rezonujuca kapota motora pri 125-130 km/h (tachometrickych)
Moderátor: Blue Lanos
rezonujuca kapota motora pri 125-130 km/h (tachometrickych)
mam tak drobny problemik.. po oprave "drobneho" tukesu na prednej casti auta (oprava cca 35tis cez poistovnu), mi pri prilizne 125-130 km/h (tachometrickych) zacne rezonovat kapota. vpredu pri lavom svetle jasne vidiet, ako beha hore dole (asi 1cm) a pri 135 km/h to uz roztrasie cele auto.. nemali ste nahodou niekto taky problem? je chyba niekde v mechanizme uzatvarania kapoty, ze to dobre neprilieha? alebo niekde v kapote zle utiahnuty nejaky srob?
na dialnici chodievam pohodovych 110, ale obcas sa clovek ponahla a potreboval by som aj 150-160, ale to jednoducho nejde... ;(
na dialnici chodievam pohodovych 110, ale obcas sa clovek ponahla a potreboval by som aj 150-160, ale to jednoducho nejde... ;(
:: Daewoo Lanos 1,5 8V '98 :: cervena 73L :: LPG priemerna spotreba 9l/100km ::
- Reklama
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
skusal si rukou ci to robi aj ked stojis?
pokial tam teda nevidis jasny problem, ako neutiahnuty srob a pod., ked to robila firma a neurobila to dobre, ja by som to vratil, nech to spravia, ved mas na to zaruku, urcite by som sa s tym takto netrapil.
pokial tam teda nevidis jasny problem, ako neutiahnuty srob a pod., ked to robila firma a neurobila to dobre, ja by som to vratil, nech to spravia, ved mas na to zaruku, urcite by som sa s tym takto netrapil.
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
- blaho
- Kontaktovat uživatele:
Jasné. Ak Ti to predtým nerobilo a teraz robí, tak by som to každopádne riešil cez firmu , ktorá Ti auto opravovala. Niet pochýb o tom, že tam niečo neruobili tak ako mali. Každopádne ak Ti to takto vybruje pri rýlej jazde, tak to musí mať niekde vôlu. Ak si si absolútne istý, že to behá kapota, tak tam nie je veľa možností, pretože je uchytená pantami na jednej strane a na druhej tým záklopom, takže predpokladám, že určite bude problém s tým záklopom. Inak ešte ma tak napadlo. Nemám auto pri sebe, ale viem, že Ja mám na Espere ešte aj také gumené vymedzováky po stranách z vnútornej strany, možno tam majú byť a nemáš ich tam. Neviem, čo všetko Ti menili/striekali/premontovávali, čo do plechov.
Daewoo Espero, 1.5 DOHC, 60 000km, f elektrike, IMM, alarm, klíma, SONY CDX-C5850
Diky za rady, asi mi naozaj zostane ist navstivit tu firmu.. som zvedavy ako dopadnem. Skusim este tu volu zistit volnou rukou pocas stania a omrknut vsetko, co sa da...blaho píše:Jasné. Ak Ti to predtým nerobilo a teraz robí, tak by som to každopádne riešil cez firmu , ktorá Ti auto opravovala. Niet pochýb o tom, že tam niečo neruobili tak ako mali. Každopádne ak Ti to takto vybruje pri rýlej jazde, tak to musí mať niekde vôlu. Ak si si absolútne istý, že to behá kapota, tak tam nie je veľa možností, pretože je uchytená pantami na jednej strane a na druhej tým záklopom, takže predpokladám, že určite bude problém s tým záklopom. Inak ešte ma tak napadlo. Nemám auto pri sebe, ale viem, že Ja mám na Espere ešte aj také gumené vymedzováky po stranách z vnútornej strany, možno tam majú byť a nemáš ich tam. Neviem, čo všetko Ti menili/striekali/premontovávali, čo do plechov.
Mne na espere kapotu trochu nadnasa, asi bude nieco so zamkom, nastastie sa nevytrhne, ale budem to musiet skontrolovat, len s maskou je tam blby pristup.
Ale aby kapota nemala volu tak na to sluzia take tie skrutkovacie pruziny v rozkoch, aspon espero aj felicia ich ma takze lanos predpokladam tiez.
Ale aby kapota nemala volu tak na to sluzia take tie skrutkovacie pruziny v rozkoch, aspon espero aj felicia ich ma takze lanos predpokladam tiez.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
no ..takze..
..treba doladit zamok..
..teda ten "kolik" na kapote...
..
povolish tu "vrchnu maticu"..
a potom zasek prisrubujesh ten "kolik"..
..teda zasrobovanim ho "skratish"..
a potom to zase zaistish maticov..
..
..ked stojish a zatlacash na prednu kapotu, tak uz by nemala volu..
..teda nebal by si mat pocit, ze ide este zatlacit dolu..
..treba doladit zamok..
..
..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov
idem hned na to mrknut, dam vediet ako dopadnemJRD McLAREN píše:no ..takze..
..treba doladit zamok..
..
..
em, na esperach a nexiach mate asi iny zamok.. ale na Lanose a na tom zamku kapote nie je co srobovat a uvolnovat (ziadne matice). mam to aj odfotene, ale nemam to ako dostat do kompu teraz.JRD McLAREN píše:no ..takze..
..treba doladit zamok..
..
..
neva, aj tak kapota v mieste zamku nevykazuje volu.. iba mierne na bokoch a to sa tvari ako klampiarenska vada, ktoru vytvorili, ked vyklepavali zelezo bocne.
Ved prave na bokoch kapoty by mali byt "pruziny" s gumovou ciapkou na konci ktore sa daju otacani zaskturkovat alebo vyskrutkovat do/z kapoty a tym ich nastavit tak aby sa pri zavreti kapoty opreli o masku alebo blatniky (co ja viem ako to presne vyzera u lanosov) a tym volu zrusili. Vacsina ludi o nich nema ani paru aj brat ich videl prvy raz az ked som mu ich ukazal a to si aspon sam kontroluje vodu a olej.
- Blue Lanos
Ano to je jasne mame take podobne aj na nasich strojoch treba ju vytocit a skusit co to spravi
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
- Blue Lanos
ok dnes ked pridem domov ti to odfotim a hodim foto
- Blue Lanos
Slubene foto je tu
su to tie gumenne stpiky daju sa pekne vytocit. Skus ich vytocit na max malo by to pomoct Vela stastia
su to tie gumenne stpiky daju sa pekne vytocit. Skus ich vytocit na max malo by to pomoct Vela stastia