Spotřeba Kalos
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Dobrý večer Venku +14 dnes klid ale včera byla futeř
Před dvěma měsíci jsem psal,že budu jezdit víc na spotřebu.Ne že bych dřív jezdil jak Širón ale snažím se dodržovat devadesát a padesátku.Zkrátka jezdit systém pohodička.Mohu říct ,že jsem nečekal nic převratnýho ale výsledek mě překvapil! Když jsem jel na sraz na Baldovec a zpět tak na dálce jsem šel na 6,4l / 100km Teď už druhou nádrž doma na couračkách a na 39,73l jsem ujel 572,4km což je 6,94 l / 100km!! Obě nádrže byly V-power a teď jsem vzal normal N 95 tak uvidím. Jinak trasa asi 2/3 solo a 1/3 + 2 .
Ať nám jezdí a nezlobí
Před dvěma měsíci jsem psal,že budu jezdit víc na spotřebu.Ne že bych dřív jezdil jak Širón ale snažím se dodržovat devadesát a padesátku.Zkrátka jezdit systém pohodička.Mohu říct ,že jsem nečekal nic převratnýho ale výsledek mě překvapil! Když jsem jel na sraz na Baldovec a zpět tak na dálce jsem šel na 6,4l / 100km Teď už druhou nádrž doma na couračkách a na 39,73l jsem ujel 572,4km což je 6,94 l / 100km!! Obě nádrže byly V-power a teď jsem vzal normal N 95 tak uvidím. Jinak trasa asi 2/3 solo a 1/3 + 2 .
Ať nám jezdí a nezlobí
- Blue Lanos
jj aj ja to povrdim, ze ked jazdim pekne pohodicka ako klobucnik tak sa to lepsi posledna nadrz bola 7,1litra ma 100km motor 1.5/63kW teraz sa snazim a dufam, ze sa dostanem pod magicku hodnotu 7 litrov
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
Od Baldovce jezdím s Lanosem 1,5 stále pod 7,0 l/100 km, přesněji průměr 6,7. Mylsle jsem, že na tom má zásluhu servis (zdálo se mi, že po převzetí auto lépe jelo), ale Palix a Petrm se mi to snažili vymluvit, že v tom prsty nemají, tak nevím. Asi po 50 tis. se dostal do té správné kondice. Pro informaci: s Racerem 1,5 Gsi (Tbi) jsem jezdil běžně pod 6,0.
ZA - Baldovec a späť som mal za 6,1L v priemere. Celkom som sa čudoval, vzhľadom na to akým tempom sme išli do NMnV:-)
Naposledy upravil(a) mipo dne pát čer 23, 2006 09:33, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem v červnu nabral plnou Želvípower a jel ve dvou do Chorvatska. Spotřeba 5,4 l, klimu jsem prakticky neopužil. Zpátky už na slovinský benzin, trošku jsme to po dálnici v Rakousku rozjeli (130-140), občas klima a spotřeba 6,5 l/100km.
Minulý týden jsme byli ve dvou na Zuberci (krásná dovolená, doporučuji), klima co to šlo (do kopců vypínám), vzadu na kuli nosič s kolem, benzín s Tesca za 28,00 kč a spotřeba 5,9. Kdo zná tu hroznou cestu z Kralovan do Dolného Kubína mi spotřebu musí závidět.
Myslím, že benzín to asi moc neovlivní, mám najeto 12 tis., zpočátku spotřeba nic moc, ale myslím, že to může být ještě lepší. Průměrná stále klesá, teď dělá 6,9. Hlídám si to, pokaždé beru plnou, kromě dovolené jezdím po Brně.
Hezkou dovolenou
Minulý týden jsme byli ve dvou na Zuberci (krásná dovolená, doporučuji), klima co to šlo (do kopců vypínám), vzadu na kuli nosič s kolem, benzín s Tesca za 28,00 kč a spotřeba 5,9. Kdo zná tu hroznou cestu z Kralovan do Dolného Kubína mi spotřebu musí závidět.
Myslím, že benzín to asi moc neovlivní, mám najeto 12 tis., zpočátku spotřeba nic moc, ale myslím, že to může být ještě lepší. Průměrná stále klesá, teď dělá 6,9. Hlídám si to, pokaždé beru plnou, kromě dovolené jezdím po Brně.
Hezkou dovolenou
- Blue Lanos
Nemal by som to zrovnavat ale mame "skoro" rovnaky motor a pri jazdach na dovolenke v Tatrach som mal teraz po 70tis. jednu 6,6l/100km a druhu nadrz 6,7/100km + klima a kopce.deathx píše:Ahojte.
Ked jazdim doma, tak mam spotrebu 7,5 - 8l co sa mi vidi dost, ale ked sme boli v Chorvatsku priemer bol 6,1 a to sa mi zda uz celkom rozumne. Teraz mam najazdenych cca 10 000 Km. Dufam, ze to bude postupne menej.
Doma mavam tak ako pises a tak si dovolim hadat, ze ta spotreba sa ti asi nezmeni Ja som so spotrebou na dlhsie a kopcovite tras spokojny.
http://www.cardomain.com/id/27101976
Tak moja priemerná spotreba na dovolenke (1200km) vyšla 5,88 l. A to sme jazdili po kopcoch a ani na dialnici sme zrovna na spotrebu nešli. Na dlhších trasách sa dá, ale bežne je to okolo 7 až 7,5 l (dosť po meste a krátke trasy mimo mesta).
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
spotřeba
po delší odmlce se hlásím i já
dlouhodobě mám spotřebu cca 7,5 l a najeto mám 25 tis.km, ale málokdy vytáhnu paty (teda kolečka) mimo Ostravu, takže jsem spíše spokojený.
Minulý týden jsem jel do Amsterdamu a zpět a Kalousek ty 3 tis.km ujel za 7,1. Vzhledem k tomu, že jsem jel v noci a v Německu nejel pomaleji než 130 Km/h (noha stále na podlaze - s 1.2 to ani jinak nejde) to považuji za úspěch.
Trochu mi sice zkazila požitek z jízdy kontrolka Check , která se rozsvítila po 100 km v Německu a zhasla až při popojíždění po městech. To samé se opakovalo i cestou zpátky. Myslím že se při stále sešlápnutém plynu musí zanášet ventil nebo něco co má souvislost s tou pitomou elektronikou a při časté přerušované akceleraci se to pak "prostříkne". A to tankuju jen u dobrých pump .
Stalo se vám někomu něco podobného?
Mimochodem ceny benzínu v Německu 1,35 euro/l (38Kč/l) a v Holandsku dokonce 1,42 euro/l (41 Kč/l) - to je docela mazec
dlouhodobě mám spotřebu cca 7,5 l a najeto mám 25 tis.km, ale málokdy vytáhnu paty (teda kolečka) mimo Ostravu, takže jsem spíše spokojený.
Minulý týden jsem jel do Amsterdamu a zpět a Kalousek ty 3 tis.km ujel za 7,1. Vzhledem k tomu, že jsem jel v noci a v Německu nejel pomaleji než 130 Km/h (noha stále na podlaze - s 1.2 to ani jinak nejde) to považuji za úspěch.
Trochu mi sice zkazila požitek z jízdy kontrolka Check , která se rozsvítila po 100 km v Německu a zhasla až při popojíždění po městech. To samé se opakovalo i cestou zpátky. Myslím že se při stále sešlápnutém plynu musí zanášet ventil nebo něco co má souvislost s tou pitomou elektronikou a při časté přerušované akceleraci se to pak "prostříkne". A to tankuju jen u dobrých pump .
Stalo se vám někomu něco podobného?
Mimochodem ceny benzínu v Německu 1,35 euro/l (38Kč/l) a v Holandsku dokonce 1,42 euro/l (41 Kč/l) - to je docela mazec
Re: spotřeba
tak mě napadlo co kdyby jsme udělali malou "klikací" anketku za kolik kdo jezdí? mohl by to být dobrý vzorek - málokomu se totiž asi chce pročítat 9 stran fóra