Spotřeba
Moderátor: Blue Lanos
Re: spotřeba
Na dovolené jsem ještě nebyl, ale přidávám svůj poznatek z včerejší jízdy na trase Praha - Police n. Metují a zpět.
Při dojezdu do Police se ozvalo hladové oko a asi během dvou km i "hladový nápis". Protože místní pumpa je známá jako špatná (byla v minulosti dvakrát popotahována v novinách za špatný benzin), vzal jsem tedy pouze za 200 Kč, tj. cca 5,4 l. S tím jsem dojel až do Chlumce, což je trochu přes 90 km (nejel jsem po dálnici). Rychlost normální do 100 km/hod, při předjíždění jsem motor vytáčel cca do 4 - 5 tis. Těsně před Chlumcem se nápis rozzářil znovu. V Chlumci jsem bral svojí oblíbenou Vervu. Pokud se objeví "hladový nápis", je v nádrži ještě cca 7 litrů benzínu. Resp. tankoval jsem necelých 53 litrů. Motor: 1,8.
Při dojezdu do Police se ozvalo hladové oko a asi během dvou km i "hladový nápis". Protože místní pumpa je známá jako špatná (byla v minulosti dvakrát popotahována v novinách za špatný benzin), vzal jsem tedy pouze za 200 Kč, tj. cca 5,4 l. S tím jsem dojel až do Chlumce, což je trochu přes 90 km (nejel jsem po dálnici). Rychlost normální do 100 km/hod, při předjíždění jsem motor vytáčel cca do 4 - 5 tis. Těsně před Chlumcem se nápis rozzářil znovu. V Chlumci jsem bral svojí oblíbenou Vervu. Pokud se objeví "hladový nápis", je v nádrži ještě cca 7 litrů benzínu. Resp. tankoval jsem necelých 53 litrů. Motor: 1,8.
- Reklama
Takze som si po lubilejnych 50000km pocital kolko som usetril na nafte oproti benzinu pri mojom style jazdy, a vyslo mi 1850 eury plus-minus... (keby som mal 1.8ku)[quote][/quote]... Celkom v pohode...ci? Mohlo byt aj vacsie usetrenie...ci?
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
Když to hodně zaokrouhlim tak to máš korunu na kilometr. Jakou máš průměrnou spotřebu?
Chevrolet CRUZE 2.0 LTZ HatchBLACK; Anthracite Matte Metallic wrap; 17" rims - Chevrolet special EDITION; Carthell Prg
Follow me: www.facebook.com/pages/Daniel-Dvoracek-planespotter/260478763995647
Teraz momentalne ukazuje 7,2. jazdim 90% mesto a nie moc dochodcovsky
Skončilo léto a čas dlouhých tras. I já teď jezdím na 90% město a už se mi to z 8mi litrů vyhouplo na 8,2l. Toť moje aktuální spotřeba.
Chevy V.I.P. Cruze 1.6 LS Plus Edice 100, 91kw, černá Carbon Flash, přímé sání SIMOTA Racing Sports, Červený interier
Tak to máme uplně stejnou spotřebu :DDD .. když beru teda město.. taky to moc nešolíchám, když jsem totiž jezdil na spotřebu tak to vždycky za chvilku začalo vypalovat a i když jsem to srazil na 6.6 třeba tak se mi to kvůli vypalování najednou zvedlo na 7.5.. jak to máš starý? Nemáš problémy s filtrem?
Chevrolet CRUZE 2.0 LTZ HatchBLACK; Anthracite Matte Metallic wrap; 17" rims - Chevrolet special EDITION; Carthell Prg
Od maja 2010 a no problem s filtrom, nastastie
Euro5 platí někdy od 2010 takže máš filtr už i ty jo? To by mě zajímalo jak to děláš, že to máš v pohodě, když si řikal, že máš 90% město.. To teda čumim. Kde tankuješ?
Mam filter urcite. 2, 3 krat mi svietila aj kontrolka na vypalovanie. Tankujem rozne, podla toho kde sa nachadzam, ale vacsinou Lukoil a Omv... a do kazdeho tankovania pridavam zimne aditivko (niekedy vynecham ked sa mi minie a nemam pri sebe). Vacsinou si ale kupim viac piksli naraz nech je pokoj....
Od tý doby, co jsem začal tankovat na Lukovi tak se mi zdá, že se to zlepšilo.
To jo, ale taky musíš brát v potaz o kolik jsi za auto zaplatil více oproti benzínu O kolik 50tís?Kjub píše: Takze som si po lubilejnych 50000km pocital kolko som usetril na nafte oproti benzinu pri mojom style jazdy, a vyslo mi 1850 eury plus-minus... (keby som mal 1.8ku)... Celkom v pohode...ci? Mohlo byt aj vacsie usetrenie...ci?
Moje: Chevrolet Cruze 1.6 LS+ Misty Lake, 17" origo chevy, K&N filtr
Tátovo: Chevrolet Orlando 1.8 LTZ, Smoke Grey
iO tych 1800 eury som zaplatil viac za ten diesel. A to nemam ani 3 roky takze urcite som urobil dobre. A hlavne vykon je neporovnatelny
Tak jasné výkon je o něčem jinem. Takže zatím se ti to jakby ta investice do dieselu vrátila a nyní už ušetříš Taky jsem zvažoval nad dieselem, ale pak jsem si pročítal kolik připlatím navíc a že vlastně za rok toho nenajezdím moc, takže jsem vzal benzín.
Moje: Chevrolet Cruze 1.6 LS+ Misty Lake, 17" origo chevy, K&N filtr
13 tis. km = 7,6 ale ked zacnem viac jazdit po meste tak sa to splha k osmicke, niekedy aj za
Chevy CRUZE 1.6 LS/LT+ 2011 Velvet red, K&N air filter