Zimni gumy a kola

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
PETO

Re: Zimni gumy a kola

Příspěvek od PETO »

:D No k elektronom šruby alebo matičky sa určite dávajú . Keby mi niekto predával elektrony bez šruboch alebo bez matiek tak ich ani neberiem myslím na nové ku starým (jazdených) to závisí od predávajuceho alebo spýtať sa tiež predavajuceho . Ved pýtanie nič nestojí . A plecháče no asi ku nim spojovací materiál asi nedávajú . Pri objednávke sa trebalo spýtať a poprípade doobjednať že máš elektrony a na plecháče potrebuješ matky alebo šruby . ;)
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Reklama

shindys

Příspěvek od shindys »

Lidi, teď jste mě s těmi jinými šrouby nebo matkami na liťáky a plecháče vylekali, vždyť ke cruzovi LT, který má už z prodeje litá kola, se dává plechová rezerva, vy už jste to někdo zkoušeli a rezerva nešla bez speciálních šroubů nebo matek připevnit? Tak to by bylo něco neskutečného, to si doufám ani chevrolet ke svému zákazníkovi nedovolí, dát mu rezervu, která by nešla připevnit, nebo se pletu? Zatím jsem naštěstí měnit kolo nemusel, ale teď už mám doma originál plechové disky z Koreje (měly by to být ty samé jako na rezervě - údajně někde z centrálního skladu z Maďarska) a na nich zimní pneu BFGoodrich G-FORCE WINTER 205/60R16 92H a ještě jsem je nenasazoval, ale doufám, že v sobotu, kdy se chystám na přezutí, to bez problémů půjde...? Žádné jiné šrouby nebo matky nemám (vidíte, že ani nevím, jestli tam jsou šrouby nebo matky, ještě jsem kola nesundával :-) )
Cruze 2.0 VCDi 110 kW, tažné zařízení A50-X, zástěrky, boční lišty, svítící prahy
Obrázek
Daff.Cz

Příspěvek od Daff.Cz »

No tak musim uznat, ze to me nenapadlo, ze by k te rezerve na plechu nemusely pasovat ty srouby co drzi litaky. Ale to doufam, ze je to stejny a ze to pasovat bude. Tohle by si snad chevy nedovolil, i kdyz me by to vubec neprekvapilo, ale v tom pripade, bych sel udelat ostudu k prodejci.
Toho času bez auta, za to ale s bytem 3+1 OV po rekonstrukci. :)
topa77

Příspěvek od topa77 »

Nepanikařit! :) mně v pneuservisu řekli, že matice z mých litých 17 mají širší sedla, než jsou vybrání na plechových 16 od KFZ. Že to klidně našroubují, ale že matice budou doléhat menší plochou než mají a že hrozí, že se kolo bude povolovat. Já tohle nechtěl riskovat ( jezdím 30tkm ročně ), tak jsem si sehnal matice, které do těch plechů budou pasovat bez kompromisů ( doufám ). Dneska pro ně k Horečkovi jdu. Rezerva je origo plech od chevroletu, tak třeba tam ty matice pasují, a ikdyby ne úplně, na dojetí je to podle mne v pohodě ( nestačí se uvolnit )
černý Cruze 1,8 LT
honza72

Příspěvek od honza72 »

A to ještě uvažujte, že matice kol pro plecháče mají i vnější závit pro uchycení její malé krytky. Takže, když se nasadí poklice, utáhne se pěti krytkama, aby seděla kde má. Liťák takové matice standardně nepotřebuje...
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Ivo R.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo R. »

CHEVROLET AVEO 1.4 16V ( 100 k ) bílá barva
DAEWOO LEGANZA - automat (předáno ml. synovi)
CHEVROLET SPARK
nový FORD S-MAX - bílá barva , automat , pohon 4x4
Člen SK fóra Daewoo http://www.daewooforum.cz/
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Pockej pockej, ja mam ty plechace KFZ taky a kdyz jsem prezouval, nikdo s nicim problem nemel (jednou prezuti primo v Renocaru pri prebirani, dalsi prezuti ted u znameho) a vsechno v cajku, nedivoc :) mame stejny auta a stejny kola a je tam rozdil? Nekdo ti musi kecat, vubec se toho neboj
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
topa77

Příspěvek od topa77 »

Se přiznám, že do toho moc nevidím, ale když jsem ty matice k tomu plechu přikládal, tak fakt byly větší. Navíc všichni okolo říkají, že mají na lité a na plechy různé matice.... třeba jsem moc úkostlivý :) a v tom pneuservise se mi ty matice nesnažili prodat :)
černý Cruze 1,8 LT
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Tak i kdyz se nezname, urcite jsem na tom technicky jeste hur, to mi ver, ale s kolama nebyl problem. Auto cekalo v unoru u dealera, nez sezenu gumy a kola a kdyz jsem to tam dovezl, ptal jsem se, jestli to bude v pohode, jestli to bude pasovat. Chlap rikal ze uvidi, ze to kdyztak nejak udelaji a nakonec je to vsechno stejny, na jare jsem prezouval zpatky, jinde, nikdo mi nic nerekl, ted jsem prezouval na zimaky a zase uplne jinde a zase zadna pripominka, pochybuju, ze by byli vsichni ignoranti :) Neni se ceho bat, kdyz musis prezout na rezervu se stejnyma sroubama, musi to sedet na jakekoliv jine kolo se stejnymi rozmery. Navic, na co by pak ty rozmery u popisu kol byly, co? :)
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
ladinek

Příspěvek od ladinek »

na alu a na plech jsou vždycky jiný matky nebo šrouby mají jinačí to sedlo!!!V pneuservisu tam dají to co tam jde našroubovat.Ale je to každýho věc na čem jezdí ja mám sadu na plechy a na alu a rozdíl tam je dost velkej matky z alu na plechy nepasují nebo pasují ale špatně vystředí.Scorpion kupoval aveo a dali mu v chevy na alu matky na plechy a má je tam dodnes :PP: a to dával autorizovanej servis to se nebavím o tom že to utáhnou jak prase a vy můžete jenom čekat kdy to teplem a pnutím uletí :PP: ještě mě napadlo že sem dám fotky -i
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke

[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
ladinek

Příspěvek od ladinek »

MATKA NA ALU KOLA M12x1,5 MATKA NA ALU KOLA O ROZMĚRECH M12x1,5. Dosedací plocha KUŽEL 60˚
Proč jsou u alukol jiné šrouby/ matky?
Alu kola mají zpravidla kuželovou dosedací plochu a plechové disky kulovou dosedaci plochu (neplatí pro přesně vrtaná alu kola).
Přílohy
19800_prew_800.jpg
19800_prew_800.jpg (7 KiB) Zobrazeno 1944 x
Edmund Burke

topa77

Příspěvek od topa77 »

Tak se právě dívám na matice na plechy a alu a je tam teda dost rozdíl.... Jak je psáno výše, tvar strany matky, která dosedá na disk, je dost rozdílný..
černý Cruze 1,8 LT
topa77

Příspěvek od topa77 »

Tahle je na plechy:

Obrázek

ta stříbrná na alu mi mobilem nejde vyfotit :(
černý Cruze 1,8 LT
ladinek

Příspěvek od ladinek »

já to říkal alu může pod matkama na plechy i prasknout a plech se matkou na alu nedotáhne nebo se bude povolovat.Sada matek 16ks stojí kolem 300kč na internetu jen znát rozměry matek -i
Edmund Burke

topa77

Příspěvek od topa77 »

já sehnal jednu za 35,- Kč a je jich třeba 20 :( na sáčku je napsáno M12x1,5 SW 19 a pak něco skopčácky, takže asi z opelu :)
černý Cruze 1,8 LT
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Kola a pneu“