Prehrievanie - termostat ?

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Granko

Prehrievanie - termostat ?

Příspěvek od Granko »

caute,
problem - prehrieva sa, vacsi problem - len obcas. doteraz vsetko ok, dnes na krizovatke (samozrejme zasa v piatok a po zaverecnej) mi teplomer vyletel kam sa dalo, trocha smrad od vody (asi na chvilu prefuklo viecko na expanzke). vypol som to, vody dost, spinava, ale ziadna zaburina, priteka/odteka. vychladlo, nastartoval som to, teplota ok, pusteny vetrak, minuta, dve a potom sa zrazu zasa rychlo rozbehla hore. tak som to zopakoval, nechal vychladnut, vsetko pozrel a teraz zasa drzi. pred cca 40 tis sa robila hlava, nove vodne cerpadlo. co to moze byt ? zasekava sa termostat ? urcite kvoli naburam, ked budem stale sledovat teplomer. najhorsie je, ze teraz to auto dost potrebujem, ale nechcem riskovat tesnenie pod hlavou... any idea ?
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

Mohl by byt termostat.uvidis rano po nastartovani.jestli chytne v pohode vyhodil bych termostat.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Granko

Příspěvek od Granko »

ja ho urcite nevyhodim, mam tam hadice od plynu a nestrcim tam ani prd, nie je este kluc. a co znamena "jestli chytne" ? ze by prasklo tesnenie a vsetko mi to tam vytopilo, tak na to ani nemyslim :roll:
Granko

Příspěvek od Granko »

ok, termostat mam vymeneny, blbne to dalej. predpokladam, ze to bude cidlo alebo budik, lebo z normalu na maximum to vyleti za par sekund (asi je filter na budiku), vypnem na par sekund motor a potom zasa v pohode... :evil:. nemam nervy, nechat to na maxime a zacat sa v tom sturat :roll:
ftaxi ds

Příspěvek od ftaxi ds »

mne to tiež robí občas. Ale keď pobúcham na palubovku tak mi to zlezie na normál , takže ja to budem mať niekde v kontaktoch na prístrojovku.
Granko

Příspěvek od Granko »

ok, dnes mi vymenili aj snimac a budik. na budiku uz nemam modru ciarku na cold (je biela) a rucicka nie je presne v strede ako bola :), ale snad to uz bude ukazovat realnu teplotu...
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“