Oprava laku - cena
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Habrone, Nexia forum je celkem OK, když to srovnám s tuning-forem, ale zpět k lakování prosím.
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
- Reklama
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
On je celolak a celolak. Někde auto nalakují jen zvenku, takže když např. otevřete dveře, tak na boku je vidět original barva, nebo v motorovém prostoru. Když se dělá celolak poctivě, tak se musí nalakovat komplet všechno a je to taky dražší.
Nexia² project
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
No to nevim jak u vas, ale prave kdyz to lakujes jen z venku, je to uplne stejne drahy, jak kdyby se to delalo cele, ponevadz, to vylepovani je tak pracné, ze je lepsi to delat komplet, nepocitam motorovy prostor, to se fakt 90% lidi nechce tahat motor ven.. my to proste jen "zvenku" nedelameIvan píše:On je celolak a celolak. Někde auto nalakují jen zvenku, takže když např. otevřete dveře, tak na boku je vidět original barva, nebo v motorovém prostoru. Když se dělá celolak poctivě, tak se musí nalakovat komplet všechno a je to taky dražší.
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Já Ti nevím, Akri, ale je spousta lakoven, které to dělají tak, jak jsem popisoval...
Nexia² project
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
ano to zalezi na tom kterem cloveku, my to nedelame, protoze je to tzv. na "hulvata", ale nerikam, ze se to tak nedelaHabron píše:Můžu souhlasit s Ivanem, párkrát jsem viděl takhle nastříkaný auto, ale moc se mi nezdá, že by to tak dělala opravdová lakovna. Většinou jsou to ti "amaterští" lakýrníci, co to jen nějak stříknou, aby to naoko vypadalo. Co jsem se setkal já, tak se to vždycky dělalo pořádně s demontáží dílu ...
AKRI - (byl) Muž z Ria !
-
dobrá, Akri je určitě profík, viď. Z5 k lakování:
Jak postupovat při stříkání Metly (perletě) - do báze se dává určité množství perletě (záleží kolik? - když ho tam dám moc nebo málo, má to nějaký dopad na životnost, kvalitu atd.?) ....nebo do laku jako konečný lak
Chci se zeptat: To se normálně stříkne barva (jakýkoliv podklad) a pak se do ještě mokrého stříká bezbarvý lak s perletí? Nebo jaký je postup? A stříká se to (lakuje - promiň Akri) stejným způsobem jako normál barva?
A trysky, tlaky atd jsou stejné s normal barvami? A co třeba, když lakuješ plech a plast, který je už lakovaný - je postup stejný jako u plechu nebo se dávájí změkčovadlo tužidlo či co..????
A třeba poměry obecně - barvy, ředidla, tužidla....
Chlapi trochu z toho udělejte TechWeb, já se na to chystám dělat perleť sám a nechci dopadnout jako sedlák u Chlumce, nebo si spíš myslíš, že bych to měl hodit do odp(B)orných rukou?
dík
Jak postupovat při stříkání Metly (perletě) - do báze se dává určité množství perletě (záleží kolik? - když ho tam dám moc nebo málo, má to nějaký dopad na životnost, kvalitu atd.?) ....nebo do laku jako konečný lak
Chci se zeptat: To se normálně stříkne barva (jakýkoliv podklad) a pak se do ještě mokrého stříká bezbarvý lak s perletí? Nebo jaký je postup? A stříká se to (lakuje - promiň Akri) stejným způsobem jako normál barva?
A trysky, tlaky atd jsou stejné s normal barvami? A co třeba, když lakuješ plech a plast, který je už lakovaný - je postup stejný jako u plechu nebo se dávájí změkčovadlo tužidlo či co..????
A třeba poměry obecně - barvy, ředidla, tužidla....
Chlapi trochu z toho udělejte TechWeb, já se na to chystám dělat perleť sám a nechci dopadnout jako sedlák u Chlumce, nebo si spíš myslíš, že bych to měl hodit do odp(B)orných rukou?
dík
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Hele akri asi emigroval do Ugandy, nebo nekam kde neni inet bo uz sem ho tu dlouho nevidel...
Pokud ti to pomuze napisu jak to delam ja(inak vim taky hovno, clovek se uci furt )
1. Do metly nic nepridavam-proste si koupim pozadovany odstin a ten naredim podle doporuceni vyrobce.
(viz katal. list barvy)
2. podklad se musi upravit PREBROUSENIM(ne podrapanim-na tom zavisi jesi na tom bude drzet barva) a dle potreby nastrika plnicem a znova prebrousi 600-1000 ovkou smirglem na final
3. pak fouknu metlu na 2-3 vrstvy (podle toho jak to kryje)
4. pozaschnuti metly ( doba asi podle teploty, viz. katal. list barvy) strikam lak taky aspon 3 vrstvy-cim vic tim lip-to ten ti budou totiz smrdlat kartace mycky
5. Inak co sem si vyzkousel tak cim vetsi tryska(prutok) tim vetsi tlak(kvuli jemnosti rozpraseni)
Napr. na 1.4 trysku mi v pohode staci 3 bary...
Inac strikam mezi 2-4 bary, na vic uz to jen zbytecne prasi...
6.Pomery redeni a tuzeni se dozvis v katalogovych listech od pouziteho materialu(barvy)-doporucuji si je u prodejce vyzadat a procist
Na plast(holy) musis pouzit zaklad(primer) na plasty jinak ti to sleze, lakovane povrchy prebrousit.
Jinak upozornuju ze tohle sou pouze me osobni zkusenosti, na montazich sem se to musel ucit sam metodou pokus-omyl, doporucuju se jeste pozeptat.
Ale stejne bych se na celolak v garazi vybodl a dal to profikum co to fouknou v boxu-mas sichr ze na tom nebudes mit zadnej bordel...
Tak hodne zdaru!!!
P.S. Ty vole to sem zvedav co se bude dit az si to precte Akri-doufam ze sem nenapsal zadnou volovinu inak me vykosti zaziva
Pokud ti to pomuze napisu jak to delam ja(inak vim taky hovno, clovek se uci furt )
1. Do metly nic nepridavam-proste si koupim pozadovany odstin a ten naredim podle doporuceni vyrobce.
(viz katal. list barvy)
2. podklad se musi upravit PREBROUSENIM(ne podrapanim-na tom zavisi jesi na tom bude drzet barva) a dle potreby nastrika plnicem a znova prebrousi 600-1000 ovkou smirglem na final
3. pak fouknu metlu na 2-3 vrstvy (podle toho jak to kryje)
4. pozaschnuti metly ( doba asi podle teploty, viz. katal. list barvy) strikam lak taky aspon 3 vrstvy-cim vic tim lip-to ten ti budou totiz smrdlat kartace mycky
5. Inak co sem si vyzkousel tak cim vetsi tryska(prutok) tim vetsi tlak(kvuli jemnosti rozpraseni)
Napr. na 1.4 trysku mi v pohode staci 3 bary...
Inac strikam mezi 2-4 bary, na vic uz to jen zbytecne prasi...
6.Pomery redeni a tuzeni se dozvis v katalogovych listech od pouziteho materialu(barvy)-doporucuji si je u prodejce vyzadat a procist
Na plast(holy) musis pouzit zaklad(primer) na plasty jinak ti to sleze, lakovane povrchy prebrousit.
Jinak upozornuju ze tohle sou pouze me osobni zkusenosti, na montazich sem se to musel ucit sam metodou pokus-omyl, doporucuju se jeste pozeptat.
Ale stejne bych se na celolak v garazi vybodl a dal to profikum co to fouknou v boxu-mas sichr ze na tom nebudes mit zadnej bordel...
Tak hodne zdaru!!!
P.S. Ty vole to sem zvedav co se bude dit az si to precte Akri-doufam ze sem nenapsal zadnou volovinu inak me vykosti zaziva
-
Já si myslím, že je to dobrý
u nás je problém v tom, že mi to buď nechtějí nalakovat s tím, že se toho bojí, že se černá blbě lakuje a takový koniny, nebo chtějí (a to se držte) 50-60 celolak nebo 30-35 přestřik.. (ale jsou to profíci a taky jediní, kdo mě nevyfuckovali).... Tak jsem sehnal barvu (bude mě stát 8000 ) a děj se co děj, když to bude dobrý, pošlu děkovný dopis, nebo moje ruce, když se to nepovede..
Už jsem domluvenej, že nejdřív koupím 1dcl a vyzkouším si to na kusu plechu..... tak možná jen prostředníček, když to neklapne, ať mám druhý pokus....
Ještě mi dali dobrý tip!!!
Prodávají barevné plniče podle odstínů barev, což eliminuje odstíny a ne-kryvost, pak stačí i méně barvy... to jsem třeba vůbec nevěděl...
u nás je problém v tom, že mi to buď nechtějí nalakovat s tím, že se toho bojí, že se černá blbě lakuje a takový koniny, nebo chtějí (a to se držte) 50-60 celolak nebo 30-35 přestřik.. (ale jsou to profíci a taky jediní, kdo mě nevyfuckovali).... Tak jsem sehnal barvu (bude mě stát 8000 ) a děj se co děj, když to bude dobrý, pošlu děkovný dopis, nebo moje ruce, když se to nepovede..
Už jsem domluvenej, že nejdřív koupím 1dcl a vyzkouším si to na kusu plechu..... tak možná jen prostředníček, když to neklapne, ať mám druhý pokus....
Prodávají barevné plniče podle odstínů barev, což eliminuje odstíny a ne-kryvost, pak stačí i méně barvy... to jsem třeba vůbec nevěděl...
Nebo proste prilejes trochu te barvy do plnicePavel Beneš píše:
Inak cerna se mi zda neprakticka, ja pujdu asi do tmave stribrny metly, jeste
nevim...
Jo a ta barva se mi zda draha, co je to za znacku, jaky dodavatel?
-
Pavel Beneš píše:no na dveřích mají napsané ICI Autocolor a Spies Hecker tak tipuju že něco takovýho (prý je to profi) Jo jinak litr metly s perletí stojí do 3100 a lak litr 1100 i s ředidly, tužidly, prostě připravené na nástřik.
Ty kr.vo, tak to jo,
ja musim zjistit ty ceny od toho chlapika co dela Du Pont, ale tohle se mi zda dost...
V Pardubicich v prodejne fy. SON stoji 1L akryl metly 1200+redidlo
a lak asi 800+tuz+red (na celolak ti udelaji cenu jeste lepsi)...
-
ještě oběhnu pár firem, když se vám to zdá drahý, ale prý je to hodně na kvalitu....jen relkamu, už jsem viděl i auta stříkaný akrylem s lakem od firem pochybný kvality, kde si řekli za práci 20tku a po roce se jim lak loupe jak kůže s Jacksona..Nevím, než se handrkovat, tak si připlácnu a udělám sám, ať se kdykoliv můžu chytit pod krkem....
Pak dám fota na Nubira sekci nebo normál nahoru..
Pak dám fota na Nubira sekci nebo normál nahoru..