Tak mám tu prvý report, keďže v priebehu minulého týždňa som prekonal 40000km a prvý rok spolužitia s cruzom :-D
Aj po roku si stále myslím, že som lepšie auto v danej kategórii a cenovej hladine kupiť nemohol.
Pár poznatkov za ten rok jazdenia:
+ viac ako dostatočný priestor vpredu - vzadu je to o čosi horšie hlavne pre vyššie osoby na dlhších cestách
+ pohodlné sedadlá aj na dlhých cestách - mám dosť citlivú chrbticu, no tu som ani pri 2000 km dlhej ceste nemal problém, čo sa napríklad nedá povedať o ocovej zafira (2009), kde som si po cca 900 km ceste do Chorvátska necítil chrbát
+ dostatok odkladacích priestorov
+ od výroby veľmi solídny audiosystém
+ dažďový senzor - po skúsenostiach ako fungoval senzor u známeho v Lagune, kde si robil čo chcel, som si myslel, že tu bude len na okrasu , no on naozaj funguje tak ako má a už si neviem predstaviť, že by som jazdil bez neho
- prevodovka - za prvé strašne tu chýba 6. stupeň, za druhé je to sprevodovanie. Rovnaký motor máme doma este v zafire, no napriek vyššej hmotnosti je o poznanie živšia a jazdí s nižšou spotrebou
- kolieska ovládania teploty a prúdenia vzduchu majú veľmi slabý odpor a často sa stáva, že mi spolujazdec úplne rozladí nastavenie klimatizácie len tým, že si oprie nohu