Mlhovky vs. záruka

Moderátor: Blue Lanos

Richard

světla - automatické svícení

Příspěvek od Richard »

Našel jsem někde na netu odkaz na automatické rosvěcování světel po nastartování a jejich vypnutí po zhasnutí motoru. Fungovalo to ve spolupráci s čidlem tlaku oleje, takže po asi 2-3 sek. po rozběhu motoru se světla rosvěcují a po zhasnutí motoru do 10 sekund se vypínají. Je tam ještě nějaký přepínač na auto a normální ruční provoz. Protože nemám schéma el. instalace nevím jak přesně zapojit. Ale někdo na tomto foru ho určitě má a může ho hodit do "placu" i s podrobnějším návodem. :D
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Reklama

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

tak tohle mě nenapadlo a je to výborný nápad.Bude k tomu stačit spínací relé a trochu té šikovnosti a znalostí s elektroinst.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Richard

automatické svícení

Příspěvek od Richard »

Jak si pamatuju ze starších aut čidlo tlaku oleje spíná kostru (-) takže asi opravdu stačí jedno relé (+) připojit nastálo (přes pojistku) a (-) na ten tlakoměr a pak pracovní kontakty relé můžou spínat cokoliv. Otázka je jak jsou zapojena relátka osvětlení a vybrat k přerušení ten správný kabel, aby auto svítilo celé ve všech případech (setkávací dálkové mlhovky atd. Kdyby někdo měl el. schéma i na Nubiru 1 pokusil bych se to udělat taky. Taky občas zapomenu (třeba po návštěvě pumpy) znovu rozsvítit a u Nubiry je to horší o to, že nemá kontrolku světel, a Kryštofové - Kryšotové jsou moc aktivní :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
jakub

Příspěvek od jakub »

Václav Brousek píše:Jakube kdyby mi šel hodit šmajlík,tak je to ten co pláče.Pochybuji že ti dají návod jak no to.
mno ale ja nejdu k daewoo, takze mi to popise urcite, ted jde akorat o to, jak budu schopen to predat ...
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

tak Jakube pátrej a až vypátráš dej vědět.
Dík Brousek
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
zabijec

Příspěvek od zabijec »

No Jakube, s mlhovkama jsi se bál o záruku a nejednou necháš zasahovat do elektroinstalace neautorizovaný servis :shock:
Už bez Matesa
jakub

Příspěvek od jakub »

zabijec píše:No Jakube, s mlhovkama jsi se bál o záruku a nejednou necháš zasahovat do elektroinstalace neautorizovaný servis :shock:
ja jsem se o zaruku nebal - pokud me nekdo bude prudit kvuli takovydle picovine, tak jsem ochotnej se kvuli tomu i soudit. Lidi, kterym to sveruju mi zaruku uznaj a nejsou to levaci. V pripade, ze by mi nekdo chtel tvrdit, ze mi neco odeslo kvuli tomudle a nebude mit pravdu, tak si prizvu znalce a bude, nevim proc bych se mel nechat ojebavat ;) nebo dokonce timdle zpusobem pomalu zastrasovat.
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Rozhoný přístup k věci to beru 8)
Už bez Matesa
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

zabijec píše:Rozhoný přístup k věci to beru 8)
Jenom aby Jakub případně také uspěl.Ono je dobrý mít pravdu,ale to ještě neznamená vyhrát spor.Jakube pamatuj si,že pravdy jsou vždy DVĚ.
jakub

Příspěvek od jakub »

Václav Brousek píše:
zabijec píše:Rozhoný přístup k věci to beru 8)
Jenom aby Jakub případně také uspěl.Ono je dobrý mít pravdu,ale to ještě neznamená vyhrát spor.Jakube pamatuj si,že pravdy jsou vždy DVĚ.
jenze ja uz pak nemam co ztratit, timhle zpusobem bych musel chodit jenom k nim i kdyby si za rameno uctovali 25.000 - to je nesmysl - nereknu, kdybych si dal vlastni pocitac, ci instaloval abs, bocni airbag - ale mlhovky a spinac mlhovek - to uz fakt sorry, to by bylo vydirani ....
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

To co tu popisujete s tím čidlem oleje je zajímavé ale existuje spoustu výrobků na tohle přímo určených . Zapnete si přepínač na léto a nebo zimu a podle toho se vám buď automaticky rozsvítí světla a nebo to aspoň pípá (nebo jinak upozorňuje ) a samozřejmě to hlídá zapomenutí rozsvícenejch světel . Stojí to kolem 500 Kč (jsou samozřejmě i dražší verze ) a namontuje to průměrně zdatný kutil a většinou ani není potřeba znát schéma elektriky je to jednoduché . Jinak nejlevnější je zapojit si pípák co prodávají na každé pumpě opačně než ten co má hlídat rozsvícený světla ale to je k zešílení vždy když zapnete klíček musííte rozsvítit aby to neřvalo :lol: :lol:
Vojta

Indikace zapnutí světel

Příspěvek od Vojta »

Já se chystám namontovat tzv. falešný alarm - červená blikající dioda. Zhasne po zapnutí klíčku. Chci ji zapojit tak, aby zhasla při rozsvícení světel. Jinak bude blikat. Do platnosti zákona tam bude ještě vypínač. Na Favoritu jsem tam měl diody dvě - jednu jako alarm, druhou na svícení.
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Re: Indikace zapnutí světel

Příspěvek od Ondras »

Vojta píše:Já se chystám namontovat tzv. falešný alarm - červená blikající dioda. Zhasne po zapnutí klíčku...
To v nových Matizech není? V mém to je - třetí "tlačítko" nad ovládáním ventilace. Po vytažení klíčku bliká LEDka (je tam nápis SECURITY).
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Vojta

Re: Indikace zapnutí světel

Příspěvek od Vojta »

Ondras píše:
Vojta píše:Já se chystám namontovat tzv. falešný alarm - červená blikající dioda. Zhasne po zapnutí klíčku...
To v nových Matizech není? V mém to je - třetí "tlačítko" nad ovládáním ventilace. Po vytažení klíčku bliká LEDka (je tam nápis SECURITY).
Samozřejmě tam SECURITY je, ale já tam chci dát LEDku jen na světla. Nemíním poslouchat pískaní, když nemám zapnutá světla. I cenový rozdíl.
Originální hlásič cca 300, falešný alarm 50,-
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Ondras: Je to nejaky divny...me to blika furt a prestane to, akorat kdyz nastartuju, jinak porad blika 8)
Naposledy upravil(a) Robert dne sob zář 25, 2004 19:53, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“