Naleštenie karosérie.
Moderátor: Blue Lanos
Naleštenie karosérie.
Akým prípravkom mám ošetriť môjho Lanosíka? Po kapote mám jemné šmuhy od umývania. Voskom to asi nepôjde, ale niečím iným. Neviem. Poradte. Chcem kúpiť el. leštičku na auto a potreboval by som na to naleštenie nejký prípravok. Mám slabozelenú metalízu. Poprosím aj o odfotenie prípravku aby som ho kúpil. Čím to čistíte a leštíte vy? Dík. Poprosím aj postup ako to robiť.
- Reklama
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
ja to uz nelestim uz me to nebavi, je to moje 6 auto jestli se nemylim a jinak jezdim do mycky a po mycce smouhy nemam.
ale na rozlesteni je spoustu ruznejch past, az budes v supermarkete tak se podivej, urcite neco maj
ale na rozlesteni je spoustu ruznejch past, az budes v supermarkete tak se podivej, urcite neco maj
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Jestli můžu radit, tak elektrickou leštičku nekupuj, protože stojí spoustu peněz a za chvíli se v tom podělá ten excentr nebo co to je a je to k ničemu...
...jinak teda můj postup:
- wapkou u benzínky spláchnout špínu (10 Kč)
- wapkou našampónovat (20 Kč)
- wapkou spláchnout (10 Kč)
- navoskovat přípravkem Turtle Wax plus PTFE (289 Kč - vydrží odhadem 5 navoskování)
- očistit těsnění a plasty na kastli od toho vosku mokrým hadrem
- několik měsíců veškerou špínu pouze oplachovat zahradní hadicí - jde krásně dolů
- po několika měsících to celé opakovat...
...jinak teda můj postup:
- wapkou u benzínky spláchnout špínu (10 Kč)
- wapkou našampónovat (20 Kč)
- wapkou spláchnout (10 Kč)
- navoskovat přípravkem Turtle Wax plus PTFE (289 Kč - vydrží odhadem 5 navoskování)
- očistit těsnění a plasty na kastli od toho vosku mokrým hadrem
- několik měsíců veškerou špínu pouze oplachovat zahradní hadicí - jde krásně dolů
- po několika měsících to celé opakovat...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
- Blue Lanos
Moj postup ok
1) Nejazdit zasadne do umyvarky Ja som bol asi 3x za 8 rokov
2) Dobre umyt wapom bud doma alebo na pumpe (doma je ale doma)
3) Pouzit sampon ZIP WAX od Thurtle waxu (taka biela flaska) je to sampon s voskom uz po jeho aplikaci to bude vyzerat veeelmi dobre.
4) Po oplachnuti samponu vysusit do sucha.
5) Na tienistom mieste nanasat Thurle WAX PTFE (ako pise Kessler) radsej nanasat na mensie plochy (pac ked to zaschne sa namakas) a za par min. flanelom pekne navoskovat do vysokeho lesku.
POZOR!! Plasty a sklo v ziadnom pripade nepatlat tym voskom!!
Ziadnu lesticku myslim mechanicku :) som nikdy nepouzil a moj lak vyzera ako na rocnom lanosovi kto videl potvrdi no nebit kamienkov po zime tak...
Tolko postup ako to robia profesionali, ze emkas??
1) Nejazdit zasadne do umyvarky Ja som bol asi 3x za 8 rokov
2) Dobre umyt wapom bud doma alebo na pumpe (doma je ale doma)
3) Pouzit sampon ZIP WAX od Thurtle waxu (taka biela flaska) je to sampon s voskom uz po jeho aplikaci to bude vyzerat veeelmi dobre.
4) Po oplachnuti samponu vysusit do sucha.
5) Na tienistom mieste nanasat Thurle WAX PTFE (ako pise Kessler) radsej nanasat na mensie plochy (pac ked to zaschne sa namakas) a za par min. flanelom pekne navoskovat do vysokeho lesku.
POZOR!! Plasty a sklo v ziadnom pripade nepatlat tym voskom!!
Ziadnu lesticku myslim mechanicku :) som nikdy nepouzil a moj lak vyzera ako na rocnom lanosovi kto videl potvrdi no nebit kamienkov po zime tak...
Tolko postup ako to robia profesionali, ze emkas??
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
- eMKa Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
no ja som sa dnes rozhodol ze umyjem auto lebo nan pocas moojej PN iba padal prah a bordel.
postup:
oplachol cistou vodou aby sa rozpustili silno zaschnute vvtáčie hovná
potom som zamiesal jar s vonou citrona lebo za toho boha neviekm kde som som popratal sampon
po umyti "samponom" som auto oplachol cistou vodou
Kedze mi pri umyvani chybal dobry sampon a cistou vodou by mi ten sajrajt bnezisiel dolu tak sa mi dnes podarilo auto dôkladne odmasti a v sobotu budem cely proces opakovat ale zo šampónom ktoráý buď budem musiet nájsť alebo si kúpim druhý (starého som mal už málo aj tak - možno sa aj pokazil )
a ako blue povedal mal by som vymontovat aj sedačky a vytepovať celé vnútro.
postup:
oplachol cistou vodou aby sa rozpustili silno zaschnute vvtáčie hovná
potom som zamiesal jar s vonou citrona lebo za toho boha neviekm kde som som popratal sampon
po umyti "samponom" som auto oplachol cistou vodou
Kedze mi pri umyvani chybal dobry sampon a cistou vodou by mi ten sajrajt bnezisiel dolu tak sa mi dnes podarilo auto dôkladne odmasti a v sobotu budem cely proces opakovat ale zo šampónom ktoráý buď budem musiet nájsť alebo si kúpim druhý (starého som mal už málo aj tak - možno sa aj pokazil )
a ako blue povedal mal by som vymontovat aj sedačky a vytepovať celé vnútro.
sam si mozes auticko ospliechat napriklad pod novym mostom na petrzalskej strane (slovnaft pumpa)..ppp píše:S tym wapom na pumpe je trosku problem. V BA somneasiel ani jednubenzinku alebo umyvacku kde by som si mohol wapom ospliechat od prachu auto sam. Vsetci by to len skrabali v automatickej brusiarni laku.
postup na lestenie mame ocividne vsetci rovnaky, len pouzit kvalitny lestiaci pripravik.. na lestenie osobne nepouzivam flanel, ale velmi jemnu, 100% bavlnu, ale ked tam toho vela napackam, tak sa aj vela namakam
odporucam najskor na malom mieste naniest. a nerobim to pocas vlhkych dni, ked kapota nechce vyschnut, to sa toho lestiaceho pripravku clovek nezbavi )
:: Daewoo Lanos 1,5 8V '98 :: cervena 73L :: LPG priemerna spotreba 9l/100km ::
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
eMka tie hovna mi ani nespominaj, u nas tie vtaky nic ine nerobia len robia nalety na moje auto svine za tyzden je take obsrane minule som sedel v aute na parkovisku stiahnute okno a ruku som tam mal len tak polozenu a zrazu nalet a 15 cm cerstve lajno cez tesnenie, klucku, zamok, strielal by som tu haved
Ja pouzivam tiez turtle wax, ale metallic, tiez sa musim poobzerat po nejakej wapke, lebo tie umyvacky stoja za prd a su nechutne drahe ...
Ja pouzivam tiez turtle wax, ale metallic, tiez sa musim poobzerat po nejakej wapke, lebo tie umyvacky stoja za prd a su nechutne drahe ...
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
- eMKa Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
- Blue Lanos
treba si kupit vlastny wap a mas po problemeViktor píše:...tiez sa musim poobzerat po nejakej wapke, lebo tie umyvacky stoja za prd a su nechutne drahe ...
http://www.wap-alto.sk/
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
toto su vsetko rucne umyvarky: v skratenejsom formate to uz ani vyplut nemohlo, hold aj v mojej profesii pracuju cur..i :ppp píše:S tym wapom na pumpe je trosku problem. V BA somneasiel ani jednubenzinku alebo umyvacku kde by som si mohol wapom ospliechat od prachu auto sam. Vsetci by to len skrabali v automatickej brusiarni laku.
Jet Bratislava, Vrakuňa
Hradská - smer Ružinov... -
Jurki Bratislava, Ružinov
Prístavná 12 - pod Prí... -
OMV Bratislava, Jarovce
Jarovce 2 - smer most ... -
OMV Bratislava, Karlo...
Lamačská cesta - pri T... -
OMV Bratislava, Petrž...
Einsteinova - oproti A... -
OMV Bratislava, Petrž...
Einsteinova - pri Auparku -
OMV Bratislava, Podun...
Ulica svornosti - pri ... -
OMV Bratislava, Rača
Hečkova -
OMV Bratislava, Ružinov
Gagarinova - pred výja... -
Slovnaft Bratislava, Petrž...
Dolnozemská - Dvory - ... -
Panónska cesta - smer ... -
pri vjazde na Nový most -
to Blue: keby som mal na rucnu wapku, tak by som nechodil s ulozenim tlmicov, ktore vyzera ako by mi padlo do mixeru a kupil by som si nove disky
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
- Blue Lanos
vsak postupne nasporis
k tomu zoznamu by som podotkol, ze minimalne na OMV rucnych umyvarkach je zakazane pouzivat vlastne saponaty
osobne chodim na OMV TESCO lamac. umyjem v rucnej(samponu davaju dost, takze pohoda) a potom sa schovam do TESCO garaze kde v klude voskujem a voskujem
osobne chodim na OMV TESCO lamac. umyjem v rucnej(samponu davaju dost, takze pohoda) a potom sa schovam do TESCO garaze kde v klude voskujem a voskujem
ExLanos
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html