rozlúčka!
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Caute,
diki za prianie Kurnik ked som videl ten Meganacky motor, tak do toho moc nesahnem zda sa. Vsetko je to tam ako keby "v blokoch" vedla seba, ledva sa tam da strcit ruka k mierke oleja. Hladinu sice pise aj palubak, ale ja verim klasickej mierke, ta ma neodrbe ! Je to tam hrozne nahusto. Uvidim, ako dlho vydrzia plasty vnutri, kym zacnu hrkat. Potom by prisiel na radu "domaci tuning". Hlavne sa budem starat o gumove casti, nech to nieco vydrzi.
Uz som zohnal Service Manual, zatial iba FR verziu a vidim, ze dost suciastok je velmi podobnych Daewoo. Oproti Matizkovi maju rozvody 2 napinaky a 2 vacky. Servisuje sa kazdych 30tkm, alebo kazde 2 roky. Ale premyslam ze obcas skocim len na taky "okuk", nech to aj dvihnu a pozru stav podvozku, manziet atd.
Sahat do neho radsej niejako nebudem, a navyse ani nemam prakticke skusenosti, takze asi by som nieco dobabral najskor. Len na tu starostlivost a udrzbu sa zameriam. Moj Matizek je akurat vystaveny na predaj od dnes: http://www.autovia.sk/jazdene-auto-daew ... -se-532056 . Ta cena je nizsia oproti ostatnym Matizkom, co tam maju, a to hlavne kvoli mierne preliacenej kapote a prasknutemu celnemu sklu, co na fotke nieje vidiet. ALe je tam prasklina hadam aj 30 centi dlha. No a nove sklo napr. v autoskle vyjde s lepidlom, tesneniami a robotou na cca 8500 SKK.
diki za prianie Kurnik ked som videl ten Meganacky motor, tak do toho moc nesahnem zda sa. Vsetko je to tam ako keby "v blokoch" vedla seba, ledva sa tam da strcit ruka k mierke oleja. Hladinu sice pise aj palubak, ale ja verim klasickej mierke, ta ma neodrbe ! Je to tam hrozne nahusto. Uvidim, ako dlho vydrzia plasty vnutri, kym zacnu hrkat. Potom by prisiel na radu "domaci tuning". Hlavne sa budem starat o gumove casti, nech to nieco vydrzi.
Uz som zohnal Service Manual, zatial iba FR verziu a vidim, ze dost suciastok je velmi podobnych Daewoo. Oproti Matizkovi maju rozvody 2 napinaky a 2 vacky. Servisuje sa kazdych 30tkm, alebo kazde 2 roky. Ale premyslam ze obcas skocim len na taky "okuk", nech to aj dvihnu a pozru stav podvozku, manziet atd.
Sahat do neho radsej niejako nebudem, a navyse ani nemam prakticke skusenosti, takze asi by som nieco dobabral najskor. Len na tu starostlivost a udrzbu sa zameriam. Moj Matizek je akurat vystaveny na predaj od dnes: http://www.autovia.sk/jazdene-auto-daew ... -se-532056 . Ta cena je nizsia oproti ostatnym Matizkom, co tam maju, a to hlavne kvoli mierne preliacenej kapote a prasknutemu celnemu sklu, co na fotke nieje vidiet. ALe je tam prasklina hadam aj 30 centi dlha. No a nove sklo napr. v autoskle vyjde s lepidlom, tesneniami a robotou na cca 8500 SKK.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Kdybych už Matýzka neměl,tak do toho Radovýho "LETADLA!!!" bych šel.doufám že ho prodáš stejnýmu fandovi,jako jsme mi matýzáci.Ahoj a hezký výkend.HappyRado77 píše:Caute,
A keby som mal viac penazi, tak by som si Matizka urcite nechal, a vypiplal ho k dokonalosti Myslim do novoty Do sroba bych to rozobral, vsetko pomeral, vycistil, pomenil pripadne co treba a dal dokopy. A samozrejme kazdy krok NAFOTIL, aby bolo na co kukat aj po praktickej stranke. Lebo predsa len v manualoch vsetko vyzera tak jednoducho, navyse je to len kreslene, ale podla mna je najlepsie vidiet stav suciastok "nazivo" po urcitych rokoch, alebo nafotene postupy "Krok za krokom". To jak s tym nastavenim rozvodov....X krat sme to tu rozoberali, ako ma byt nastavena vacka a klukovka, kedy je palec na prvom valci, a stale ludom nebolo jasne, ci je vtedy zaroven kolo vacky na znacke o61D , alebo na protilahlej znacke
Podla mna najlepsi zdroj fotiek, aky som videl bola oprava Radovho Matizka, co robili s JRD McLarenom. To bola cista "biblia" fotiek, kde som pochopil vecsinu veci, ako vyzeraju a funguju. A to JRD-ho "znovuzrodenie" 16 ventilu, to je cista filozofia !
Nuz, je mi za Matkom smutno Zena isla prave po vino, ze zapijeme Matkov odchod (ale nie koniec !).
At nam jezdi a nezlobi !
Podla mna najlepsi zdroj fotiek, aky som videl bola oprava Radovho Matizka, co robili s JRD McLarenom. To bola cista "biblia" fotiek, kde som pochopil vecsinu veci, ako vyzeraju a funguju. A to JRD-ho "znovuzrodenie" 16 ventilu, to je cista filozofia !
Nuz, je mi za Matkom smutno Zena isla prave po vino, ze zapijeme Matkov odchod (ale nie koniec !).
At nam jezdi a nezlobi !
- Hanzy
Kurnik ja jsem videl ted v servisu co mi delali auto tak se tam objevil Matizek na takovy vetsi servisek a jak me videli ze jdu tak uz na me hulakali at ani nechodim ze jsou vztekli na tuhle znacku jak psi menili totiz ramena na nem a to jak jsem videl opravdu panove nezvladli ve vyvoji totalni nesmysl to dostat normalne ven konec koncu jsem to tady i cetl ze bez autogenu nechytacka a taky me prekvapilo ze to jezdi jen na takovem jednoraminku a mel bych asi strach s tim i z male mysky kdyby mi vletela do cesty ze mi to rozhodi...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Caute,
tak Matizek je uz predany Uz ho nikdy neuvidim, lebo si ho kupil clovek z nejakej Hornej Dolnej Este ze mam aspon fotky. Ale aby mi nebolo luto oprav, aj Renault Megane II ma svoje problemy :
- odchadzaju casto cievky na svieckach (vraj kvoli starym svieckam, treba ich menit kazdych 30 tkm)
- hydropresuvnik na vacke sacich ventilov (taka vecicka co funguje na tlaku oleja a otaca vackovy hriadel podla zatazenia motora a tym meni casovanie ventilov), tak ten menil snad kazdy uz minimalne raz, vecsinou este v zaruke. Sposobuje to taky hnusny zvuk pri startoch. Vraj sa opravit neda, a ani zmena mot. oleja nepomaha
- obcas nejde nastartovat (problem cidla hornej uvrate al. cidla na zotrvacniku)
- "diera v plyne" pri 2-jke (pomaha upgrade na novsi SW, vycistenie klapky)
- zatekanie na strane spolujazdca (upchate odtoky vody pod stieracmi)
- svieti kontrolka airbagov (vecsinou kontakty slabe pod sedadlami)
- piskanie original brzd (inak brzdy to ma brutalne dobre, len pri pouziti origo platniciek zvyknu piskat)
Toto su take generalne problemy Meganov a stretne sa s nimi snad kazdy majitel. Co je horsie su ceny ND, kde napr. ten presuvnik na vacke stoji 6 litrov, jedna cievka 2500. Plus robota. Motor sa inak ovela lahsie rozobera, aj ked je tam nahusteny. Ale napr. sacie potrubie je pekne zhora a zhodit ho je otazka chvile a par srobov.
Takze aby mi nebolo luto oprav, aspon viem, co ma caka v buducnosti
tak Matizek je uz predany Uz ho nikdy neuvidim, lebo si ho kupil clovek z nejakej Hornej Dolnej Este ze mam aspon fotky. Ale aby mi nebolo luto oprav, aj Renault Megane II ma svoje problemy :
- odchadzaju casto cievky na svieckach (vraj kvoli starym svieckam, treba ich menit kazdych 30 tkm)
- hydropresuvnik na vacke sacich ventilov (taka vecicka co funguje na tlaku oleja a otaca vackovy hriadel podla zatazenia motora a tym meni casovanie ventilov), tak ten menil snad kazdy uz minimalne raz, vecsinou este v zaruke. Sposobuje to taky hnusny zvuk pri startoch. Vraj sa opravit neda, a ani zmena mot. oleja nepomaha
- obcas nejde nastartovat (problem cidla hornej uvrate al. cidla na zotrvacniku)
- "diera v plyne" pri 2-jke (pomaha upgrade na novsi SW, vycistenie klapky)
- zatekanie na strane spolujazdca (upchate odtoky vody pod stieracmi)
- svieti kontrolka airbagov (vecsinou kontakty slabe pod sedadlami)
- piskanie original brzd (inak brzdy to ma brutalne dobre, len pri pouziti origo platniciek zvyknu piskat)
Toto su take generalne problemy Meganov a stretne sa s nimi snad kazdy majitel. Co je horsie su ceny ND, kde napr. ten presuvnik na vacke stoji 6 litrov, jedna cievka 2500. Plus robota. Motor sa inak ovela lahsie rozobera, aj ked je tam nahusteny. Ale napr. sacie potrubie je pekne zhora a zhodit ho je otazka chvile a par srobov.
Takze aby mi nebolo luto oprav, aspon viem, co ma caka v buducnosti
- Hanzy
Po opravach ti urcite smutno nebude,rek bych ze budes vzpominat na zlateho Matize nebot Renault=neustale servis
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
No ja len dufam, ze si budem vediet vecsinu tych beznejsich problemov odstranit sam. Auto uz nieje v zaruke, tak si mozem menit oleje, filtre, sviecky atd. Budem sa musiet o neho vzorne starat, osetrovat gumove casti atd... Akurat citam Service Manual (zohnal som CZ verziu), kde aspon vidno, "Jak na to"
- Hanzy
Prodej to a kup si zase neco tady od nas,ja jak jsem jezdil v Renaultu tak me uz desily jen ty znaky damskeho prirozeni na kapote i jedna kamoska jak k nam jezdila uz dopredu vedela ze ji reknu ze ji ma az na kapote...
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Rado, ten hydropřesuvník, o kterém mluvíš, tak buď rád, že je hydro Na Fiatu Coupé jsem jej měl mechanický s pružinkou a takovou bombírovanou podložkou a to bylo neštěstí, též neopravitelná věc a každou chvíli měl motor zvuk jako atmosferický diesel . Říká se mu variator, v závislosti na otáčkách motoru ovlivňuje časování ventilů No jo, něčím ty koně museli nahnat
Co se týče brzd, tak jedovatý jsou snad víc, než ciankály Origo destičky stojí 2.300,- Kč - Ferodo a občas písknou, žádnej horor.
Co se týče brzd, tak jedovatý jsou snad víc, než ciankály Origo destičky stojí 2.300,- Kč - Ferodo a občas písknou, žádnej horor.
Chvalabohu je ten hydropresuvnik iba kozmeticky problem (2 sekundy zvuk po strate), ludia s tym normal jazdievaju aj 2 - 3 roky. A tie brzdy, no ked som bol na skusobnej jazde, skoro som preletel cez predne okno. Brzdia fakt dobre. Ale aj Matizek mal dobre brzdy, ked sa dali nove a trochu sadli, tiez som si musel par metrov zvykat
Ono vsetky znacky maju ako svoje "muchy", tak aj do beznych garanciek sa vrazi kopec penazi. A este nakladnejsie to maju ti, ktori sa do toho nevzynaju a nechavaju vsetko na servis.
Ja som velmi rad tomuto autu, lebo ma iba 2 roky a stalo ma 269 vo full vybave. Servisovane bolo len v jednom servise, a vytlacili mi z masiny aj vsetky faktury, co a kedy bolo menene. Zaroven som aj ziskal prehlad o cenach zakl. dielov a prace. Dali mi k tomu zimne gumy na kolach, takze si pekne zdarma mozem prehadzovat zima/leto.
Tak ci onak si aj tak zakladny servis budem robit sam - olej, filtre, sviecky, vycistenie klapky, brzd. dosticky atd... K cidlam sa tiez ako-tak dostanem, takze raz za dva roky to cele prepucujem...
Ono vsetky znacky maju ako svoje "muchy", tak aj do beznych garanciek sa vrazi kopec penazi. A este nakladnejsie to maju ti, ktori sa do toho nevzynaju a nechavaju vsetko na servis.
Ja som velmi rad tomuto autu, lebo ma iba 2 roky a stalo ma 269 vo full vybave. Servisovane bolo len v jednom servise, a vytlacili mi z masiny aj vsetky faktury, co a kedy bolo menene. Zaroven som aj ziskal prehlad o cenach zakl. dielov a prace. Dali mi k tomu zimne gumy na kolach, takze si pekne zdarma mozem prehadzovat zima/leto.
Tak ci onak si aj tak zakladny servis budem robit sam - olej, filtre, sviecky, vycistenie klapky, brzd. dosticky atd... K cidlam sa tiez ako-tak dostanem, takze raz za dva roky to cele prepucujem...