opět převodovka

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
skokan

opět převodovka

Příspěvek od skokan »

tak jsem tu opět s poznatky o mojí převodovce.
Se zvuky v malých otáčkách připomínající traktor jsem se smířil, ale opět nastal další problém-nejde mi řadit zpátečka.Jako laik jsem jako první zkusil dolít převodový olej a hle 1 litr oleje a stále z kontrolního šroubu nic nevytéká.Tak kouknu pod auto a dole na spojení bloku převodovky se objevil olej.
A tak prosím o radu nemáte někdo zkušenosti s výměnou těsnění kolem převodovky. zvládl bych to i já průměrně šikovný chlap nebo je v tom nějaká záludnost a mám to odvézt rovnou do servisu.
Reklama

skokan

Příspěvek od skokan »

jedná se mi o těsnění tohoto bloku převodovky
https://www.chevroletclub.cz/album_pic.php?pic_id=1410
skokan

Příspěvek od skokan »

Ještě se zeptám možná blbě.Jak vypadá ten kontrolní šroub?
Mohl by to být takový plastový jakokdyž šroubek v pravo dole pod napouštěcím.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Vubec nepoznám podle tý fotky kde to teče . Kontrolní šroub je snad ten nalejvací , ne ? ;) , až se to z něj začne valit... . Doufám , že tam dáváš ATF-ko .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
skokan

Příspěvek od skokan »

TEČE MI TO U SPOJENÍ TĚCH DVOU BLOKŮ KOLEM TOHO ŠROUBKU
ja myslim že ten kontrolní šroub je v pravo pod nalejvacím aspoň na nexii to tak bylo.
olej samozřejmě ATF
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Takže chceš vlastně půlit převodovku . Do toho bych se asi nepouštěl . :?
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasta »

Jen dotaz, jakej tam kokrétně dáváte olej? Značka a typ? Já jen kdybych musel dolít, tak co je tam nejlepší. Teda skoro nejlepší, viděl sem oleje za 130,-, ale i za 500,- a to už se mi zdá docela hodně.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Na tohle už fakt nemůžu odpovídat , nebo mě tu ukamenujou za propagaci Titanu :lol: , tak spíš hledej v tématech , ale rozhodně něco řídkýho na bázi oleje do automatů.
Pavel Beneš

Příspěvek od Pavel Beneš »

Tam není důležitá teplota ale tlaky a hodně olejů co se tváří že by do převodovky byly OK pak zpění nebo prostě dělají převodovce zle. Já obecně jsem pro olej převodový nebo nějaký speciální, co má přímo určení do převodů mot. vozidel. Nějaký pokusy jako lít motorák AD a takový bych zavrhl. Je pravda, že můj medvěd měl najeto 1.2 mil km na 2 náplně převodovýho oleje, druhej měl 800 tis. na 2 náplně a soused měl taky medvěda, po ujetí 160 tis. tam dal prý dobrý olej (ne převodový), ujel 80 tis a převodovka se rozsypala. Toť příklad!!!
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“