Závady
Moderátor: Blue Lanos
Re: Závady
Tak prece kdyz je venku 20 stupnu tak nebudu jezdit s klimou ne?
Toho času bez auta, za to ale s bytem 3+1 OV po rekonstrukci. :)
- Reklama
Tak kdyz je 20 stupnu, tak ta klima stejne moc nejede, akorat odstrani to topeni na nohy, co tady nekdo zminoval. A pokud temer nejede, ma nulovy vliv na spotrebu a jine veci, takze proc ji vypinat. Ja teda nevim, jak je to u manualu, ale automat je pri takove teplote na jednicce a pouze vymenuje smradlavy vzduch za cerstvy, coz je daleko prijemnejsi, nez si delat pruvan a rachot v aute se stazenym okynkem
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Zdravím všechny členy Chevroletklubu. Jsem tu nový /Cruze 1.8 LT bílá barva/ od Rychnova nad Kněžnou. Taky jsem se chtěl zeptat proč klimu vypínáte. Jen z důvodů spotřeby či co. Já jsem ji nastavil na 24 a je stále zapnutá. Proti Nubiře , kde jsem ji neměl je to přeci super. Zkušenosti mám minimální /najeto 875 km/. Snad jen vrzající sedadlo, ale stačí pohnout a zase je to dobrý. Jinak se musím stavit v servisu protože slícování blatníku a nárazníku vlevo vepředu je nic moc. Ale jak jsem tak četl na foru, tak to není jenom u mne. Jarda
Daewoo Nubira, Chevrolet Cruze 1.8LT, čtyřkolka SMC Jumbo R5
Njn, v tom je proste ten rozdil, ze ja nemam automatickou klimu, tudiz mam defaultne klimu vypnutou. Ale slibuju, ze moje pristi auto bude se vsim vsudy, zadnej kompromis.
Toho času bez auta, za to ale s bytem 3+1 OV po rekonstrukci. :)
No.... přiznávám, že automatiku také vypínám. Jde asi o návyk z předešlého vozu, kde to bylo v manuálu. Nicméně si kladu otázku, proč by mělo něco běžet pokud to nepotřebuji i když v automatickém režimu....Kamarád se mi zmiňoval, ale nepamatuji si detaily, že právě z důvodu neustále zapnuté aut.klimatizace měl nějakou drahou opravu asi po 50000 km.....byla to Alfa, takže žádné obavy...
současnost: Chevrolet Cruze LT 2.0 VCDi
minulost: Hyundai SantaFe 2.4 AWD
minulost: Hyundai SantaFe 2.4 AWD
No ale prave ze to je automat, tak obcas vlastne nefouka, protoze nema co ochlazovat. abych nekecal, taky jsem si klimu obcas vypnul, at mi vlajou vlasy, ale kdyz jsem dojel do kolony, okynka nahoru a klima jela zas:)
s tim bych si hlavu nelámal. Je to určitě absolutně bez problémů. Mám to taky tak.lluubboo píše:Snad maly, problem dufam ... ukazovatel teplota motora sa mi nikdy nedostane do strednej polohy (ani po dlhej jazde) ale malicko, jednu palicku pred stred. Je to OK? Je to tak aj na inych Cruzoch? Treba s tym ist do servisu?
nyní CHEVROLET CRUZE 1.6 LS+ modrošedá metalíza (aktuálně 73 800km), DAEWOO TICO / předtím OPEL OMEGA 2.5 TDI CARAVAN r.v.1996, FIAT CINQUECENTO 0.9
Mame v praci kolegu ktery klimu nevypina cely rok ani v zime, to uz je ulet kdyz je 10 pod nulou aby jela ne? Maximalne na odmlzeni ale pak vypnout.
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Pockej, jak to myslis ulet, ze jede cely rok i v zime? To mi chces rict, ze jezdis v zime v -5 v aute?? Asi jsem to nejak nepochopil...vis, jak funguje automaticka klima? Doma si taky zatopis na odmlzeni oken a pak topeni vypnes? Z jakeho duvodu by se mela AUTOMATICKA klima vypinat? Porad mi to krome zvyku z drivejska nikdo nejak neozrejmil...
U Cruzeho klima v zimě nefachčí, i když ji zapneš. Prostě je to blokováno teplotou okolí. Taky nejde, aby zamrzl celý výparník, elektronika hlídá i jeho teplotu...
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Tiez mi nie je jasne ako funguje automat. klima na Cruze. Mal som doteraz skusenost len s mechanickou.honza72 píše:U Cruzeho klima v zimě nefachčí, i když ji zapneš. Prostě je to blokováno teplotou okolí. Taky nejde, aby zamrzl celý výparník, elektronika hlídá i jeho teplotu...
Preco sa stale po zadani "Auto" tlacidla zapina. Ved ked je zima, tak nie je potrebne aby bola zapnuta. Logickejsie mi pride ak by bola defaultne vypnuta ako v pripade mechanickej a ked je vonku teplo tak si ju zapnem resp. sama sa zapne aby dosiahla v aute nastavenu teplotu.
Alebo to funguje tak, ze ked je vonku zima, tak kontrolka klimy pri zapnuti rezimu "Auto" svieti, ale v skutocnosti je klima vypnuta?
Cruze 1.8 LT, r.v. 2010
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý že mam v manuálu k manuálu (to je obrat ) psáno že i v zimě je třeba občas klimu zapnout aby se protočilo čerpadlo nebo co. Ona si běží částečně a nechladí. Taky mi jí doporučujou používat na zamrzlý okna. Nechladí ale vysouší to vzuch takže musí běžet i v mrazech. A na volnoběhu to je při škrábání oken poznat.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Panove, to si delate srandu? Jak jako klima v zime nejede? Auto ma od unora, a to tam mam natajno primotop? Proste jedina manualni vec je nastaveni 23 stupnu, a klima se podle toho chova. Nezlobte se, ale vy ji asi nikdo nepouzivate, jak je stvorena. V zime topi 5 minut jak haj*zl a je teplo, v lete chladi take tak a vysledek je stejny. Nechci pusobit ofenzivne, ale s tim automatem zkusenost asi nemate...
Zdravím, tedy nyní mi jde hlava kolem. Doposud jsem si myslel, že nastavím klimatizaci na 24 stupňu a že ty stupně budou v autě ať je zima nebo léto. Tady si někteří myslí, že klimatizace je na léto a v zimě budu topit přímotopem či co? No nevím, nevím. Nebo budu v zimě vozit vedle sebe čtyřprocentní? To snad ne.
Daewoo Nubira, Chevrolet Cruze 1.8LT, čtyřkolka SMC Jumbo R5
- Hanzy
Koukam ze vy dva posledni vite o tom jak funguje topeni a klima v aute uplnou prdlacku...
Automaticka klima je pouze elektronika ktera ovlada klimu a topeni a prepina mezi nima a reguluje teplotu podle nastaveni ale kazde auto ma topeni a klimu stejne jak manualni klima jen nema ovladaci elektroniku vy 4% jelita
Tak nechytracte kdyz auto znate asi jen z manualu...
Automaticka klima je pouze elektronika ktera ovlada klimu a topeni a prepina mezi nima a reguluje teplotu podle nastaveni ale kazde auto ma topeni a klimu stejne jak manualni klima jen nema ovladaci elektroniku vy 4% jelita
Tak nechytracte kdyz auto znate asi jen z manualu...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha