Proboha, on se chce asi pořád hádat. OK, prostě my všichni jsme nedůvěryhodní, protože píšeme subjektivní dojmy a ne teoretické poučky . Na druhou stranu Ty jsi kromě teoretických tezí neřekl NIC, co by je potvrzovalo v konkrétním případě Daewoo Nexia. Pusť se do toho a já se moc rád podívám na grafy z brzdy, jak se mění výkon a kroutící moment při různých úpravách výfuku a při použití toho super větráčku, co jsi tady onehdy propagoval.Peter S píše:Mc Laren pre mňa nie je v tomto dôveryhodná osoba, keď vlastné subjektívne dojmy, naviac v prípade keď ide o ťažko merateľné odchýlky, vydáva za skutočnosť.
Sportovní výfuk
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
- Reklama
Asi tak Petere SIvan píše:Proboha, on se chce asi pořád hádat. OK, prostě my všichni jsme nedůvěryhodní, protože píšeme subjektivní dojmy a ne teoretické poučky . Na druhou stranu Ty jsi kromě teoretických tezí neřekl NIC, co by je potvrzovalo v konkrétním případě Daewoo Nexia. Pusť se do toho a já se moc rád podívám na grafy z brzdy, jak se mění výkon a kroutící moment při různých úpravách výfuku a při použití toho super větráčku, co jsi tady onehdy propagoval.Peter S píše:Mc Laren pre mňa nie je v tomto dôveryhodná osoba, keď vlastné subjektívne dojmy, naviac v prípade keď ide o ťažko merateľné odchýlky, vydáva za skutočnosť.
Jde to se mnou z kopce A pěkně prudkýho! Lanos 3D 1.5
"Držel jsem vlka za uši." A. Breisky
"Držel jsem vlka za uši." A. Breisky
- simone
- Kontaktovat uživatele:
výfuk
no prečiat som to cele tak vy máte problémy!!! len sa tu navzajom obviňujete. Kto ma love nech si dda zlatý výfuk a možno bude lepší!!! Niesom mechanik skôr elektronik ale tiež strieborne kable su podla meraní lepšie a predsa v študiu mame obyč medene. Tak asi tolko teoria a prax
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Re: výfuk
..mmm striebone kaable... to by bolo asi kurevsky draheeee...ze..simone píše:no prečiat som to cele tak vy máte problémy!!! len sa tu navzajom obviňujete. Kto ma love nech si dda zlatý výfuk a možno bude lepší!!! Niesom mechanik skôr elektronik ale tiež strieborne kable su podla meraní lepšie a predsa v študiu mame obyč medene. Tak asi tolko teoria a prax
...no jo ...zistujem ze asi som taky debil jak sa mi f robote snazia n ahovorit...
...ale mat k dispozicii brzdu, NONSTOP.. taq by som meral a meral...
..a ladil a ladil...DOZBLBNUTIA...
..ja uz prestavam debatovat racej... NEMAA TO CENU .... (ze Onrash)
.. To PeterS ..
..je ti dufam jasne ze dva motory z rovnakym obsahom nemusia mat rovnaky vykon a krutiaci moment..
(pri rovnakej "elektronike") ..ked uz tolko teoretizujesh..
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
PETER S je urcite v civlnom zivote ucitel.
teoria teoria teoria. a len on ma pravdu a ten kto vie viac je blaaaazon. IVAN a JRD keby ste mohli dostat poznamky do ziackej knizky tak PETER S vam ich tam uz urcite za drze spravanie da
make PEACE, no war
teoria teoria teoria. a len on ma pravdu a ten kto vie viac je blaaaazon. IVAN a JRD keby ste mohli dostat poznamky do ziackej knizky tak PETER S vam ich tam uz urcite za drze spravanie da
make PEACE, no war
ExLanos
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
-
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že tady se ta debata silně rozjela, ale bohužel moc ne k tématu Miloshi nebo Ivane, nechcete toto tema prejmenovat na tema jaci jsou naší členové ??? Ivane, vysvetli mi jen jednu věc, jak je možné, že díky tomu že vyndám katalyzátor mi stoupne spotřeba... Přeci ty plyny musi snad rychleji unikat a sila vynalozena na vyfouknuti plynu z vyfuku by mela byt rychlejsi a melo by byt za potrebi mensiho tlaku ne? Fakt teto veci krapek nerozumim, proc prave ta spotreba !!! Prosim nekoho o objasneni veci ...
Ja sa do aut vyznam len kulilincek aj to len natolko aby som bol vedel ze do motorov sa vyznam ako hus do piva ale na skodovackom techwebe bol celkom obstojny pokus podat teoriu motorov aj uplnym laikom.
Cela sranda je vraj v tom, ze cely motor vratane sania (a origo filtru a nie bavlnak) a vyfuku je jednak spocitany ale hlavne odladeny na brzde predtym nez sa nasadil do sriovej vyroby a zacal montovat do aut. No a kedze napriklad take espero melo byt rodinny voz, teda prevadzkovane pod istym zatazenim a istymi otackami (napriklad 90km.h je nieco nad 2,2t otacok na 5tke ak si dobre pamatam). Tam sa snazili o nejake to maximum krutiaceho momentu co znamena ze motor vtedy dobre taha a tak na to netreba tolko slapat.
Ak vsak nastane pruser v podobe utrhnuteho vyfuku tak sa cely system rozhasi a tocivy moment aj vykon sa v celej krivke pomeni takze pri najpouzivanejsich otackach budete an to musiet viac slapat aby to rovnako islo. Maximalny vykon sice stupnut moze (ale nemusi) lenze ten sa dostane k slovu mozno tak 10minut pocas celej zivotnosti auta. (aspon v mojom pripade )) a aj tych 10minut je vela ).
Ono je to vraj take vesele ze vdaka prekazkam v sani a vyfuku pohyb plynov pulzuje takze ked sa dostanu otacky a pulzovanie plynov do rezonancie tak sa proste nejakymi spatnymi razmi zvysi tlak vo valcoch pocas sacieho aj vyfukoveho cyklu oproti ostatnym rezimom a tym sa docieli to iste ako vyssim kompresnym pomerom ale len v uzkej oblasti otacok. Takze v tejto oblasti bude ucinnost motoru vyssia a teda bude aj vyssi vykon a nizsia spotreba. Ked tieto vrcholy na krivke tociveho momentu dostaenete inam nez boli predtym ale styl jazdy nezmenite tak sa hne aj spotreba. A podla stastia (kedze asi tako s tym budete kazdu chvilu na brzde) bud nahor alebo nadol .
Ospravedlnte ma za slaby pokus podat informacie tak ako som ich pochopil ja, a ak niekto vzdelanejsi v tomto zbada nejaky nezmysel rad sa poucim a toto zmazem aby to mohol nahradit bezchybnou informaciou.
Napriklad nejaky cesky turbosadziak navstevuje brzdu dost casto (aspon podla stranok a info co som o nom volakedy nasiel) a skoncil napokon s rurkou od zvodov az za zadny naraznik. Lenze jemu nejde o spotrebu ale o vykon a uz urobil pre svojho (tusim) seata leona snad vsetko. Na sprintoch bez problemov usiel aj nejakemu ferari.
Cela sranda je vraj v tom, ze cely motor vratane sania (a origo filtru a nie bavlnak) a vyfuku je jednak spocitany ale hlavne odladeny na brzde predtym nez sa nasadil do sriovej vyroby a zacal montovat do aut. No a kedze napriklad take espero melo byt rodinny voz, teda prevadzkovane pod istym zatazenim a istymi otackami (napriklad 90km.h je nieco nad 2,2t otacok na 5tke ak si dobre pamatam). Tam sa snazili o nejake to maximum krutiaceho momentu co znamena ze motor vtedy dobre taha a tak na to netreba tolko slapat.
Ak vsak nastane pruser v podobe utrhnuteho vyfuku tak sa cely system rozhasi a tocivy moment aj vykon sa v celej krivke pomeni takze pri najpouzivanejsich otackach budete an to musiet viac slapat aby to rovnako islo. Maximalny vykon sice stupnut moze (ale nemusi) lenze ten sa dostane k slovu mozno tak 10minut pocas celej zivotnosti auta. (aspon v mojom pripade )) a aj tych 10minut je vela ).
Ono je to vraj take vesele ze vdaka prekazkam v sani a vyfuku pohyb plynov pulzuje takze ked sa dostanu otacky a pulzovanie plynov do rezonancie tak sa proste nejakymi spatnymi razmi zvysi tlak vo valcoch pocas sacieho aj vyfukoveho cyklu oproti ostatnym rezimom a tym sa docieli to iste ako vyssim kompresnym pomerom ale len v uzkej oblasti otacok. Takze v tejto oblasti bude ucinnost motoru vyssia a teda bude aj vyssi vykon a nizsia spotreba. Ked tieto vrcholy na krivke tociveho momentu dostaenete inam nez boli predtym ale styl jazdy nezmenite tak sa hne aj spotreba. A podla stastia (kedze asi tako s tym budete kazdu chvilu na brzde) bud nahor alebo nadol .
Ospravedlnte ma za slaby pokus podat informacie tak ako som ich pochopil ja, a ak niekto vzdelanejsi v tomto zbada nejaky nezmysel rad sa poucim a toto zmazem aby to mohol nahradit bezchybnou informaciou.
Napriklad nejaky cesky turbosadziak navstevuje brzdu dost casto (aspon podla stranok a info co som o nom volakedy nasiel) a skoncil napokon s rurkou od zvodov az za zadny naraznik. Lenze jemu nejde o spotrebu ale o vykon a uz urobil pre svojho (tusim) seata leona snad vsetko. Na sprintoch bez problemov usiel aj nejakemu ferari.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
...
no kto niekedy videl "vykonovy graf" motora..
..a mal knemu aj obstojny pokec.. tak tomu urcite ASON TROCHU razumiet bude..
ppp to napisal celkom dobre..
..vyrobca pri vyvoji sa snazi dosiahnut maximalny mozny vykon, krutiaci mooment,
pri co najnizssej spotrebe, a taktiez aj emisnych limitoch, a taktiez aj zivotnost motora je zaujimavy faktor...
..cize, sa snazi vykon a krutiaci moment posunut do co najnizzsich otacok,
..pretoze vyssie otacky jednak skracuju zivotnost motora, a je pri nich aj vyssia spotreba...
..ako tu uz PeterS (v nespravnej suvislosti poznamenal)..
prudenie nasavaneho vzduchu a vyfukovych plynov je "dynamicky dej"..
..teda laicky povedane, ak su raz "rozbehnute" (tie plny), tak "staci malo energie" na to aby "prudili takto dalej"..
..tym padom prisposobenim sacieho systemu, ale aj vyfukoveho systemu..
nastane moment, (idealny stav), kedy musi motor vynalozit najmenej energie na "vytlak vyfukovych plynov" a straca najmenej energie pri "nasavani vzduchu"..
....toto sa snazi vyrobca motoru dosahovat pri co najnizzsich otackach..
( v pripade seriovej nexie 16V je najvacsi vykon niekde v rozmedzi 2800-5400 ot..min,
samozrejme ten "najvecsi vykon" sa udava krutiacim momentom napr. 180Nm pri 3800ot/min )
ak zmenish teda napr. vyfukove potrubie, posuniesh krutiaci moment do vyssich otacok..
pridash tym aj na vykone motoru, (zvisish emisie)..skratish jeho zivotnost..atd..
(teda krivka kutiaceho momentu, a vykonu motora sa stretu v pasme vissich otacok)
..a zaakonite "VYSSIE OTACKY" rovna sa "VYSSIA SPOTREBA PALIVA"..
(a VYSSI VYKON )..
..takze ked uz upravovat vyfuk, tak by sa patrilo upravit aj sanie..
(aspon taqto som to ja pochopil "z teorie", mudrych kniziek, a obrazkov)
(...a to to zase zacne debata... )
no kto niekedy videl "vykonovy graf" motora..
..a mal knemu aj obstojny pokec.. tak tomu urcite ASON TROCHU razumiet bude..
ppp to napisal celkom dobre..
..vyrobca pri vyvoji sa snazi dosiahnut maximalny mozny vykon, krutiaci mooment,
pri co najnizssej spotrebe, a taktiez aj emisnych limitoch, a taktiez aj zivotnost motora je zaujimavy faktor...
..cize, sa snazi vykon a krutiaci moment posunut do co najnizzsich otacok,
..pretoze vyssie otacky jednak skracuju zivotnost motora, a je pri nich aj vyssia spotreba...
..ako tu uz PeterS (v nespravnej suvislosti poznamenal)..
prudenie nasavaneho vzduchu a vyfukovych plynov je "dynamicky dej"..
..teda laicky povedane, ak su raz "rozbehnute" (tie plny), tak "staci malo energie" na to aby "prudili takto dalej"..
..tym padom prisposobenim sacieho systemu, ale aj vyfukoveho systemu..
nastane moment, (idealny stav), kedy musi motor vynalozit najmenej energie na "vytlak vyfukovych plynov" a straca najmenej energie pri "nasavani vzduchu"..
....toto sa snazi vyrobca motoru dosahovat pri co najnizzsich otackach..
( v pripade seriovej nexie 16V je najvacsi vykon niekde v rozmedzi 2800-5400 ot..min,
samozrejme ten "najvecsi vykon" sa udava krutiacim momentom napr. 180Nm pri 3800ot/min )
ak zmenish teda napr. vyfukove potrubie, posuniesh krutiaci moment do vyssich otacok..
pridash tym aj na vykone motoru, (zvisish emisie)..skratish jeho zivotnost..atd..
(teda krivka kutiaceho momentu, a vykonu motora sa stretu v pasme vissich otacok)
..a zaakonite "VYSSIE OTACKY" rovna sa "VYSSIA SPOTREBA PALIVA"..
(a VYSSI VYKON )..
..takze ked uz upravovat vyfuk, tak by sa patrilo upravit aj sanie..
(aspon taqto som to ja pochopil "z teorie", mudrych kniziek, a obrazkov)
(...a to to zase zacne debata... )
Mc Laren,
máš tam veľa nepresností alebo skreslených údajov. Okrem toho amatéri (k nim rátam vtomto prípade aj napr. automechanikov) zvyčajne nemajú patričné prostriedky, aby veľké úpravy motora zvládli komplexne. Preto riziko poškodenia motora alebo jeho zníženej životnosti je veľké. Samozrejme, u niekoho to nehrá veľkú úlohu, chce proste nadupaný voz a ak motor odíde, kúpi si nový.
Ten kto si chce motor nejaký čas zachovať, robí žiadne alebo len mierne úpravy motora resp. výkonu (filter, koncový diel výfuku, sviečky...) u ktorých je veľký predpoklad, že to motor a jeho riadenie zvládnu bez veľkej škody.
máš tam veľa nepresností alebo skreslených údajov. Okrem toho amatéri (k nim rátam vtomto prípade aj napr. automechanikov) zvyčajne nemajú patričné prostriedky, aby veľké úpravy motora zvládli komplexne. Preto riziko poškodenia motora alebo jeho zníženej životnosti je veľké. Samozrejme, u niekoho to nehrá veľkú úlohu, chce proste nadupaný voz a ak motor odíde, kúpi si nový.
Ten kto si chce motor nejaký čas zachovať, robí žiadne alebo len mierne úpravy motora resp. výkonu (filter, koncový diel výfuku, sviečky...) u ktorých je veľký predpoklad, že to motor a jeho riadenie zvládnu bez veľkej škody.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..NO COMENT..Peter S píše:Mc Laren,
(aj ked neviem co by povedal PetrM z Palikxom..)
(..opisovat celu knihu som sem nexel..)