Olej v prevodovke
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
olej
...no benky71 olej do převodovky to je tady věčná diskuse - JRD McLAREN to je hodně dobrá " marka " jeho doporučení SHELL DONAU TA dextron 2 případně 3 olej pro automatické převodovky - dlouhodobě stálý jinak je podobný složením běžných olejů ale má něco navíc a je červený ( tmavě červený mi tekl z kontrolního šroubu )...nicméně ani ve značkových servisech neznají originální olej a dávají GL 4 SAE 80W...mám 11let starý originální olej v nexii a jsem bez problémů...a tady na nettu někdo vyměnil olej a začly problémy, tak nevím...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
re.
No meniť ho nemusím,ale kontrola či ho tam je dosť by nezaškodila.Aj tá prevodovka potrebuje mazať,Neverím tomu že po tolkých rokoch je tam stále dostatok oleja.
olej
...to benky71 od toho je kontrolní šroub ze strany...Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
espero
to benki71 dej na JRD McLaren - olej jsem kontroloval a fakt teče červený.. a nakonec rozdíl mezi oleji do automatu a manuálu není kromě ceny - prostě shell DA dextron II ( případně dextron III ) je olej s dlouhou trvanlivostí a asi tam něco takovýho dávali v prvovýrobě...nikdo mi ani v renovovaných servisech neřekl co tam fakt dávali - odpovědi GL 4, 80W ap. prostě neshodli se...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico
Jestli to má stejnou nebo podobnou převodovku, jako Nexie, tak by měla náplň vydržet nejméně 15 let. Vypouští se odšroubováním vany, dolévá odvzdušňovacím šroubem a hladina oleje by měla být zároveň s kontrolním šroubem, který je u pravé poloosy. To znamená, že pokud šroub vyšroubovaný a olej až začne vytékat, je ho tam dost, takže co vyteče, už tam nepatří a už stačí ten šroub jen zašroubovat.
...to Jindrich75 těch 15let minimálně no to je dost hodně - obyčejně je udávaná espirace v originálním obalu 5let - můžeš sdělit zdroj informace - aneb jeden neví...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico
Ani nevím, bylo to v nějaké příručce "Jak na to", myslím, že na nějaký Opel a tak předpokládám, že i Espero má klasickou GM převodovku F13, F16 nebo hodně podobnou a tam bylo uvedeno, že dle výrobce se náplň nemusí měnit po celou životnost vozu, ale jelikož u nás zpravidla auta jezdí déle, než výrobce předpokládá, není na škodu ten olej vyměnit. V té souvislosti tam bylo uvedeno i těch 15 let, jako předpokládaná životnost vozu.Serpico píše:...to Jindrich75 těch 15let minimálně no to je dost hodně - obyčejně je udávaná espirace v originálním obalu 5let - můžeš sdělit zdroj informace - aneb jeden neví...
Mějte se fajn
Re: Olej v prevodovke
nevie niekto náhodou či je vnútri v prevodovke nejaký magnet na ktorom sa zachytávajú piliny z oteru? Na autách s vypúšťacím šroubom to býva magnetka osadená v nich, ale tu vypúšťací nie je...ako to teda je? je tam niečo také?
Re: Olej v prevodovke
...výpustný šroub tam samozřejmě není a tedy ani magnet, 15let na převodový olej je moc, celoživotní náplň je v našich podmínkách, průměrné stáří vozového parku 14 - 15 let kravina, sám jsem měnil olej v převodovce po 12letech a bylo to třeba ( espirace olejů v originálním obalu je 5let ), podstatně se zlepšilo řazení za studena z 1 na 2. Je tam originál červený olej GM Transmission bez další specifikace viz. pokud zalistuješ najdeš i foto. Prodejce za rozumnou cenu okolo 200 Kč Autotechnik Zralý 602 464 322 nebo 241 408 579, pankrác@zraly.cz, Na Pankráci 101, 140 00 Praha 4
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico