Ja sa o samotnú politiku ako takú nestarám,k voľbám nechodím,inak som ľavicového presvedčenia a zmýšľania,ale už nie je polit. subjektu,ktorý by ma oslovil.
Chcem však poukázať na iné. kedže je tu výročie novembra 1989,a mnohí z nás porovnávajú,ako sa žilo predtým,ako teraz,tak jediný rozumný prepočet a porovnanie,je vziať si vtedajšiu výšku platu a vypočitať podľa vtedajších cien koľko si mohli dovoliť vtedy a teraz.
Ke´dže sme autofórum,začnem z príkladom od áut.
povedzme v 1986 stál wartburg 62 600 Kčs škodovka podobne, 600 k viac
a pri vtedajšom čistom prijme cca 1 600 Kčs som na jeho kúpu potreboval presne 39,125 výplat.
Teraz, som videl v ponuke najlscnejší Matízek-teda Spark za 6649 €, pri priemernom plate 500 € by na to bolo treba len niečo vyše 13 výplat.
O cenách elektroniky ani nehovorím,jeden dvojdeck stál 3 mesačné platy,gramorádio nápodobne. Za nájomne v jednoizbáku som dal vtedy 322 Kčs,čiže z jednej výplaty som to mohol zaplatiť takmer 5x,teraz je ten prepočet v zásade podobný,podobne je to aj s cenami potravín,tie prepočty vychádzajú priaznivejšie pre túto dobu,iba ceny bytov sú nepomernne vyššie,holt ale bývanie žiaden štát tak štedro nedotujeako kedysi tu,už terz sa neboja hromadných útekov na západ

.
takže ani vtedy nebolo všetko hnilé,ani teraz nieje zas úplne všetko poondiatym na vrch,a ani vtedy ani teraz nebolo a nieje nič ideálne,každá doba má svoje pro aj proti,ale už by som nemenil za prednovembrové poriadky,keď nebolo dostať základne veci,od potravím až po bežné autosúčiastky,škodovkári si určite spomenú len na gumičky do stieračov

DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L