První opravdu veliká investice :o(
Moderátor: Blue Lanos
První opravdu veliká investice :o(
Už je tomu 3 týdny, co jsem odstavil Matizka na parkovišti a nemůžu s ním jezdit Chybí mu STK... Což o to, to by se nějak splácalo, ale problém je v tom, že odešlo hodně věcí z přední nápravy... Jak už jsem kdysi mluvil o homokinetických kloubech, tak to je jedna z věcí..
Po sjetí vozu na diagnostické lince u nás v servisu na mně šly mrákoty, když jsem zjistil další závady
Rozhodl jsem se tedy skoro pro kompletní generálku přední nápravy, což bude opravdovej ranec peněz a nebude to záležitost pár dní
Tady jsou díly, který jsou kaput a je třeba je vyměnit, pro info k nim přidám i cenovky
- Homokinetický kloub.... cca 1370,- Kč /kus (je třeba vyměnit oba)
- Manžety homokinetických kloubů + tripólů .... cca 1000,-
- Ramena s kulovými čepy... cca 1300,- Kč /kus (je třeba vyměnit obě, samotným ramenům nic není, jen jsou čepy v háji a ty samostatně vyměnit nelze )
- Rozvodový řemen + kladka... cca 1000,- Kč
- Těsnění vany a víka ventilů... cca 250-300,- Kč
- Kulové čepy řízení jěště jednou překontroluju, měly by být ještě v pořádku, jinak cena vnitřních i vnějších je cca 1000,- Kč/kus
K tomu všemu ještě musím připočítat STK... Chjo, že se to takhle po*ere jsem nečekal
Po sjetí vozu na diagnostické lince u nás v servisu na mně šly mrákoty, když jsem zjistil další závady
Rozhodl jsem se tedy skoro pro kompletní generálku přední nápravy, což bude opravdovej ranec peněz a nebude to záležitost pár dní
Tady jsou díly, který jsou kaput a je třeba je vyměnit, pro info k nim přidám i cenovky
- Homokinetický kloub.... cca 1370,- Kč /kus (je třeba vyměnit oba)
- Manžety homokinetických kloubů + tripólů .... cca 1000,-
- Ramena s kulovými čepy... cca 1300,- Kč /kus (je třeba vyměnit obě, samotným ramenům nic není, jen jsou čepy v háji a ty samostatně vyměnit nelze )
- Rozvodový řemen + kladka... cca 1000,- Kč
- Těsnění vany a víka ventilů... cca 250-300,- Kč
- Kulové čepy řízení jěště jednou překontroluju, měly by být ještě v pořádku, jinak cena vnitřních i vnějších je cca 1000,- Kč/kus
K tomu všemu ještě musím připočítat STK... Chjo, že se to takhle po*ere jsem nečekal
- Reklama
To co jsi vyjmenoval jsou věci běžné spotřeby , jednou je vymění každý , akorát když se k autu chováš slušně a nevymetáš každou díru tak čepy vydrží, kineťáky jsou zase v pytli od hrabaček , nebo prudkých rozjezdů v rejdu ... atd. , rozvoďák je jasná věc údržby .( mimochodem i s kladkou za litr ??? , nějaká dobrá cena ...)
Asi takhle , mám najeto 85 000 a jezdím s Matizem už hlavně po městě , klouby jsou naprosto v pořádku , čepy zatím bez vůle , spíš se hlásí tlumiče , ale celkově to je ještě OK - STK letos v dubnu bez závad.
Jo a zapoměl jsem říct , občas taky zablbnu , ale celkově se k tomu autu chovám slušně .
Asi takhle , mám najeto 85 000 a jezdím s Matizem už hlavně po městě , klouby jsou naprosto v pořádku , čepy zatím bez vůle , spíš se hlásí tlumiče , ale celkově to je ještě OK - STK letos v dubnu bez závad.
Jo a zapoměl jsem říct , občas taky zablbnu , ale celkově se k tomu autu chovám slušně .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Misto zbytecnyho autohifi se mas starat hlavne o techniku a pak az kdyz zbyde naka vata tak hifi
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Njn občas to vymazlení našich Miláčků něco stojí ale pak se nám za to na oplátku odmění svou poslušností
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
Re: První opravdu veliká investice :o(
Hele já nevim jak je to u toho tvýho pindi, ale já sem koupil v elitu za 500kč 2 kuláky, sundalo se rameno, odvrtali se nejty a hodili se tam zajišt. šrouby, pak geometrie a bylo vyhulínoRobert píše:
A kdo se s tím bude srát? Teď jsem objevil ramena s čepy v Krči za 700,- Kč /kus, takže nějaký odvrtávání se nevyplatíOlda píše:Hele já nevim jak je to u toho tvýho pindi, ale já sem koupil v elitu za 500kč 2 kuláky, sundalo se rameno, odvrtali se nejty a hodili se tam zajišt. šrouby, pak geometrie a bylo vyhulínoRobert píše:
Palikx: Když kladka z Krče není dobrá, kolik teda stojí cca original Daewoo?
Můj servisák: za litr i s prací(nepočítám 300 geom)Robert píše:A kdo se s tím bude srát? Teď jsem objevil ramena s čepy v Krči za 700,- Kč /kus, takže nějaký odvrtávání se nevyplatíOlda píše:Hele já nevim jak je to u toho tvýho pindi, ale já sem koupil v elitu za 500kč 2 kuláky, sundalo se rameno, odvrtali se nejty a hodili se tam zajišt. šrouby, pak geometrie a bylo vyhulínoRobert píše:
Palikx: Když kladka z Krče není dobrá, kolik teda stojí cca original Daewoo?
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Přece nejsi začátečník
Roberte je nám to moc líto, ale asi budeš muset hrát Sportku a podobné hry,
jinak nevim,nevim jak na to vše co jsi vyjmenoval - schrastíš??
Nic ve zlém - cítíme s Tebou a fandíme Ti čau - " Vazoun "
Re: Přece nejsi začátečník
Mě to líto není,ale sportka není dobré řešení.Aspoň dle mé zkušenosti.Vazoun píše:Roberte je nám to moc líto, ale asi budeš muset hrát Sportku a podobné hry,
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě že mám na předku všecko vyměněné - ložiska, kotouče, ramena, čepy řázení, stabík, silentnbloky, tlumiče, pružiny, všecky 4 manžety poloos. Jen ty klouby jsou i po 135kkm jako nové . Holt nejezdím často jako prase.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny