Jakou kameru?

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Mirek

Jakou kameru?

Příspěvek od Mirek »

Chtěl bych si pořídit kameru. Především na rodinné akce (děti). Nic extra, dávám přednost automatice, nerad něco ladím a nastavuji.
Cenově mám představu tak okolo 10.000,- Kč. Můžete něco doporučit/nedoporučit z vlastní zkušenosti?

Kurňa, sám sebe překvapuji, co všechno píšu do Daewoo fóra :oops:
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005
Reklama

Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

koukni na panasonica gs 17 a nebo gs 25 ale ta je trosku drazci nez 10t, ja mam gs 35 a maximalni spokojnost :D
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Slam

Příspěvek od Slam »

Dnes ma podle me smysl jedine Sony DCR-SR90E, ale ta stoji dvojnasobek, co pozadujes... Takze bych pockal a setril... ;)

Z vlastni zkusenosti mohu nedoporucit kazetu ci DVR medium a doporucit HDD jako jedine rozumne zaznamove medium... 8)
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin »

Lanos SE 1.5l 63kw, výfuk Remus,Green kit, posilovač, 2xAirbag,Tlumiče Cobra Rally,Pružiny Enzo -40mm,15" Alutec Zero+195/50 Kumho Ecsta Supra, střešní okno,rozpěrka tlumičů
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Slam píše:Dnes ma podle me smysl jedine Sony DCR-SR90E, ale ta stoji dvojnasobek, co pozadujes... Takze bych pockal a setril... ;)

Z vlastni zkusenosti mohu nedoporucit kazetu ci DVR medium a doporucit HDD jako jedine rozumne zaznamove medium... 8)
Tak to je masina ! Jednoznacna volba :D
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Habron

Příspěvek od Habron »

Na rodinné akce je to zbytečně moc velkej kanón.
Mirek

Příspěvek od Mirek »

Slavek píše:koukni na panasonica gs 17 a nebo gs 25 ale ta je trosku drazci nez 10t, ja mam gs 35 a maximalni spokojnost :D
Panasonic vypadá zajímavě. GS 35 se už neprodává, ale předpokládám (doufám), že současné modely nebudou horší. Když si čtu popis výrobce tak je všechno super, proto mě právě zajímají praktické zkušenosti těch, co ty kamery mají.
Jak se ta GS 35 vyrovná při natáčení při horším světle (klasicky v bytě při osvětlení žárovkou)?
A co elektronický stabilizátor obrazu, funguje alespoň trochu?
Mirek

Příspěvek od Mirek »

Dík moc, to je naprosto vyčerpávající. Už s tím nebudu prudit v Daewoo fóru :lol:
Slam

Příspěvek od Slam »

Blue Lanos píše:
Slam píše:Dnes ma podle me smysl jedine Sony DCR-SR90E, ale ta stoji dvojnasobek, co pozadujes... Takze bych pockal a setril... ;)

Tak to je masina ! Jednoznacna volba :D
Jo, jsem s ni spokojenej (poridil jsem ji rovnou i s orig. pouzdrem, nahr. baterii, stativem a nabijeckou). Kazdej, kdo ji videl a drzel, chvalil. 8)

V kategorii HDD (jedna se o klasicky 1.8" disk od Toshiby v pripade Sony a od Hitachi v pripade JVC) jsou na trhu prozatim home reseni akorat od JVC (rada Everio) a od Sony. JVC bylo sice prvni, ale podle vsech recenzi je vyrazne horsi jak v praci s videem (ac je zaznam klasicky MPEG-2, pouziva koncovku .MOD, coz rade programu vadi a navrch pry zaznamenava obraz a zvuk do samostatnych souboru! :shock:), tak zejmena v kvalite vysledneho videa (napr. v HQ modu ma JVC nizsi maximalni bitrate). Jedine, v cem JVC vede, jsou rozmery a hmotnost (zjevne na ukor rozliseni optiky).

Existuje i Sony DCR-SR100E (ale u nas se zjevne vubec nenabizi). Ten hlavni rozdil spociva v tom, ze stovka umi i VideoIn, kdezto devadesatka ma jen VideoOut, takze ji napr. nelze pouzit jako prenosny disk na soubory z PC... :?

Donedavna jsem mel digikameru JVC GR-D70E a nijak extremne unesen jsem z ni nebyl, nejvic me nastavala, kdyz presne tyden po skonceni zarucni doby odesel CCD snimac do vecnych lovist a ja se na inetu dozvedel, ze je to zcela bezny problem JVC kamer...

U tehle Sonky jsem ocenil predevsim sympaticke rozmery a ovladani, rychly a kvalitni displej a predevsim okamzite ostreni kamery! Kam se hrabe predesla JVC GR-D70E...

Vysledek z kamery je primo prehratelny ve WMP bez dalsich kodeku apod. ptakovin (ani interlace neni patrny), kvalita zaznamu je naprosto vyhovujici, rychlost kopirovani pres USB2.0 je "jen" cca 15MB/s (box s 3,5" HDD mi jede cca 25MB/s)... ale i tak oproti pasce... Dal me potesilo, ze veskere dorazy jsou zcela tiche, takze uz zadny randal z tocici se pasky v zaberech, zadny randal, kdyz jsem si nedal bacha a pustil ovladaci prvek zoomu moc prudce, zadne cekani, az se paska roztoci. Take je sympaticky nocni rezim, kdy za naproste tmy lze bez problemu natacet, i kdyz jen cernobile... Fotak je tez zcela vyhovujici a to vcetne blesku. Proste zatim jsem spokojen a mile prekvapen, ze ne kazda kamera je defacto neprijemna jako ma predesla JVC GR-D70E. :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
rimsy

Příspěvek od rimsy »

No do 10 000,- je to v podstate jedno. pocitam, ze ti jde o system MiniDV. Kdysi jsem to resil, nakonec koupil Canon MV 800. Ony paramatry jsou v podstate stejny..resp. rozdily v teto tride absolutne nemas sanci poznat. Takze si kup co ti kapsa dovoli.
Mirek

Příspěvek od Mirek »

rimsy píše:No do 10 000,- je to v podstate jedno. pocitam, ze ti jde o system MiniDV. Kdysi jsem to resil, nakonec koupil Canon MV 800. Ony paramatry jsou v podstate stejny..resp. rozdily v teto tride absolutne nemas sanci poznat. Takze si kup co ti kapsa dovoli.
Asi máš pravdu, dneska už jsem toho přečetl spoustu a o trochu kvalitnějších amatérských kamerách se dá mluvit v relaci až okolo 20.000,-. A tolik do toho dát nechci. Jak seš spokojenej s tím Canonem?
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

stabilizator funguje dobre, pri nataceni ve tme pouzivam svetlo to co ma kamera, sem nejak nepoznal rozdil mezy tim co sen natacel ja s gs35 a na stejny akci kamos se sony oby sme tocili ve tme, pak sem to zkousel jeste s nocnim rezimem je videt jako ve dne ale strasne se to trha a musis ji dat cas aby to pozadne zaostrila, zoom nad 750 uz skoro neudrzis v rovnovaze potrebujes na to stativ a po 850 sou uz jen kosticky, jestli si videl videa ze srazu na baldovci tak je to toceny tou kamerou ale zase 3 konvertovany :lol: :lol: , jinak se mi libi a kdyz sem ji kupoval tak kamery s hdd stali kolem 30 tisic, tak sem rek ze jenom kvuli hdd nedam o 15tisic navic, vahal sem mezi canonem a panasonicem ale po doporuceni prodejce sem si koupil panasonica :)
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Richard

Příspěvek od Richard »

Já mám JVC GR-D33 - mini DV už se nevyrábí, je malá a pro domácí použití celkem ujde, mám ji asi rok a půl a stačí. Dal jsem za ní asi 10000,- Ale byl to vyšší model, který má i DV vstup. Bylo mi doporučeno, videa si stáhnout do PC upravit pak vypálit na DVD a současně uložit zpět na kazetu. Je totiž obava, že DVD nevydrží tak dlouho jako kazeta, tak aby o záznamy člověk nepřišel třeby po 2 letech bez náhrady. :!:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mirek

Příspěvek od Mirek »

Ještě nejsem úplně rozhodnutej, ale na 90% to bude tohle:
http://www.panasonicmarket.cz/vypis.do? ... obek=10578
Cross

Příspěvek od Cross »

Ja jsem si koupil JVC GR D-240. Na toceni rodiny dostacujici za prijatelnou cenu. Zatim si nemuzu na nic stezovat.
Daewoo Nubira Wagon, 2,0
Odpovědět

Zpět na „POKEC“