Spotřeba vody
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
Spotřeba vody
... ale ne v autě, doma .
Bydlím v bytovce se 4 bytama, vodárny provádějí odečet každé 3 měsíce. A když se nasčítají bytové vodoměry (BTW před půl rokem jsme si je nechali vyměnit), tak při každém odečtu chybí oproti domovnímu vodoměru 6 až 9 kubíků... Včera už jsem se chytil se sousedama - jsou dva, baba v důchodu, on už rok na nemocenské, takže pořád doma, a mají u sebe 5 dní v týdnu vnučku - a jejich spotřeba je tak 3 až 3,5 kubíku za měsíc. Podle mne kradou oni, ta spotřeba je nereálně nízká - našel jsem směrná čísla spotřeby vody, a pro takhle vybavený byt je to 46 kubíků na osobu ročně, takže i bez té vnučky to dělá 92 kubíků ročně, tj. necelých 8 měsíčně. Prý šetří, ale 100 litrů denně ve 3 lidech, když obden perou a mají splachovací záchod... Další soused, který je ve stejně velkém bytě sám, má spotřebu mezi 11 - 15 kubíky za kvartál...
Kolik vody (né VODKY ) spotřebujete vy?
Bydlím v bytovce se 4 bytama, vodárny provádějí odečet každé 3 měsíce. A když se nasčítají bytové vodoměry (BTW před půl rokem jsme si je nechali vyměnit), tak při každém odečtu chybí oproti domovnímu vodoměru 6 až 9 kubíků... Včera už jsem se chytil se sousedama - jsou dva, baba v důchodu, on už rok na nemocenské, takže pořád doma, a mají u sebe 5 dní v týdnu vnučku - a jejich spotřeba je tak 3 až 3,5 kubíku za měsíc. Podle mne kradou oni, ta spotřeba je nereálně nízká - našel jsem směrná čísla spotřeby vody, a pro takhle vybavený byt je to 46 kubíků na osobu ročně, takže i bez té vnučky to dělá 92 kubíků ročně, tj. necelých 8 měsíčně. Prý šetří, ale 100 litrů denně ve 3 lidech, když obden perou a mají splachovací záchod... Další soused, který je ve stejně velkém bytě sám, má spotřebu mezi 11 - 15 kubíky za kvartál...
Kolik vody (né VODKY ) spotřebujete vy?
- Reklama
No ve starem dome co jsem bydlel driv jsem taky delal odecty a taky mi vzdy po 3 mesicich vyslo ze dum spotreboval asi o 9 kubiku vic nez bylo na merakach v bytech-5 bytu a 2 male prodejny.nikdy jsem na nic neprisel.dokonce jsem udelal prepadovou akci na odecet bez varovani a vsecky meraky jsem videl.nokdo tam nic nemel.pravdepodobne je merak vodaren cejchovany jinak nez vsecky normalni meraky(byly uplne nove vsecky)moje spotreba byla kolem 5 kubiku-2 lidi pozdeji cca 6-7kubiku 2 lidi a 1 mimino.ted v panelaku 2 lidi a jedno 3 lety dite mame cca 7 kubiku-3,5tepla 4,5 studena
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Docente vedu si přesnou evidenci spotřeby vody,jak teplé , tak i studené.Jsme doma tři dospělí, dvě stále doma.Měsíční průměr za loňský rok: teplá voda - 3,08m/3 , studená voda 7,41m/3 , elektřina 123 KW , plyn 4,9m/3.
Každý vodoměr u paty domu oproti poměrovým měřidlům v jednotlivých bytech mají určitou toleranci, kolik je to přesně nevím, ale na vodárnách ti to určitě řeknou. U nás v domě máme také jednu rodinu a ta má zase spotřebu teplé vody větší než studené, ale jestli nechávájí vodu kapat do kastrolů a kbelíku a potom splachují záchod, tak to jim nedokážeš a vodoměr odkapy nezaznamenává.
Každý vodoměr u paty domu oproti poměrovým měřidlům v jednotlivých bytech mají určitou toleranci, kolik je to přesně nevím, ale na vodárnách ti to určitě řeknou. U nás v domě máme také jednu rodinu a ta má zase spotřebu teplé vody větší než studené, ale jestli nechávájí vodu kapat do kastrolů a kbelíku a potom splachují záchod, tak to jim nedokážeš a vodoměr odkapy nezaznamenává.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Přesně jak píše palikx, dělám odečty v domě s 24 byty (62 obyvatel, průměrný věk cca 31 let) a 32 byty (86 obyvatel, průměrný věk cca 42 let).
Rozdíl mezi fakturačním měřidlem a součtem poměrových měřidel je značný, je to dáno uživateli a přesností vodoměrů.
Rozdíl býval až 30 % na SV a 25 % na TUV. Provedlo se osazení "demagnetizačních" krabiček na měřidla v bytech (blíží se termín výměny vodoměrů a už mám vyhlídlé měřáky, které omezují "švindlování" a jsou přesnější), pár přepadovek, odstranili se závady na rozvodech vody a za minulý rok máme rozdíl:
u domu s 24 byty 24 % SV, 14 % na TUV
u domu s 32 byty 17 % SV, 11 % na TUV
Stále velké rozdíly se budu snažit co nejvíce snížit, ale už teď jsou v normě.
Jinak průměrná spotřeba za rok 2005 byla v domě s 24 byty:
29 m3 SV /rok a osobu, 18 m3 TUV /rok a osobu
v domě s důchodci (32 byty):
19 m3 SV /rok a osobu, 11 m3 TUV /rok a osobu
Rozdíl mezi fakturačním měřidlem a součtem poměrových měřidel je značný, je to dáno uživateli a přesností vodoměrů.
Rozdíl býval až 30 % na SV a 25 % na TUV. Provedlo se osazení "demagnetizačních" krabiček na měřidla v bytech (blíží se termín výměny vodoměrů a už mám vyhlídlé měřáky, které omezují "švindlování" a jsou přesnější), pár přepadovek, odstranili se závady na rozvodech vody a za minulý rok máme rozdíl:
u domu s 24 byty 24 % SV, 14 % na TUV
u domu s 32 byty 17 % SV, 11 % na TUV
Stále velké rozdíly se budu snažit co nejvíce snížit, ale už teď jsou v normě.
Jinak průměrná spotřeba za rok 2005 byla v domě s 24 byty:
Naposledy upravil(a) Jenda dne ned črc 30, 2006 22:19, celkem upraveno 1 x.
Daewoo Nubira kombi, 2.0 CDX, 2000, plná výbava
Díky za odpovědi, přesvědčujete mne o tom, že mám pravdu . My jsme v bytě oficiálně 4, ale kluk je přes týden v Praze u dědka a doma je jenom od pátku večer do neděle odpoledne, a spotřebu máme 8 až 13 kubíků měsíčně (to vyšší je teď přes léto, máme zahrádku a skleník s nenasytnýma okurkama). 100 litrů denně na 3 osoby je prostě podle mne málo...
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
ja mam ve rtech lidech spotrebu 14.5 kubiku za kvartal, a to jak rika Brousek kapky to nepocita sam sem to zkousel a vychazi to ze za 3 dni kapani mi nakapala skoro plna vanna takze jestli kradou takovym zpusobem tak to asi nedokazes, souhlasim s Brouskem
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
To celkem odpovídá té směrné spotřebě podle vyhlášky (46 m3 na osobu/rok při ohřevu boilerem, 56 m3 při centrálním ohřevu TUV). 43 m3 na 3 osoby jsou podle mne celkem jednoznačné: a) buď jsou to prasata, co se ani nemyjí, nebo b) kradou. Vzhledem k tomu rozdílu na vodoměrech bych řekl, že b) je správně. BTW ten rozdíl u vás je taky značný...Jenda píše:Jinak průměrná spotřeba za rok 2005 byla v domě s 24 byty:
Tohle už mne napadlo taky - ten domovní vodoměr údajně zachytí i to odkapávání, zatímco bytový ne.V.Brousek píše:U nás v domě máme také jednu rodinu a ta má zase spotřebu teplé vody větší než studené, ale jestli nechávájí vodu kapat do kastrolů a kbelíku a potom splachují záchod, tak to jim nedokážeš a vodoměr odkapy nezaznamenává.
-
Je to skôr opačne, domový vodomer je dimenzovaný na väčšie prietoky, ale má spravidla aj väčší priemer a kvapkanie, ktoré už zachytí bytový vodomer, domový ešte nemusí.
U rodičov som dal ociachovať ani nie rok starý vodomer (zdalo sa nám že meria veľa) - v ciachovni potvrdili odchýlku +36%. A to mal merať správne ešte niekoľko rokov.
U rodičov som dal ociachovať ani nie rok starý vodomer (zdalo sa nám že meria veľa) - v ciachovni potvrdili odchýlku +36%. A to mal merať správne ešte niekoľko rokov.
Na Chevrolete aj na kraj sveta...
Pěkný letní večer Sprchlo a je +20
Coš to spotřeba u mě odpovídá průměru.Šetřím kde se dá na zahradu jsem koupil ty plastové nádrže na 1200l mám dva ale pro zajimavost jsem se podíval na ceny. V roce 1991.12,6 před prvním zdražením jsem platil vodné 0,60 kčs za 1m3 a stočné 0,20kčs za m3 !!!
Nyní 2006.20,3 vodné 26,83 kč za m3 a stočné 23,22kč za m3!!!
Suma sumárum 26,83+23,22=50,05 kč : 0,60+0,20=0,80=zdražení 62,56krát!!! Pouze konstatuji ale ať mě nikdo nepíše že mám 62krát větší příjem nebo něco že se zlevnilo 62
Ať nám jezdí a nezlobí
Coš to spotřeba u mě odpovídá průměru.Šetřím kde se dá na zahradu jsem koupil ty plastové nádrže na 1200l mám dva ale pro zajimavost jsem se podíval na ceny. V roce 1991.12,6 před prvním zdražením jsem platil vodné 0,60 kčs za 1m3 a stočné 0,20kčs za m3 !!!
Suma sumárum 26,83+23,22=50,05 kč : 0,60+0,20=0,80=zdražení 62,56krát!!! Pouze konstatuji ale ať mě nikdo nepíše že mám 62krát větší příjem nebo něco že se zlevnilo 62
Ať nám jezdí a nezlobí
Může tě ubezpečit, že domovní vodoměr odkapávání nenačte.V Košicích možná,ale v České Lípě ne. Třeba používáte jiný typ.Spolujazdec píše:Je to skôr opačne, domový vodomer je dimenzovaný na väčšie prietoky, ale má spravidla aj väčší priemer a kvapkanie, ktoré už zachytí bytový vodomer, domový ešte nemusí.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Vzpomínám si, že jistý člověk, tuším se jmenoval Klaus, před léty mluvil o nějakém utahování opasků. Do dnešní doby jsem nepocítil, že bych jej povolil, ba naopak...Topol píše:Pěkný letní večer Sprchlo a je +20
Ať nám jezdí a nezlobí
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
Můžou mít nějaký vývod mimo vodoměr, můžou dávat na vodoměr magnet, můžou vodoměr sundat a nahradit trubkou nebo ho dát obráceně...Dan píše:A jak by proboha tu vodu kradli? Přece snad nenavrtali potrubí..
Nebo se ti zdá spotřeba 42 m3 ročně na 3 lidi normální (když podle vyhlášky je to 46 m3 na osobu)? Zkus si to spočítat na den a podívat se třeba kolik má obsah nádržka na hajzlíku... BTW my jsme doma taky 3, chodíme do práce a pod 7 kubíků měsíčně se prostě nedostanu. A oni mají ve 3 spotřebu 3,5 m3 měsíčně, a přitom jsou stále doma...