POLITIKA

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
cobyll

Re: POLITIKA

Příspěvek od cobyll »

Ivoš píše:Podle mně by nejprůkaznější problém byl opravdu většinový volební systém. jedna strana by mohla plnit to, co slíbila (teď odhlédněme od korupce, prospěchářství apod.). Pokud by se to lidem nelíbilo, zvolili by jinou. Tj. pokud by se nelíbilo konání ODS, zvolila by se ČSSD. Jednoduchý a hlavně průhledný počty. Takhle se to už léta pytlíkuje a je to k ničemu.
V současnosti jsem zvědav na Stranu svobodných občanů.
Ivošku promiň, ale už jsi viděl U NÁS v ČR nělakou politickoustranu, která by splnila to, co slíbila ? Ať to vezmu napříč z leva do prava, z prava do leva, tak si na žádnou takovou nevzpomínám. Sem tam se jim něco podaří, ale většinou ne.
Je to sice pěkná idea, ale pořád jenom idea. Nevěř tomu, i kdyby byl většinový systém, tak to takhle fungovat nebude, protože prospěcháři a korupčníci tam budou pořád. S nima MUSÍŠ počítat - nemůžeš od nich odhlédnout. Protože kdo se dostane ke korytu chce víc a víc a víc ...
JEDINĚ DEFENESTRACE A KRÁLOVSTVÍ (abych se taky dostat ke korytu - já král Cobyll I.) :D
EX"PLAVÁČEK" Daevoo Nubira I wagon 2,0 16V CDX 1997 - utopeno při povodni,
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933
Reklama

cobyll

Příspěvek od cobyll »

Vojta píše:Padla tady otázka, jestli my, co pamatujeme KSČ, víme, co je to M + M + B. Přiznávám, že nevím a doufám, že se na stará kolena poučím :lol: :lol:
...to nevím ani já, ale já jsem na to ještě mladej. Když se cinkalo klíčema, tak mi bylo necelý měsíc čerstvých 15...
Ale taky se nechám rád poučit...
EX"PLAVÁČEK" Daevoo Nubira I wagon 2,0 16V CDX 1997 - utopeno při povodni,
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

cobyll píše:
Ivoš píše:Podle mně by nejprůkaznější problém byl opravdu většinový volební systém. jedna strana by mohla plnit to, co slíbila (teď odhlédněme od korupce, prospěchářství apod.). Pokud by se to lidem nelíbilo, zvolili by jinou. Tj. pokud by se nelíbilo konání ODS, zvolila by se ČSSD. Jednoduchý a hlavně průhledný počty. Takhle se to už léta pytlíkuje a je to k ničemu.
V současnosti jsem zvědav na Stranu svobodných občanů.
Ivošku promiň, ale už jsi viděl U NÁS v ČR nělakou politickoustranu, která by splnila to, co slíbila ? Ať to vezmu napříč z leva do prava, z prava do leva, tak si na žádnou takovou nevzpomínám. Sem tam se jim něco podaří, ale většinou ne.
Je to sice pěkná idea, ale pořád jenom idea. Nevěř tomu, i kdyby byl většinový systém, tak to takhle fungovat nebude, protože prospěcháři a korupčníci tam budou pořád. S nima MUSÍŠ počítat - nemůžeš od nich odhlédnout. Protože kdo se dostane ke korytu chce víc a víc a víc ...
JEDINĚ DEFENESTRACE A KRÁLOVSTVÍ (abych se taky dostat ke korytu - já král Cobyll I.) :D
Já neříkám, že by se plnilo do puntíku vše, ale byl by k tomu rozhodně větší prostor, než díky různým "domluvám" v rámci koalic.
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
milosh

Příspěvek od milosh »

Komunisty meli hned v 90 roce zakazat a bylo by, takovy zrudy !!!!!!
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Vojta píše:Padla tady otázka, jestli my, co pamatujeme KSČ, víme, co je to M + M + B. Přiznávám, že nevím a doufám, že se na stará kolena poučím :lol: :lol:
Ani se nedivím,že to nevíš,komunisti totiž o této slavné trojce zakázali mluvit a to dost tvrdě. Dva synové jednoho z nich se pak prostříleli na západ. Jinak Vojto to byli podplukovník Mašín,štábní kapitán Morávek a podplukovník Balabán. Mašín popraven v Kobylisích,Balabán popraven v Kobylisích a Morávek se zastřelil na Prašném Mostě,aby se nedostal do spárů Gestapa.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

milosh píše:Komunisty meli hned v 90 roce zakazat a bylo by, takovy zrudy !!!!!!
Tak s tím naprosto souhlasím!!! Vždyt v 50 letech se chovali úplně stejně jako Němci. :(
BMW F 800 GS
www.autobardo.cz
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Dneska je na to sice pozdě tak bych nechal komanče komančema ale tehdá to chtělo provést očistu. Nemam rád kompromisy takže jako řešení bych viděl pověsit na kandelábr všechny od nějaký úrovně vejš (třeba od okresního tajemníka). A zároveň zakázat politickou čnnost a podnikání všem komunistum a lidem kterejm bylo v roce 89 víc než řekněme 35 let. Takový lidi už byli režimem hodně často zmrvený a naučený na přežití v tehdejší "společnosti". Chápu že by to odneslo dost nevinnejch ale když se kácí les...
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Petr Soukup píše:Ani se nedivím,že to nevíš,komunisti totiž o této slavné trojce zakázali mluvit a to dost tvrdě. Dva synové jednoho z nich se pak prostříleli na západ. Jinak Vojto to byli podplukovník Mašín,štábní kapitán Morávek a podplukovník Balabán. Mašín popraven v Kobylisích,Balabán popraven v Kobylisích a Morávek se zastřelil na Prašném Mostě,aby se nedostal do spárů Gestapa.
Díky za lekci dějepisu, ale o těchto lidech toho vím taky dost. Samozřejmě pokud se uvedou jako tři králové, nikdo to vědět nebude. Když napíšu H + Š + B, nebo D + S, taky nebudeš vědět, o kom je řeč. :(
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Krtek píše:Dneska je na to sice pozdě tak bych nechal komanče komančema ale tehdá to chtělo provést očistu. Nemam rád kompromisy takže jako řešení bych viděl pověsit na kandelábr všechny od nějaký úrovně vejš (třeba od okresního tajemníka). A zároveň zakázat politickou čnnost a podnikání všem komunistum a lidem kterejm bylo v roce 89 víc než řekněme 35 let. Takový lidi už byli režimem hodně často zmrvený a naučený na přežití v tehdejší "společnosti". Chápu že by to odneslo dost nevinnejch ale když se kácí les...
To snad nemyslíš vážně? Ještě řekni, že střílet na potkání všechny příslušníky bývalého SSSR, Maďary, Němce, Poláky a vůbec všechny národnosti, co byly ve Varšavské smlouvě, protože k nám v osmašedesátem vtrhli.
To je stejné, jako když by se řeklo, že všichni podnikatelé jsou zloději a podvodníci. A proto pozavírat.
Jen pro zajímavost - kolik let bylo v roce 1989 Krejčířovi, Koženému, Pitrovi atd?
Tvoje představa asi je: My mladí budeme podnikat a vy staří na nás budete dělat.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Hned v roce 1990 se měli začít soudit soudci a lidé kteří v 50 letech vraždili lidi. Dneska už je na to pozdě. :( :( :( Komunisty rád nemám,ale Krtku takhle to nejde. Taky mezi nima byli slušní a normálni lidi. Nemůžeš všechny házet do jednoho pytle. Vojto těší mě,že znáš Tři Krále.
BMW F 800 GS
www.autobardo.cz
Hynek

Příspěvek od Hynek »

Já to vidím tak, že aby se někdo stal komoušem, musel mít nějaký povahový vlastnosti a souhlasit s několika zásadními postupy , které komouši preferovali. V mnoha oborech to nebylo lehké. Já sám jsem byl mnohokrát přesvědčován, že to prostě bez členství v KSČ nejde. I když jsem musel obětovat dokončení školy, změnit místo a dokonce se odstěhovat, ke komoušům jsem se nikdy nedal. Ale na druhé straně jsem zase chápal lidi, kteří se k nim dali, třeba jen proto, aby mohli létat. Měli to zmetci dobře zařízené!Já jsem je ze srdce nenáviděl, což trvá dodnes , a proto jsem se k nim nikdy nedal. Tvrdím ale, že lidi se moc nemění a pokud někdo řekne já jsem ale bývalý komunista, je to totéž jako kdyby tvrdil , že je bývalý černoch.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Hynku, tohle je na dlouhé povídání. Komunistů z přesvědčení zase tak moc nebylo. Mnohem víc bylo vychcánků, kteří se snažili dostat ke korytu nebo ze členství v KSČ těžit (třeba dostat dítě na školu). A ještě víc bylo těch, kteří "byli u komunistů". Kdo měl rád svoji práci a chtěl ji dělat, byl donucen tam vstoupit. Ze všech těchto kategorií znám moc lidí. Ne že bych měl komunisty v lásce, ale vážím si některých, kteří tam zůstali i po roce 89. Ta druhá sorta, ty nesnáším, protože kdyby nás obsadili Číňané, tak by do druhého dne zežloutli a jejich životopis by začínal: Už od mládí jsem měl rád rýži ..... :lol: :lol:
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

No pokud se někdo vyhrabal až na nějaký zvíře tak bych nebyl proti jeho popravě tehdá. A ten zbytek ste potvrdili - i "malej" nebo bejvalej komanč (vychcánek) má nějaký povahový rysy který bych nechtěl aby měli lidi ve státní správě. A podnikání ? Proč by měl podnikat někdo proti jehož přesvědčení je celej kapitalizmus ?
Vidim dost lidí v okolí postižený tim syndromem - urvat co se dá, když krade ten vedle, proč né já... A většině z nich v roce 89 bylo minimálně 35 let.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

V 89 mi bylo 7 let, takže jsem toho moc nezažil...i když lecos si z té doby pamatuju. Ale co se týká vstupu do KSČ...nechci je hodnotit paušálně. To je zvěř....stačí vidět dokumenty, případně se mrknout na Kubu, Venezuelu apod. Ale z yprávění vím, že skutečně bylo dost lidí, kteří v rámci podniku vstoupili právě kvůli bytu (jinak by se na něj nedostali), dítěti na školu, nebo opravdu chtěli něco pro lidi udělat. Bohužel to znamenalo vstoupit....A ruku na srdce, kdyby opravdu nebyla jiná možnost a vaše dítě by mělo vynikající prospěch, ale díky tomu, že váš děda byl statkář, tak by nemohlo jít na průmku...vy byste do strany nešli??...čistě jen zajít občas na schůzi, mít doma červenou knížečku a kupovat známky...
Na tomhle příkladu se snažím doložit to, že i když nesnáším KSČ za to co provedla a když mnohdy slyším vyjídření Filipa, tak mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě, stejně si myslím, že spousta lidí byli komunusté jen "papírově". Holt to jinak tehdy nešlo.
Každopádně to nemá cenu řešit teď v roce 2009. Je to pryč....proč se babrat v minulosti.
Pojďme řešit aktuální situaci ;) :PP:
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Ivoši to ano,ale nemělo by se na to zapomínat!!! Podívej se jak těm k...ám narustá hřebínek po volbách? Proto jsem si do podpisu dal petici,kterou jsem také podepsal!
BMW F 800 GS
www.autobardo.cz
Odpovědět

Zpět na „POKEC“