Co by tady delal, tady se nekeca o sporacich MORAhladik2 píše:Počkejte až sem vleze hanzy,to si vypijete
DPF
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
- Hanzy
Re: DPF
Raději 1.6 benzin čistý tichý bez třepotu než cokoli klepotřasčmoudové s vypalováním sazí...
Mefisto hele mimo zemědělství ve ktrém děláš je nafta i do kotle kterým jezdíš?
http://www.topeni-topenari.eu/topeni/to ... -naftu.php
Mefisto hele mimo zemědělství ve ktrém děláš je nafta i do kotle kterým jezdíš?
http://www.topeni-topenari.eu/topeni/to ... -naftu.php
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- Hanzy
Ty se nesměj a taky si najdi svůj kotlík...
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Hanzy takovy mas v aute topeni? http://eshop.primagas.cz/zbozi/show/28/topidlo_ardent
:mrgreen::mrgreen:
:mrgreen::mrgreen:
- Hanzy
Mefisto a ty máš toto?
http://www.adima.cz/topeni-naftove-KARO ... avene.html
Jen nevím jak to má s filtrem DPF bo bez by to byla nuda...
http://www.adima.cz/topeni-naftove-KARO ... avene.html
Jen nevím jak to má s filtrem DPF bo bez by to byla nuda...
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Ja by som si osobne pri mojom štýle jazdy traktor nikdy nekupil. Jazdím do roboty 5 km. Tam by sa ani nestihol motor zahriať a strašne by trpel. To vypalovanie by sa ako tu čítam u mna dialo dosť často. Každý tu oponuje tým že ako ten diesel ide v porovnaní s benzínom. Pri dnešnom sadzobníku pokut sa človek nechá zviesť a už je to tu. OK. Pri nutnosti obehnutia je to ok. Ale spotrebovo je dnešný diesel s filtrami v prepočte na tom istom ako motory novšej konštrukcie kde na dlhej trase nieje problém jazdiť okolo 5-6 L. A ako nabádal niekto v TV aby nahlasovali dymovnice tak ja som tiež za. Jednoznačne dnes najlacnejšia kombinácia benzín + lpg. Aj ked má aj ta zopár nevýhod. A teraz do mna......
Škoda Roomster TSI
no ska jasne ze na 5km jazdy si kupi dizla len somarr a este k tomu po meste ... ale pri 5km by to bolo asi uplne jedno ... proste niekomu sa to vyplati inemu nie
Proc do tebe?mino píše:Ja by som si osobne pri mojom štýle jazdy traktor nikdy nekupil. Jazdím do roboty 5 km. Tam by sa ani nestihol motor zahriať a strašne by trpel. To vypalovanie by sa ako tu čítam u mna dialo dosť často. Každý tu oponuje tým že ako ten diesel ide v porovnaní s benzínom. Pri dnešnom sadzobníku pokut sa človek nechá zviesť a už je to tu. OK. Pri nutnosti obehnutia je to ok. Ale spotrebovo je dnešný diesel s filtrami v prepočte na tom istom ako motory novšej konštrukcie kde na dlhej trase nieje problém jazdiť okolo 5-6 L. A ako nabádal niekto v TV aby nahlasovali dymovnice tak ja som tiež za. Jednoznačne dnes najlacnejšia kombinácia benzín + lpg. Aj ked má aj ta zopár nevýhod. A teraz do mna......
Za 1. Kdyz porovnas spotrebu nalozenyho Orlanda v beneli a dieslu, bude tam nejaky litrik rozdil.
Cili musi se srovnavat vzdy stejne vozy.
Za2. Ano sporak je levnejsi, ale nejezdi za 18czk. Rozpocitejte do toho cenu zarizeni, vsechny vicenaklady a litr benzinu na 100 a zjistime ze jezdi za 28. Coz je taky dobry, ale uz to neni za pulku
Problem s DPF je v prvni rade ve stylu jizdy, ktery je nutno oproti jizdy se starym TDI zmenit.
Dnesni diesel s DPF uz neumi jezdit po meste 50km/h na 5. prevodovy stupen(tzv. na vypary), klapka privre privod vzduchu a hrne se tam vic nafty, ta pak vali do DPF a ucpavaho. Toto obchazi vozy s AdBlue
Dnesni diesel s DPF uz neumi jezdit po meste 50km/h na 5. prevodovy stupen(tzv. na vypary), klapka privre privod vzduchu a hrne se tam vic nafty, ta pak vali do DPF a ucpavaho. Toto obchazi vozy s AdBlue
- Hanzy
Mefisto kde si zas přišel že LPG s součtu vychází 28l ty si asi vyšel z pomocné školy a matematiku jste neměli nebo takový blud jsem dlouho neviděl...
Asi proto ses v ČR nechytil a šel někam do hloupákova nebo tady musí i prodavačka za pultem umět počítat...
Asi proto ses v ČR nechytil a šel někam do hloupákova nebo tady musí i prodavačka za pultem umět počítat...
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- Hanzy
Kdes i přišel na takovou hovadinu???
Jaké vice náklady???
Návratnost je jasná a pak jen čistě nálaky za LPG když mám spotřebu 15l x 36 =540 to je 5.40 km když LPG které ja ted tankuju za 16.50 a kdyby za tech tvých 18 tak mám km za 2.70 + 0.36 benzín jsem na 3.10 zaokrouhleně tudíš je úspora 2.30kč/km
Přestavba V6 kolem 30000kč /2.30 = 13043km a investice vrácena a pak již jen tankuješ a jezdíš za polovičku oproti benálu.
Vysvětleno snad i pro děcko...
Žádné další vícenáklady nejsou max 250kč revize jednou ročně a to samé filtry oproti klepomrdu zadarmo....
Vráceno když je auto ve firmě neplatí se silniční daň je osvobozeno to pokryje vícenáklady servisu a ještě zbyde hodně na zábavu!
Investice se vrátí vlastně jen na silniční dani takže vlastně není žádná!
Jaké vice náklady???
Návratnost je jasná a pak jen čistě nálaky za LPG když mám spotřebu 15l x 36 =540 to je 5.40 km když LPG které ja ted tankuju za 16.50 a kdyby za tech tvých 18 tak mám km za 2.70 + 0.36 benzín jsem na 3.10 zaokrouhleně tudíš je úspora 2.30kč/km
Přestavba V6 kolem 30000kč /2.30 = 13043km a investice vrácena a pak již jen tankuješ a jezdíš za polovičku oproti benálu.
Vysvětleno snad i pro děcko...
Žádné další vícenáklady nejsou max 250kč revize jednou ročně a to samé filtry oproti klepomrdu zadarmo....
Vráceno když je auto ve firmě neplatí se silniční daň je osvobozeno to pokryje vícenáklady servisu a ještě zbyde hodně na zábavu!
Investice se vrátí vlastně jen na silniční dani takže vlastně není žádná!
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Presne tak ja som pri C3 picassu šetril po započítaní všetkých nákladov cca3,8-4 e podla štýlu jazdy. Prestavba komplet s papierovačkami bola 940 e. Po cca 25 tis km je zariadenie splatenea 1x za rok na garanciu a pohoda.
Škoda Roomster TSI
No neni to tak docela pravda.(nemuzes brat ceny ktere mas ty, ale ty co jsou v prumeru v CZ)
Cena zarizeni podle typu, poctu valcu, zpusobu vstrikovani je do 12000 az do 70000.
A pokud chci setrit tak musim motat kilometry, nesetrit auto, protoze se ho musim brzo zbavit.
Je rozdil kdyz si to poridi taxal a nebo deda v duchode
No a nemluve o tom, ze dnesni vozy jsou tak delane ze ani vyrobce si jiz netroufa davat do nej LPG(vetsina vyrobcu, kteri montovala LPG jiz z prvovyroby od toho upustila), z toho vypliva ze dostava poradne nafrak
A jeste si zapomel na ten litrik benalu na 100km co ti to sezere
Hanzy nas presvedci abychom sli do http://www.autolysa.cz/lpg-diesel-1
Cena zarizeni podle typu, poctu valcu, zpusobu vstrikovani je do 12000 az do 70000.
A pokud chci setrit tak musim motat kilometry, nesetrit auto, protoze se ho musim brzo zbavit.
Je rozdil kdyz si to poridi taxal a nebo deda v duchode
No a nemluve o tom, ze dnesni vozy jsou tak delane ze ani vyrobce si jiz netroufa davat do nej LPG(vetsina vyrobcu, kteri montovala LPG jiz z prvovyroby od toho upustila), z toho vypliva ze dostava poradne nafrak
A jeste si zapomel na ten litrik benalu na 100km co ti to sezere
Hanzy nas presvedci abychom sli do http://www.autolysa.cz/lpg-diesel-1