Sportovní vzduchový filtr.

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Ondras
Kontaktovat uživatele:

Re: Kola

Příspěvek od Ondras »

Krtek píše:...Každopádně mezi rozumně ceněnejma diskama (do 3500Kš/kus) jsem měl na výběr celý 3 (slovy tři) druhy a to jsem toho prolez až až...
Nebudem se přít, co je standardnější standard, ale 3 disky do 3500 je přeci jen trochu málo. Asi chyba v prolízání. Koukni sem. Je jich tam asi 80 :lol:

http://e-pneu.cz/hledej_alu.php?z=5&t=78&p=15&s=&ce=
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Reklama

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Taky se nechci přít. Na tuhle adresu jsem samozřejmě taky koukal. Bylo to najaře. Rozdíl je taky v katalogu a co je kdo schopnej v jaký době dodat. Nemá Matiz jiný ETčko ? Prakticky jsem měl dost velkej problém vůbec zjistit jakej rozměr disků tam je protože Daewoo mi až do jara tvrdilo že je rozteč 100mm. Ted už jsem za vodou, mam Rial le mans, koupený na blind v našem zapadákově.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Krtek píše:Nemá Matiz jiný ETčko ?
O ETčko tady moc nejde. Ony se ty kola většinou dělají s jediným provedením ET na model. Obecně lze říci že u různých modelů různých výrobců je ET pro stejně velký a široký ráfek +/- stejné.

Rozdíly jsou ve středové díře, ale u aftermarketových kol je to taky fuk, protože se většina dělá s dírou 69.1mm nebo větší a pak se tam dávají teflonové středící vložky podle auta.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Už to mam nafocený

Příspěvek od Krtek »

Takže jsem nafotil ten vzducháč a zkusim sem hodit ty obrázky. Dělam to oprvně tak kdyžtak sorry.
Jako první je tu kryt filtru. Připadá mi že by se dal konus přidělat přímo na tu trubku co trčí dovnitř krabice. Bylo by to snad ideální. Průměr tý trubky je 5cm
Obrázek
Takhle to vypadá zavřený, nevim co je ta hadička vzadu, typoval bych to podle Uragán Matesa na čidlo teploty vzduchu. To bych asi měnit nemusel kdybych měl konus v krabici
Obrázek
A takhle vypadá ten filtr. Nevim kde jsem dřív vzal že je to patvar, asi krátkodobý pomatení smyslů. Je to obdelník ale kolem to je takovej zakulacenej kosodelník. Kdyby to někomu něco řikalo, budu rád jestli je to podobný nějakýmu jinýmu autu, třeba Opelovi. Rozměry jsou zhruba 22x30cm v nejširších místech, plocha samotnýho filtru je menší (odhadem 20x28cm, já vůl to zavřel a nezměřil)
Obrázek
Jakej konus teda kdo doporučujete ? Já koukal na ty odkazy a napsal jsem jim tam kde si ho kupoval do matesa ale neozvali se mi.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Do toho horního víka ho nepřiděláš protože ten kónus má velkej průměr v uchycení je sice třeba na 50 hadici ale právě kolem je pak hodně materiálu a to nad tím vyůstěním do toho víka není . Ta hadička bude odvětrání klikové skříně z ventilového víka teplotní čidlo je s drátama ;)
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Krtku, odmontuj horní dekl air boxu od hadice sání a změř vnitřní průměr hadice sání. Sežeň nějakou trubku se stejným vnějším průměrem. Možná ti taky pásně nějaká PVC trubka pro "vodovodníky". Pak objednej filtr, který má vnitřní průměr jako je vnější průměr oné trubky (tedy stejný jako vnitřní průměr hadice sání). Ostatní rozměry nechť jsou takové, ať vlezou do dna airboxu. Celé to smontuj tak, že si konus bude hovět ve dně airboxu tak, jak jsem to já udělal v Matizech.

http://matiz.uragan.cz/cone2.php
|\/| /\ '|' | '/.

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Takže jsem si ho objednal pašáka :-)
http://www.streetpro.cz/aktuality/detai ... _zprava=90
asi ten samej co máš ty. Tak doufam že mejch 109koníků o nějaký to mneší stádečko rozšíří :-) Potřebuju hlavně tah odspoda protože točit to furt mezi 4-6,5k mi nepřipadá rozumný. Už aby byl doma.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Krtek píše:...
asi ten samej co máš ty...
to je přesně on
|\/| /\ '|' | '/.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Srdečně zdravím,

musím upozornit na skutečnost, že to ET - čko je skutečně velmi důležité. Koupil jsem si na NUBIRU I. elktrony s ET 38 (to je to nejběžnější), na to pneu MICHELIN 225/55 x 15 a zadní kola mně "brnkala" o lem blatnílu!!! Musel jsem to se ztrátou prodat. Jaké máte zkušenosti Vy?

Miloš
Ondras píše:
Krtek píše:Nemá Matiz jiný ETčko ?
O ETčko tady moc nejde. Ony se ty kola většinou dělají s jediným provedením ET na model. Obecně lze říci že u různých modelů různých výrobců je ET pro stejně velký a široký ráfek +/- stejné.

Rozdíly jsou ve středové díře, ale u aftermarketových kol je to taky fuk, protože se většina dělá s dírou 69.1mm nebo větší a pak se tam dávají teflonové středící vložky podle auta.
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Anonymous píše:Jaké máte zkušenosti Vy?
Takové, že se zaválcují lemy. Taky 225 gumy na 15" ráfek jsou nějaké moc široké...
|\/| /\ '|' | '/.

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jo 225 jsou strašně široký k tomu musí být i odpovídající šířka ráfku a to se pak divím že se to vůbec vešlo do podběhu :( a vůbec nedivím že to dřelo :roll:
Richard

Příspěvek od Richard »

Krtku, koupil si ten menší nebo ten větší filtr? Já asi budu muset koupit ten větší, když mám 2-litra. Taky doufám, že se mi stádečko 133 koníků (ne lučních) trochu rozroste. Koukal jsem na sportovní filtr u nás v Břevnově u APM a tam stál asi 1200,- . Tys ho objednal v té České Lípě? Posílají na dobírku? Vyhlížel jsem tě se soptíkem dnes v Příbrami u hřbitova, ale nikdo nikde. :D
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Richard píše:Krtku, koupil si ten menší nebo ten větší filtr? Já asi budu muset koupit ten větší, když mám 2-litra. Taky doufám, že se mi stádečko 133 koníků (ne lučních) trochu rozroste. Koukal jsem na sportovní filtr u nás v Břevnově u APM a tam stál asi 1200,- . Tys ho objednal v té České Lípě? Posílají na dobírku? Vyhlížel jsem tě se soptíkem dnes v Příbrami u hřbitova, ale nikdo nikde. :D
Já objednal ten menší v tý č.l. Poslíaji na dobírku, poštovný je asi 100 kč. Docela pech, já včera na hřbitově zrovna byl. Bylo to kolem 16-17h. Příště kdyžtak dej vědět a dáme třeba sraz :-) Dneska jedu taky tak kdybys měl cestu kolem "sejdeme se na hřbitově"
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Richard

Příspěvek od Richard »

Krtku, včera ráno jsem ti posílal SZ, že kolem 10 budu v Příbrami na hřbitově. Jezdím tam 1x ročně, tak až za rok. :PP: Jinak máš asi stejnej filtr jako v Nubiře I. alespoň podle fotek se mi to zdá. 8)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
MilosB

Sportovní filtr zadara

Příspěvek od MilosB »

Pokud chcete vyzkoušet co Vám přinese sportovní vzduchový filtr K&N, nebo podobný, udělejte si jednoduchý test zcela zadarmo. Za pěkného počasí, malého silničního provozu na asfaltové cestě si vyndejte klasický vzduchový filtr a na trase cca 20 - 30 km poznáte jaký přírustek výkonu dostanete ze svého automobilu. Nebojte se, že poškodíte motor. Not problem. Je to zajímavý test. :roll:
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“