. Alebo ak niekto pouzil na vymenu prvu poistku co nasiel (s niekolkonasobne vyssou hodnotou nez ma byt). Vtedy su prechodove odpory dostatocne na to, aby sa najprv roztiekla izolacia a od skratu a rozzeraveneho drotiku z lanka chytlo auto nez aby sa prepalila poistka. Bohuzial o polamanych kabloch alebo zle vymenenych poistkach majitel vobec nemoze tusit (teda aspon o tych kabloch alebo poistkach ak sa spolahol na servis) takze je to tzv. vec vyssieho vplyvu.
Inac ja uz mam v espere vedla lanka na otvaranie kapoty natiahnuty celkom slusny zvazok novych kablov ale kedze nemozem zohnat normalnu prechodku prislusnych rozmerov (2 az 3cm diera) tak som az nedavno musel prechodku vyrobit, pretoze ma dost k tomu popohnala dalsia z tv "sprav"o dalsom mimovolne vyhoretom aute. Ale nastastei doteraz boli vsetky kable v este pridavnej buzirke a obcas som to kontroloval ci sa nederu. Nastastie nic. A ako je to u mna zvykom, tak kable predimenzovane a poistky na dvojnasobok potrieb spotrebica . A tu prechodku som zhotovil z plastovej zaslepky na koniec rurky. Staci prerezat a vyrezat vnutro. Ale keby ste vedeli kde zozeniem take velke gumene prechodky tak budem len rad. A keby boli aj s manzetou/harmonikou tak este radsej.
Z motoru do kokpitu ...
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
Re: Z motoru do kokpitu ...
Kluci nejde o žádný velký odběr (dvě led světla) klidně vystačí i to napojení na ten zapalovač, když teda říkáte že to unese ten odběr.
Ohledně zapojení ozvučovací aparatury už nějaké zkušenosti mám, včetně zapojení zesilovače a dalších náležitostí, takže kdyby šlo o to uvědl bych to.
Jinak kablík tedy zkusím protáhnout někde tam u pojistkové skříně jak tu někdo psal.
Díky za infa
P.S. hasící přístroj nevozím v kufru, ale mám jej rovnou u sedadla řidiče, akorád nevím zda li je ještě účinný, vypada už trochu staře
Ohledně zapojení ozvučovací aparatury už nějaké zkušenosti mám, včetně zapojení zesilovače a dalších náležitostí, takže kdyby šlo o to uvědl bych to.
Jinak kablík tedy zkusím protáhnout někde tam u pojistkové skříně jak tu někdo psal.
Díky za infa
P.S. hasící přístroj nevozím v kufru, ale mám jej rovnou u sedadla řidiče, akorád nevím zda li je ještě účinný, vypada už trochu staře
Simson S51 Enduro B2-4 1986 4,4Kw - Celokompletní renovace
Škoda Favorit 1,3 8V Lxi 1993 50Kw - Bosh Monomotronic, Power bass systems
Daewoo Nexia 1,5 8V MPi GL 1997 55Kw - ABS, Airbag, LPG, Posilovač řízení, Litá kola 15"
Škoda Favorit 1,3 8V Lxi 1993 50Kw - Bosh Monomotronic, Power bass systems
Daewoo Nexia 1,5 8V MPi GL 1997 55Kw - ABS, Airbag, LPG, Posilovač řízení, Litá kola 15"