AIRBAG - Prosím POMOZTE !!!

Moderátor: Blue Lanos

Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Petrm: Dekuju za radu....Volant jsem dole nemel, jen jsem vytahl budiky, odpojil konektory a zase zpatky nasunul konektory a prisrouboval...Nekdo mi rikal, ze staci na 5 minut odpojit baterku a melo by to byt O.K.

BTW: Kolik asi tak zhruba odhadem si ten servis muze nauctovat?
Reklama

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No tipuju to do 500 Kč víc snad proboha né teda jestli to bude jen vymazání bez nějaké opravy ale skus nejdřív zavolat tam kam jezdíš a informovat se třeba si řeknou opravdu jen 100 nebo na pivo 8) záleží na konkrétním servisu 8)
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Dnes jsem zkousel na 15 minut odpojit minus pol od baterky, ale stejne to nepomohlo :(
Kofik

airbeg

Příspěvek od Kofik »

mě se to taky stalo a zajel jsem do servisu a za pět minut jsem to měl hotoví
stálo to 150,-
kofik

Re: AIRBAG - Prosím POMOZTE !!!

Příspěvek od kofik »

Robert píše:Potřebuju poradit. Dnes jsem demontoval budíky z palubky a vše proběhlo O.K. (chtěl jsem stříkat ten plast kolem budíků) ALE při opětovné montáži mi začala svítit kontrolka AIRBAGu. (asi signalizuje nefunkčnost) :cry:
Většinou než nastartuju, tak ta kontrolka zhasne, ale TEĎ zhasne a HNED se zase řožne a svítí furt. Jinak vše funguje O.K.
Někdo mi poradil, že by to mohlo být v řídící jednotce, že prý si asi ta ŘJ myslí, že je AIRBAG vystřelenej, ale co s tím mám teď UDĚLAT???
Prosím poraďte, budu velmi vděčný za každou radu...:cry:

Já měl tosamí a zajel jsem do daewo servisu a tam mě to udělali za pět minut a stálo mě to 150,- ale v každym servisu to může být jiný.
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Já s tím taky budu muset zajet, v květnu jedu na STK :oops:
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Tak jsem pročetl pozorně všechny Vaše příspěvky,ze kterých plyne jedna dobrá rada pro mě.Nehrabat se zbytečně v autě,když to není bezpodminečně nutné,zejména v elektrické části.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

V.Brousek píše:Tak jsem pročetl pozorně všechny Vaše příspěvky,ze kterých plyne jedna dobrá rada pro mě.Nehrabat se zbytečně v autě,když to není bezpodminečně nutné,zejména v elektrické části.
O tom to není.. nikdy v životě bych neřekl, že po odpojení budíků začne svítit airbag :?: :roll:
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Roberte,samozřejmě máš pravdu.Ale ty jsi demontoval přístrojovku(budíky) a neměl jsi žádnou závadu,třeba nesvítící kontrolku.A tato tvá demontáž je pro mě(znova upozorňuji že PRO MĚ - je mi 56 r.) zbytečná.Vždy musíš počítat,že pokud něco odpojuješ,demontuješ může nastat jiná závada.Dnes je většina úchytů s plastu a pokud neznáš přesně kam šáhnout,kterým směrem zapáčit,většinou si způsobíš nějakou škodu.A to samé je s elektrikou,řídící jednotkou,imobilizérem.Když nedodržíš postup odpojení,je na světě problém.A tom to je.
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Jo, něco na tom je, ale jak píšu, tohle by mě nenapadlo, že se to stane. Jen odpojení, nalakování a zapojení a..... problém.. :roll:
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Roberte,musím ale napsat,že když jsem byl mladý já,také jsem na svém prvním voze Trabant ( i otcova Oktávie r.v.1963) dělal všemožné úpravy.Jenže tenkrát nebyla elektrická výbava tak složitá a všechno bylo řemeslně zpracované.Tím myslím že vše bylo řádně šroubováno,kromě dveřních papundeklů,ty již tenkrát dělali na plastové zamačknutí.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

koukam ze ani po 2 letech si nevyresil problem airbag.jinak odpojenim budiku se mi nikdy nic podobneho nestalo.skoda ze si uz nebyl na diag abychom vedeli co je to za chybu.ale jen takova malickost.obcas a zvlast u matize se stane ze se do rj nacte nejaka blbost a a ta hlasi ze je poskozena a musi se vymenit.(podotykam z niceho nic )uz mame par jednotek v takovymto stavu.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
JMMahony

Airbag

Příspěvek od JMMahony »

Koukám, že řešíte airbag.Jsem new Matízáček resp. jsem ho koupil dcerce, která si udělala ŘP.Já jsem v minulosti koupil havarovaný Hyundai Lantra /airbag nebyl aktivován-nebyl bouchlej/Když jsem auto asi za 3 měsíce dal dohromady a připojil baterku tak svítil airbag. Zajel jsem na diagnostiku do Hyundaie a tam mě takovej čambulín napíchnul na PC a během cca 5 minut mi dal vše dohromady. Řekl mi, že když je odpojená delší dobu baterie, tak u těchto modelů naskočí kontrolka airbagu. Nechtěl zaplatit nic, tak jsem mu dal kilčo na pivko. Např. u Citroenu,Renaultu můžeš odpojit baterku na jak dlouho chceš a s airbagem to nemá nic společného.Stalo se mi také, že se mi rozsvítil Airbag u Renault Scenic a byl vypadlej kontakt u tzv. pyropatrony/napinač pásu/ to ale ani nevím jestli Matízek má musím se mrknout. Matízáčkům zdar.
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“