Kontrolka motoru
Moderátor: Blue Lanos
Kontrolka motoru
Obracím se na všechny odborníky s následující prosbou o radu: za jízdy se mi občas rosvítí kontrolka motoru a po chvíli zase zhasne. Je to většinou při vyšší rychlosti nebo při větším tahu motoru, třeba do kopce.
Je to něco vážného nebo si toho nemám všímat?
Daewoo Espero 2,0 CD automatic, 77kW.Modrá metalíza,klima,komplet v elektrice,palubní počítač Made in USSR.
- Reklama
Re: Kontrolka motoru
neviem ako na Espere ,ale teraz kamarat na Fabii 1,2 HTP sa mu rozsvietila kontrolka a na druhy den siel za opravarom a zistili,že mu jedna sviečka nepalila pravidelne,a tym padom zrejme asi išla nespalena zmes do vyfuku a lambda sonda to asi vyhodnotila ako poruchu.Vymenil sviečky ,vyresetovali to a v pohode.inakšie neviem pomoctSaša píše:Obracím se na všechny odborníky s následující prosbou o radu: za jízdy se mi občas rosvítí kontrolka motoru a po chvíli zase zhasne. Je to většinou při vyšší rychlosti nebo při větším tahu motoru, třeba do kopce.
Me se obcas zase stane ze motor trochu zacuka. Pri vetsim zrychleni treba na trojku v 70ti. Zpravidla take rozjezd do kopce z padesatky. Jak jsem zjistil, tak se jedna o beznej jev 8V motoru Opel. Kontrolka se ale pri tom nikdy nerosvitila.
Naposledy upravil(a) conpet dne pon črc 17, 2006 23:34, celkem upraveno 1 x.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
No zkusil bych asi dojet na diagnostiku muze to byt lambda sonda a ta chce vymenit.(mohl by jsi znicit katalyzator)a samo ty svicky(nebo spatny kabel) by to mohly delat (zpusobovat spatnou funkci lambdy diky nespalene smesi
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
ja som bol vcera s esperom na sluzobke NR-TT-RS-NR dokopy asi 540km a na spiatocnej ceste sa mi rozsvietila kontrolka pri tiahlom stupani v rychlosti asi 120km/h... spomenul som si, ze mi to urobilo aj v chorvatsku, za takych istych okolnosti - z toho usudzujem ze by to mohlo byt tym, ze som mu moc slapal do toho kopca, aby udrzal rychlost...
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V
nie, ale kezde je neskoro vecer a vikend tak som sa opytal mozno niekto nieco taketo mal, tak to sa tu nikto nic nemusi pytat a mohli rovnou zavrit forum a vobec naco reagujes ked nemas odpoved...Docent píše:To jako myslíš, že v servisu mají diagnostické přístroje a na fóru daewooclubu jasnovidce? To by ty servisy mohli rovnou zavřít, ne?
...
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Forum se zlobí
Forum se tedko asi musí zlobit - nebud jizlivý " Docente " pamatuj že platí,
na hrubý pytel,hrubá záplata !!! Všem na foru hezký den - " Vazoun "
na hrubý pytel,hrubá záplata !!! Všem na foru hezký den - " Vazoun "
Z vlastnej skusenosti viem ze napriklad ked je lambda v prdeli tak ta sprosta kontrolka ani neblikne co by IMHO mohla.
Ale v servisnom manuali je napisane kedy svieti a je tu niekde aj navod na vypipanie chybovych kodov (ked uz zasvietila, tak by nejake mohli byt) takze odporucam najprv chybove kody a potom RTFM. Alebo servis. Druhe je drahsie ale pohodlnejsie .
Ale v servisnom manuali je napisane kedy svieti a je tu niekde aj navod na vypipanie chybovych kodov (ked uz zasvietila, tak by nejake mohli byt) takze odporucam najprv chybove kody a potom RTFM. Alebo servis. Druhe je drahsie ale pohodlnejsie .
To může být strašně moc věcí. Mě svítila a problikávala kontrolka CHECK, kdy jsem měl okousané kabely od hlodavců. To zjistí jen servis.Noxx píše:vcera po nastartovani motora mi ostala svietit tato kontrolka ked som nastartoval druhy krat tak nesvietila a dnes to iste a za jazdi sa nerozsvietila nemate tusenie co to moze byt
Inac ta lambda bola od QH anglicko a bola na dve veci uz od novoty. Radsej odporucam v elite zistit cenu NTK lambdy (QH bola za 1350) alebo origo za 3litre.
Lambda sa chovala tak nejako, ze na volnobeh fungovala ako mala (vacsinou) ale po pridani plynu a zvyseni otacok nahodila 0V (obcas). Postupne sa z vacsinou stalo obcas a z obcas vacsinou a ked to doslo po 10tkm do stadia nikdy, furt musel som ju vumenit. Origo z carmaxu funguje bezproblemov od namontovania uz 8tkm. Ak nebodaj odide skusim este elit a potom tam nahodim skrtak a kaslem na riadene lpg.
A este ked uz bola riadne nacata tak pri plnom plyne to v spetnom zrkadl ena benzin celkom pekne hulilo .
Lambda sa chovala tak nejako, ze na volnobeh fungovala ako mala (vacsinou) ale po pridani plynu a zvyseni otacok nahodila 0V (obcas). Postupne sa z vacsinou stalo obcas a z obcas vacsinou a ked to doslo po 10tkm do stadia nikdy, furt musel som ju vumenit. Origo z carmaxu funguje bezproblemov od namontovania uz 8tkm. Ak nebodaj odide skusim este elit a potom tam nahodim skrtak a kaslem na riadene lpg.
A este ked uz bola riadne nacata tak pri plnom plyne to v spetnom zrkadl ena benzin celkom pekne hulilo .