Chiptuning a záruka

Úpravy od motoru až po plasty

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Iacobus

Re: Chiptuning a záruka

Příspěvek od Iacobus »

Zaujímavé. Ak sa nenahneváš pridám k tvojmu článku link http://www.mmracing.sk/sk/najcastejsie- ... -klamari-/
Reklama

Kjub

Příspěvek od Kjub »

To som tam nedal? aha, dik. :PP: :D
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

Okrem iného ma na tej stránke zaujalo toto medzi FAQ :
Otázka: Je možné upraviť atmosférický benzínový motor a má to význam?
Odpoveď: Aj napriek tomu že motor nieje preplňovaný turbodúchadlom, je možné úpravou dosiahnúť zásadnú zmenu sily a výkonu motora a navyše zmenu priebehu sily motora. A v neposlednom rade úsporu spotreby paliva.

....len že by ma zaujímalo čo si predstavujú pod pojmom zásadná zmena sily. Asi je to myslené skôr na veľkoobjemové motory. Chcú za to dosť €uropeňazí, ale inak by som sa úprave nebránil. :PP: Moja 1.6 má asi súdené že zomrie tak, ako ju nejaký Kim v Kórei stvoril.
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Vetr.roman to mal vo firme, kde by ma to vyslo okolo 150 eury a henty MM maju okolo 350 pre mna. Tvrdia sice ze su profici, ale neviem neviem... Zda sa mi to dost rozdiel. Radsej skocit do Brna ako priplatit 200 eury v BA. Ci?
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

V BA je úplne všetko + 200€ :D :D :D

Tam (v CZ) je to aspoň vyskúšané, čo je okrem ceny ďalšie plus. Veľa Cruzov asi v BA nerobili a človeku sa akosi nechce byť prvý......spomeň si na Lajku ako dopadla. Tiež bola prvá. :lol:
Kjub

Příspěvek od Kjub »

A tak, ako je to vlastne s tou zarukou a chipom? Niekto ma nejake nove info? A naco by som teoreticky mohol stratit zaruku? Na soft? :lol:
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

No vážne si ma navnadil. :lol:
Keď si zoberiem hodnoty aké má Cruze1.6 model 2011 (91kW/123PS) a hodnoty ktoré udáva tá Brnenská firma http://www.motorchip.eu/chiptuning/auto ... e/16-115hp, tak sa mi zdá že Brňáci neurobia nič iné ako Kim origoš v Kórei a dosiahnu takmer porovnateľné parametre motora. Či je v modely 2011 okrem softu ešte niečo iné, resp. inak dimenzované neviem. Ja záruku neriešim, ale chcel by som mať jasno v tom, že to určite nemá vplyv na životnosť motora. Ak by sa ešte aj znížila spotreba, tak by to bolo iba plus. Niektorí si to dajú robiť iba s vedomím, že auto pôjde časom preč. Ja si ho plánujem nechať čo najdlhšie a tak neviem či sa mám do toho púšťať. :?: :?: :?:
......ale zasa, keď tých 91 kW z toho dostanú šikmáči, to by v tom bol čert aby to to bez straty kytičky nedokázali zlaté české/slovenské ručičky. -i -i -i
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

A ma to smysl investovat takove penize do zvyseni (mozna) o 10 procent? Myslis, ze to poznas? Nebylo lepsi koupit rovnou 1,8? :) Ale je pravda, ze kdyz to v korei zvladnou jen tak zvednout, proc by to ten chiptuning nedokazal taky. Nicmene kdyz chci silne auto, koupim si ho rovnou ne? :)
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Dimco Nubira 97

Příspěvek od Dimco Nubira 97 »

Výkon ti zvýšia životnosť by to nemalo ovplyvniť ale na zníženie spotreby zabudni :) to ide iba pri preplňovaní.....
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

To, prečo som kúpil auto také, aké som kúpil tu nebudem už riešiť, už som o tom písal. Jednoducho okolnosti boli vtedy také a ja som si motor nevyberal. A pri kúpe sa mi 113 koní zdalo dosť. Dnes cítim že by stálo za to mať Cruza trochu výkonnejšieho, hlavne keď 3500,- českých kaček nie je taká položka, čo by ma položila. No a zvýšenie výkonu o 10% myslím že cítiš. K tej spotrebe sa neviem vyjadriť. Uvádzajú tam úsporu, myslím že 12% ale neviem.... skôr to bude blaf.
Dimco Nubira 97

Je to blaf, ;) úspora paliva v skutočnosti vážne pri atmosfére nie je možná. To ti povie každý chipper ktorý sa tomu vážne rozumie. Jednoducho tam nemajú ako zdvihnúť výkon, iba doladením máp, ECU alebo pridaním paliva. A tam sa úspora určite nedá dosiahnuť. Ono toto majú písané na veľa stránkach ale v skutočnosti je to preto že sa tomu nerozumejú. Oni majú jednoducho len jeden software a ten buchajú rad radom. Máličko firiem robí chip na mieru. A aj to len v čechách (oficiálne čo viem) a len na koncern lebo ten už majú omakaný a vedia čo a ako s ním. Ja by som chip na atmosféru určite nedával... a keď tak určite za chip nešetri lebo to dáš volákemu fušerovi a ten ti z toho spraví táčky. Zase výhodou je že by sa tomu nič vážne stať nemalo kedže sa tam nemá čo po... na turbe je jasné že turbo je hálklivá sranda a pri nesprávnom nachipovaný ti môže spraviť papa.... ale pri atmosfére okrem sviečok neviem čo by mohlo odísť... jedine ECU :D
Seat LEON 1.4 TSI
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Cruze 2011 91KW urcite bude mit nizsi spotrebu nez 83KW je to logicke nebot motor se nebude tolik namahat a bude lepsi pomer KG/KW ale to si staci jen trosku o tom pocist i o cipovani je to tam krasne vysvetleno i pro min chapave jak a proc k tomu dochazi :o)
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

Ďakujem za vysvetlenie. Inak trochu vo mne vzbudili pochybnosti tým, že pri mojom motore Cruze 1.6 uvádzajú parametre pred chipovaním 85kW/115 k. Pokiaľ viem tak má 83/113. Buď to majú na p zle, alebo to sú hodnoty ktoré reálne namerali pred úpravou.
V podstate sa považujem za chápavého, ale považujem sa zároveň aj v danej problematike za neznalého a nemám problém si to priznať. :PP: Preto sa pýtam. S googlom som dobrý kamarát, ale niekedy je kontraproduktívny, lebo google mi nepovie ktoré info je pi...na a ktoré info je relevantné. Relevantné informácie sa snažím získať práve tu, od vás skúsených majiteľov áut najlepšieho výrobcu na svete. :D :D :D
chrudoš

Příspěvek od chrudoš »

Ohledne spotreby, je jasne, ze pri urcite mire zvyseni objemu a vykonu muze dojit k vyrovnani spotreby (viz stejna spotreba 1,6 a 1,8), ale vseobecne bude zvyseni vykonu zpusobeno jen zvysenim mnozstvi paliva do nadrze, tzn dle me jasne zvyseni spotreby, maximalne stejne, urcite ne nizsi, to snad ani nejde
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Dimco Nubira 97

Presne tak... a typujem že na Cruzovi 2011 budú iné vstrekovacie trysky....
Seat LEON 1.4 TSI
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Tuning & Styling“