perlicka
Moderátor: Blue Lanos
perlicka
o autorizovanem servisu
V podstate uz ani nevim proc to delam a furt tam chodim. Nic, opet jsem udelal tu kritickou chybu a sel tam.
Na matizu dvojce je zadni svetlo takovy svetelny kolacek, ktery ma dve pulky (levou a pravou, resp. vnejsi a vnitrni). Vnejsi cast "kolacku" - blize k okraji auta slouzi jako svetlo/brzda, vnitrni pouze jako svetlo.
Ve vnejsi je dvouvlaknovka, ve vnitrni takova mikrosragorka bez patice (to jsem nevedel).
Predpokladal jsem nicmene, ze s timhle se snad poperou a prodaji mi spravnou zarovku - po zkusenostech z minula (*1) jsem si jiz ani netroufnul mistr obtezovat zadosti o vymenu technikem a smiril se s tim, ze zadni svetlo klidne urvu (neurval )
vysvetlil jsem, o kterou cast svetla se jedna -
odpoved - nevim, co tam je za zarovku ... a kouka na me ...
ja - tak to zkuste nejak zjistit ... velice, velice apaticky tak ucini, chvilku vyjednava s kolegou (je to orech, to se musi nechat) a nakonec mi s pychou prodava zarovku, kterou bych si ani do zadku strcit nechtel s patici ....
*1 bylo mi kdysi vysvetleno, ze ukon jako je vymena zarovky v zadnim svetle mi proste neudelaji, pac mu to stejne nezaplatim - ze to se ani zaplatit neda ... (nabizel jsem tehda asi tri kila, pac jsem byl jednak slusne oblecen a jednak fakt vubec netusil, jak to svetlo vyndat ...)
segra vecer tu spravnou koupila u pumpy (aniz by ji mela s sebou a presny typ znala - cimz docela rozsekla i me )
20 korun timto daruji libereckemu autorizovanemu servisu ...
V podstate uz ani nevim proc to delam a furt tam chodim. Nic, opet jsem udelal tu kritickou chybu a sel tam.
Na matizu dvojce je zadni svetlo takovy svetelny kolacek, ktery ma dve pulky (levou a pravou, resp. vnejsi a vnitrni). Vnejsi cast "kolacku" - blize k okraji auta slouzi jako svetlo/brzda, vnitrni pouze jako svetlo.
Ve vnejsi je dvouvlaknovka, ve vnitrni takova mikrosragorka bez patice (to jsem nevedel).
Predpokladal jsem nicmene, ze s timhle se snad poperou a prodaji mi spravnou zarovku - po zkusenostech z minula (*1) jsem si jiz ani netroufnul mistr obtezovat zadosti o vymenu technikem a smiril se s tim, ze zadni svetlo klidne urvu (neurval )
vysvetlil jsem, o kterou cast svetla se jedna -
odpoved - nevim, co tam je za zarovku ... a kouka na me ...
ja - tak to zkuste nejak zjistit ... velice, velice apaticky tak ucini, chvilku vyjednava s kolegou (je to orech, to se musi nechat) a nakonec mi s pychou prodava zarovku, kterou bych si ani do zadku strcit nechtel s patici ....
*1 bylo mi kdysi vysvetleno, ze ukon jako je vymena zarovky v zadnim svetle mi proste neudelaji, pac mu to stejne nezaplatim - ze to se ani zaplatit neda ... (nabizel jsem tehda asi tri kila, pac jsem byl jednak slusne oblecen a jednak fakt vubec netusil, jak to svetlo vyndat ...)
segra vecer tu spravnou koupila u pumpy (aniz by ji mela s sebou a presny typ znala - cimz docela rozsekla i me )
20 korun timto daruji libereckemu autorizovanemu servisu ...
- Reklama
Tak to já se jednou zastavil s Fóbií v Auto Jarov s nesvítící žárovkou v levém hlavním světlometu, žárovku si vzali z povinné výbavy a za práci nechtěli nic, že by vypsání účtu bylo dražší než ta práce . BTW docela by mne zajímalo, jestli si konstruktéři těch nových aut zkouší někdy žárovku a podobné chujoviny sami vyměnit, nebo jestli jim stačí, když je tam na demontáž a montáž dost místa podle AutoCadu .
Toš nedávno bola nexia na 120tisícovej kontrole. A od vtedy nejako páchla. jedného dňa sa otec vráti k autu po nákupoch a pod autom máme kaluž jak sviňa. Tak sme to od vtedy sledovali a zistili sme, že tečie benzín z filtra pod pravými zadnými dverami a to slušným prúdom. Bolo sa to ihneď reklamovať a bez reptania vymenili deravý filter za nový a nić za to nechceli, ale benzín za 800 korún bol nenávratne fuč a mráz ma prechádza po chrbte, keď si uvedomím, ako ľahko mohlo dojsť k prúseru v tých horúčavách a pri všadeprítomných fajčiaroch v spojení s kalužou benzínu pod autom
-
- Kontaktovat uživatele:
Výměny žárovek v nových autech se často řeší servisem. Např. u Mondea poslední generace je to úkon na cca 1/2 hodiny (= cca 300Kč). Sestává se z demonotáže masky chladiče, podle strany, kde je chyba dále z demontáže baterie a pojistkové skřínky, demontáže světla, výměny a montáže všeho zpět. Henry ví jak si zajistit cashflow.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
někdy nad tím i přemýšlí třeba Octavia II to má řešeno tak že se povolí jedna křídlová matice a celé světlo se vyklopí jakoby na pantu ven a je to a třeba Citrón C3 tam se musí sundat přední maska nárazník a plastové podkolí a je to práce na tři hodinky a nebo mít extra šikovné a dlouhé prsty mám potvrzeno ze značkového servisu že se to tak má dělat . Já mám ty prstíky
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Já to mam taky na 3 šrouby. Teda pravý už jenom na 2 páč 3. šroub při mý frekvenci prasknul. Díky tomu alespoň nemusim mít nástrčkovej klíč a v tom světle to vyměnim kdykoliv s normálnim 10kou klíčem. V návodu píšou (i chytráci z Ostravy mi to radili) otevřít víčko, rukou sundat konektor a vyměnit žárovku. Pokud má někdo desítku ruku a dlouhou 2 metry tak pohoda
Jinak muj autorizovanej servis jsem tehdá ukecal aby mi dali sadu žárovek grátis k novýmu autu... Je na ní napsáno sada Nubira/Evanda a zatim jediná žárovka z tý sady neni do toho auta ! Ještě, že jsem jim za to nedal těch 350, co chtěli. Zas mam ale pokaždý pro lopicajty komplet sadu na ukázku
Jinak muj autorizovanej servis jsem tehdá ukecal aby mi dali sadu žárovek grátis k novýmu autu... Je na ní napsáno sada Nubira/Evanda a zatim jediná žárovka z tý sady neni do toho auta ! Ještě, že jsem jim za to nedal těch 350, co chtěli. Zas mam ale pokaždý pro lopicajty komplet sadu na ukázku
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Borci, treba u skutru je to nekdy fakt porod, na takovem Madisonu je vymena zarovky ukon tak na 1/2 hod pro zkuseneho mechanika.. Mazec.
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz
Ne u Matize to jde naprosto jednoduše asi za 2 minuty je hotovo..
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz
- Miso29
- Kontaktovat uživatele:
Ti vole dost zloziteppp píše:U espero je tiez celkom svanda menit ziarovky. Jednak treba dlhe a tenke prsty a aby to nebolo vsetko je tam este genialny system zaistenia ziarovky takze je z toho jezko v klietke navyse naslepo a este clovek areze do ruky zahyb horneho nosniku.
Zlaty Matiz 0.8SE r.v.98 green filter,cierna kapota,vyfuk Ulter Sport