Tak nemam moc nalitane (8000 km, moje prvni auto), takze hodnotim jen dosavadni zkusenosti:shindys píše:ahoj, jsem zvědavý, kolik bude žrát moje nové auto - mám objednaného 2.0 VCDi LT manuál a přiznám se, že k objednávce mě přesvědčila spotřeba, kterou uvádí výrobce (kombinovaná 5,6 l nafty) a spotřeba, která byla uvedena v recenzích od motoristických novinářů, kteří podle mě moc auta nešetří, jezdí v nezajetém autě a přesto většinou uváděli něco kolem 8 litrů. Ono asi záleží i kus od kusu, některé budou asi žrát víc. Předpokládám, že když si to auto dobře zajedu, tak bych měl mít po odjetých 3000 km kombinovanou spotřebu kolem 6,5 litru (denně najezdím 2x 30 km - do práce a z práce - z toho 2x10 km 50km/h v obcích a zbytek 90 km/h po okreskách). Hlavně mě zajímá, jakou rychlost budu moct mít zařazenou v obci, aby to turbo už táhlo, ale abych nejel víc než 50 km/h (4? nebo 3?). Jestli máte někdo zkušenost, budu rád, když odpovíte. Zkušební jízdu jsem měl, ale vzhledem k dobrému pocitu z jízdy jsem měl co dělat, abych povolenou rychlost dodržel, takže jsem jel v obci spíš kolem 60 - 70 km/h , a tak si už nevybavuju, jestli se 50 km/h dá jet ještě na 4. O těch otáčkách ta spotřeba totiž asi bude. Pod 2000 ot/min asi nemá smysl jít, když nejde turbo, ale fakt zatím nemám moc zkušenost s tímto motorem.
- papirova spotreba 6,8, realna 9:)
- pri pohodove jizde na dalnici a mimo obec 7,5
- jezdim normalne, sem tam na to slapnu, ale netocim porad do cerveneho
- jezdim stejne trasy jako ty
Takze dle me se s tim diselem pod 7,5-8 do prace nedostanes....nicmene realita ukaze. Jak je videt s temi motory se da jezdit od 5-10 litru