Nesouhlasím, že by byl Matíz dýchavičný - ba naopak, pokud mu šlapeš na krk jede jak ďas. Při cestách do Chorvatska jsem nikdy nepocítil, že by se motor utahal. A myslím to vážně.Stanley píše: To,že Matýzek je v kopcích dýchavičný má Vazoun pravdu.Vloni jsem s ním jezdil na dovolený po Krkonoších a v kopcích občas byla dobrá i dvojka.Ale nemá cenu ho uhonit.Má taky svůj strop výkonu.
Kdo ma kolik km natočíno na Matýskovi?
Moderátor: Blue Lanos
Re: Kdo ma kolik km natočíno na Matýskovi?
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- Reklama
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim všechny na foru a přeji hezký den ano chlapci máte každý tu svou pravdu opravdu záleží na způsobu jízdy,včasném řazení a podobně. Ale chlapci pozor tím tak zvaným šlapáním na krk,ovšem rozhodně nemůžete jezdit za 5.41/100 - nejsem žádný začátečník vy klucí ušatý čau " Vazoun "
Pepo to určitě ne, ale kdybych vyhledal spotřebu do Chorvatska byli by jste určitě překvapený, že to zas tak hrozné ze spotřebou nebylo, na to , že jsem po dálnicích pod 110 nešel, vyjma asi dvou táhlých dálničních kopců v Rakousku a nebo případných omezeních rychlostí v Chorvatsku. Ono nějaké šetření při dlouhých cestách na dovolené je mi cizí, pro mě byl důležitý čas. A Pepa má pravdu v tom, že zde po ČR jezdím v klidu a rozvahou.Vazoun píše:Zdravim všechny na foru a přeji hezký den ano chlapci máte každý tu svou pravdu opravdu záleží na způsobu jízdy,včasném řazení a podobně. Ale chlapci pozor tím tak zvaným šlapáním na krk,ovšem rozhodně nemůžete jezdit za 5.41/100 - nejsem žádný začátečník vy klucí ušatý čau " Vazoun "
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
-----------------V.Brousek píše:Pepo to určitě ne, ale kdybych vyhledal spotřebu do Chorvatska byli by jste určitě překvapený, že to zas tak hrozné ze spotřebou nebylo, na to , že jsem po dálnicích pod 110 nešel, vyjma asi dvou táhlých dálničních kopců v Rakousku a nebo případných omezeních rychlostí v Chorvatsku. Ono nějaké šetření při dlouhých cestách na dovolené je mi cizí, pro mě byl důležitý čas. A Pepa má pravdu v tom, že zde po ČR jezdím v klidu a rozvahou.Vazoun píše:Zdravim všechny na foru a přeji hezký den ano chlapci máte každý tu svou pravdu opravdu záleží na způsobu jízdy,včasném řazení a podobně. Ale chlapci pozor tím tak zvaným šlapáním na krk,ovšem rozhodně nemůžete jezdit za 5.41/100 - nejsem žádný začátečník vy klucí ušatý čau " Vazoun "
Ano " Václave " jsi také jeden z mála který má tak nízkou spotřebu a to nejen u svého Matízka . Budiž Ti to ke cti.
A budeme se také snažit obzvláště v tuto dobu " laciných PHM " čau Vazoun
Já se k "lenivosti" moc vyjadřovat nemůžu, protože mám o trošku silnější verzi. Ale i ze zkušeností kolegů z Polska můžu říct, že každý Matíz (ať už tříválec, nebo čtyřválec) potřebuje držet v otáčkách. A i tak ta spotřeba rozhodně nepůjde o moc nahoru. Pokud se nejezdí brzda - plyn. Já tedy jezdím dost svižně a brzdu používám co nejmíň - pořád řadím (a dolů ještě s meziplynem). A spotřebu přes šest litrů jsem měl pouze při cestách do práce v zimě a to jen těsně nad šest. A na dálnicích normálně tachometrových 130 - 140 a i tak byla spotřeba do 5,5.
Matiz má výhodu,že i s malým obsahem a celkem malou hmotností se hromadí výkon.Nedám na něj dopustit.Malý,ale šikovný.
Vojto napsal jsi to přesně. Vím že v roce 2009 byla celoroční spotř. něco okolo 5,74 ( přesně to nevím,jsem v práci) a nejezdím brzda - plyn, ale Matíz se blíží k ujetým 100000 km a tak od něj nemůžu chtít, aby jezdil za 5 litrů. Rozhodující je spotřeba dlouhodobá, která již ale půjde jenom směrem nahoru.
( bohužel )
( bohužel )
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám celoročnú spotrebu 6,89 l na 100 s tým,že 85% všetkých jázd sú po meste a krátke trasy,a jazdí sa dennodenne, spotreba pri diaľkových trasách,napr v lete počas dovolenky v Tartách bola okolo 5,2 litra na 100
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim všechny na foru a přeji hezký zimní den tak vážení přátelé , moc toho ročně nenajezdím /průměr asi necelých 8.000 km / ale po vysledování lonského roku se mi spotřeba pohybuje na 6,1/100. Celkově mám najeto 55.000km . Zřejmě mám trochu těžší nohu a nebo mi občas / jednou měsíčně / zkreslí spotřebu vnuk No uvidim jak tuto zimu se vyvine spotřeba při jízdách po lékařích / Rumburk - Děčín - Česká Lípa / a při začínajících cenách benálu olej mi to zatím nepapá a Matiz slouží k naší spokojenosti - zdraví " Vazoun "
-----------------------
Člen Matiz clubu reg.čís.20
Matiz SE/II.08 r.v.07/2002 sv.zel.metlina U38 -- STK+Emise do 07/2010 ---------------------
Toto je nepovedené foto z kamerky umístěné na monitoru - omlouvám se
-----------------------
Člen Matiz clubu reg.čís.20
Matiz SE/II.08 r.v.07/2002 sv.zel.metlina U38 -- STK+Emise do 07/2010 ---------------------
Toto je nepovedené foto z kamerky umístěné na monitoru - omlouvám se
Ahoj,dneska mi tam potvora skočila akorát u baráku.
Tak to je mazec - doufám že se objevíš na Olšovci a ukážeš jak vypadá 6ti místné přetočení ....Happy píše:Ahoj,dneska mi tam potvora skočila akorát u baráku.
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Ahoj,na Olšovec bych rád,ale 21.5. - 22.5. jsem v Ostravě na KISS,takže to nevychází.............Zatím čau,Petr.J.Bad píše:Tak to je mazec - doufám že se objevíš na Olšovci a ukážeš jak vypadá 6ti místné přetočení ....Happy píše:Ahoj,dneska mi tam potvora skočila akorát u baráku.
To je škoda - KISS má přednost to jsou věci co se nedějí každý rok!!Tak tentokrát Olšovec bude bez HOLBY??Happy píše:Ahoj,na Olšovec bych rád,ale 21.5. - 22.5. jsem v Ostravě na KISS,takže to nevychází.............Zatím čau,Petr.J.Bad píše:Tak to je mazec - doufám že se objevíš na Olšovci a ukážeš jak vypadá 6ti místné přetočení ....Happy píše:Ahoj,dneska mi tam potvora skočila akorát u baráku.
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Já ti příští rok přivezu ty Holby i za ten letošní,neboj o nic nepřijdeš.
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
-------------------Happy píše:Já ti příští rok přivezu ty Holby i za ten letošní,neboj o nic nepřijdeš.
Ale partafírovi Matiz clubu tou absencí radost asi neuděláš - tím jsme prohráli účast Matízkářů budiž ti to odpuštěno a měj se tam hezky čau " Vazoun " :lol:My si dáme taky za tebe