Výmena motoru 1.5-ky za 1.8-ku ?!?!..

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Rumcajz
Kontaktovat uživatele:

Výmena motoru 1.5-ky za 1.8-ku ?!?!..

Příspěvek od Rumcajz »

Zdravím chlapi, ak tak aj ženy..
Dá sa vymeniť motor 1.5ka za 1.8ku? Ako teoreticky to ide kus za kus ale čo povie na to elektronika kedže je robená na 1.5ku?
(a len taký malý postreh, mám dva dvojlitre a skúsil som vymeniť medzi sebou riadiace jednotky a zabudnite, že som naštartoval, točiť sa točil ale neodpálilo.. podotýkam z dvojlitra na dvojliter.. (niekto mi spomenul, že to mohol byť imobilizér ale neviem, kedže on nie je v tej riadiacej, on je samostatne) )

adios mučačos..
Espero 2.0l na 1.5l TP,, 15" elektróny, new music, new sanie, new výfuk, new vačka z 1.8...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
Espero 2.0l na 1.5l TP full výbava, ... PREDANÉ 75tis
Omega MV6 ... no coment ...
Reklama

stanoc

Re: Výmena motoru 1.5-ky za 1.8-ku ?!?!..

Příspěvek od stanoc »

PeterMT píše:Zdravím chlapi, ak tak aj ženy..
Dá sa vymeniť motor 1.5ka za 1.8ku? Ako teoreticky to ide kus za kus ale čo povie na to elektronika kedže je robená na 1.5ku?
(a len taký malý postreh, mám dva dvojlitre a skúsil som vymeniť medzi sebou riadiace jednotky a zabudnite, že som naštartoval, točiť sa točil ale neodpálilo.. podotýkam z dvojlitra na dvojliter.. (niekto mi spomenul, že to mohol byť imobilizér ale neviem, kedže on nie je v tej riadiacej, on je samostatne) )

adios mučačos..
ahoj peterMT, k tomu imobilizeru.nakolko som mal len jeden kluč ,tak som menil spinacku ,zamky na dverach a kufri a aj ten kružok na spinacke,nenaštartovalo to,patral som dalej a menil som pod volantom na lavej strane smerom k poistkam taku krabicku (je od zadnej strany pristrojovky)napisane je IMOBILISEUR ,cely rad že už to mam a že konečne naštartujem a HoVnO,nič tak jak predtym.no a nakolko ešte som mal aj RJ od toho auta odkial som mal kluče,tak som ju vymenil a EJ HA naštartoval,,,,takže budeš musiet vymenit aj imobilizer.NEJAKO TO BUDE ZAPISANE V TEJ RJ
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

vy muzete menit 16v za 8v a navic z mensiho obsahu na veci :shock: :shock: . u nas to nejde jedine z veciho na mensi ale z 16v na 8v tak to ani za boha. a ta elektryka az na par detajlu mela by byt stejna
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ppp

Příspěvek od ppp »

Neviem ale nie je ta snimacia cievka okolo spinacky zapojena priamo do RJ? Aspon sa mi tak mari ze ked som studoval schemu tak som to tak videl.
Rumcajz
Kontaktovat uživatele:

Re: Výmena motoru 1.5-ky za 1.8-ku ?!?!..

Příspěvek od Rumcajz »

stanoc

díky za radu, v najbližších dňoch sa idem na to pustiť a dám vedieť či som ho oživil..
adios
Espero 2.0l na 1.5l TP,, 15" elektróny, new music, new sanie, new výfuk, new vačka z 1.8...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
Rumcajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rumcajz »

Slavek píše:vy muzete menit 16v za 8v a navic z mensiho obsahu na veci :shock: :shock: . u nas to nejde jedine z veciho na mensi ale z 16v na 8v tak to ani za boha. a ta elektryka az na par detajlu mela by byt stejna
Nazdar, to vieš, kúpil som 1.5-ku troška zozadu buchnutú (sú fotky v téme "ROZPREDAM kukuk.. (to modré) ) a ostal mi čistý skelet s motorom t.j. dvere fuč, kapota, blatníky, maska ,svetlá proste komplet predok tiež fuč a tak ho používam ako bugatku, ale včera som predal aj ten motor a tak mi ostal jeden 1.8-ka s toho druhého (červené) a idem to skúsiť vymeniť, nech sa mám na čom dalej blbnuť po poliach a tak....
adios
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

no ..elektronicke sprostosti na motore su take iste..
..len ta ECU bude mat iny program..
..a ..ked uz sa bugatky zbavish..?? nepredash motor..??
..snat splasim DOHC hlavu..
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no kod imobilizeru je samozrejme zapsan i v rj motoru.takze jestli to ma imobilizer musis vymenit klic ridici jednotku imobilizeru a jednotku motoru.jestli nemas imobil musi to jet a je chyba nekde jinde(modul,civka atd)
menit jednotky mezi ruznymi motory(1,5 vs 1,8)nedoporucuji.meli jsme v praci problem kdy 8v jednotka zlikvidovala 16v motor.(nevime proc ale 3 krat novy motor a 3 krat odesel behem 2000 km.)ted tam ma 8v a ma najeto 10000
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“