SURNE POMOC-Divne spravanie motora

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

SCORPION

SURNE POMOC-Divne spravanie motora

Příspěvek od SCORPION »

Nazdarek chalani.
Potrebujem surne radu a nemam tak neak cas citat historia aj tak neviem ci by to tam bolo.
Dnes som si zasiel jednu jazdu 60km tam a 60km na zad uz ked som bol tesne pred domom nexia mi chcipla.
Ked som skusil otocit klucikom tak cerpadlo vydavalo uplne iny zvuk ako pred tym a tiež ako keby ho dusilo nieco a ked som nastartoval tak nexia vrcala mozna 20 sekund bez problemovo
no potom zacal motor akoby bezat na 2 valce a po chvili chcipol od vtedy mi to robi stale, domov ma musel dotiahnut bracho.
Isté nápady mam v com by to mohlo byt ale chcel by som pocut vas nazor.

PS: kontrolka chyby motora ani raz nezasvietila
a tou znamou domacou diagnostikou (prepojenie konektora) mi ziadnu chybu nevihodilo.
palivový filter som vylucil na 50%

Stalo sa tu uz niekomu? ja sa este nato idem mrknut o chvilu sa vratim.

// EDIT by eMKa Slovensko
// zmeneny nazov, takto sa nepomenuvavaju prispevky, dalsi kto bude hladat takyto isty problem to bude tazko vyhladavat podla nazvov
Daewoo Nexia 1.5i DOHC 16V, 67kW, GLX šedo zelená metalíza
Reklama

Habron

Příspěvek od Habron »

Tak možná to čerpadlo.

Kolik jsi měl paliva v nádrži?
SCORPION

Příspěvek od SCORPION »

Paliva som mal pol nadrze a teraz ked som vyhodil stary filter tak zvuk cerpadla sa vratil do normalu ale nessi ako keby vcucla so starym filtrom neaku smet a stale mi kape diki piste vsetky perspektivy.
Richard

Příspěvek od Richard »

Nenabral jsi nějaký svinstvo v benzínu? Nemá čerpadlo nějaké vlastní sítko na vstupu??
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

čerpadlo má na vstupu sítko, ale to by musel nacucnout sáček, aby to obalilo celé sítko. Spíš opravdu odešlo to čerpadlo. Měl jsem stejné příznaky. ještě že jsem měl LPG :-D takže asi tak...
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
SCORPION

Příspěvek od SCORPION »

ZA NAZOV SORRY a k cerpadlu ked odide tak nejde vobec nie? Mne cerpadlo ide len neviem co stym idem este dole. Zachvilu sa vratim
Habron

Příspěvek od Habron »

Čerpadlo, když odejde, tak klidně se může chovat tak, že dává nízký tlak, motoru déle trvá, než chytne, ve vyších otáčkách auto chcípá, protože čerpadlo nestačí dávat dostatečný tlak.
cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

přesně tak, nemusí shořet najednou a už nedát ani kapku...
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
SCORPION

Příspěvek od SCORPION »

Hosi bol to regulator tlaku paliva je na sacom potrubí mam dohc mal to uz niekdo alebo poradte mi kde to kupit KRC to nema caute a dik za ochotu.
Richard

Příspěvek od Richard »

Zkus se zeptat na www.czdrafel.cz je to na Žižkově, v krči neměli výfuk, když jsem ho chtěl a tam ano
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
SK

Příspěvek od SK »

presne tak sa to spravalo aj mne...potom som si myslel ze je vadny reg. tlaku paliva, lebo do prepadovaj hadicky nesla ani kvapka.....

a cuduj sa svete po vymene palivoveho cerpadla vsetko bezi ako ma
Serpico

čerpadlo

Příspěvek od Serpico »

Kolego, měnil jsem čerpadlo taky, měl jsem nahromaděných několik závad - těsnění pod hlavou ( nepatrný únik, poznáš naprosto čistou svíčkou - jako umytá ), distributor nízkého napětí v rozdělovači
( střílení do sacího traktu ) a nakonec čerpadlo, které dávalo jen 1,5 místo 2,5 - 4 na tlaku - motor škubal při přidání otáček a nešel za plynem. Vše uvedené odstranil Palikx mimo těsnění pod hlavou. Nedoporučuji servis Opel - Chevrolet SRBA. Cena v Krči originál čerpadlo 3 555,-- Kč. Zenkl na osmě ho má za 2 450,--Kč, údajně taky originál. Výměna jednoduchá pod zadními sedačkami asi 8 šroubů, pozor při utahování nesmíš zdeformovat přírubu čerpadla a kup si taky gumové těsnění ( staré je vymačkané ). Měj se.
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Richi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Richi »

chod na www.daewoo.sk...firma carmax....maju vsetko original diely GM a za perfektne ceny, my sme tam uz kupili pol auta ;)
SCORPION

Příspěvek od SCORPION »

Nazdarek tak ta chyba bola v spominanom regulatore tlaku paliva, uz som vesal hlavu kde to zohnat ale
po precisteni a prefuknuty (filter bol na nic a dostali sa tam male necistoty) regulatora a vymene filtra nessinka akoby zazrakom ide ako predtym, som zvedavy do kedy mi pomoze takato mierna udrzba.
To len preto ak by sa to este niekomu niekedy stalo aby vedel ako na to.
Tak zatial.
olin

regulátor

Příspěvek od olin »

palivový filtr jsi jen vyčistil a dal ho zpátky nebo jsi dal nový? a kde je ten regulátor paliva?
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“