nové brzdy

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Pavel Beneš

nové brzdy

Příspěvek od Pavel Beneš »

omlouvám se všem, kteří mi tvrdili, že nuba brzdí dobře a já si stěžoval.... byla to pouze moje chyba.
Po výměně komplet brzd, výměně gumiček ve třmenech i vzadu a nové kapalině..... brzdí opravdu výborně, i při opravdu malým brždění jde cítit zadek, což byl dřív u mě problém, protože nebrzdil vůbec...

Chyba byla ta, že nějaký tydlydák přede mnou zaměnil díru pro pružinu na paknách na vrchní pružině přitlačující pakny na brzdový váleček, tím mi nešla páka pro ruční brzdu zcela dozadu a kolo brzdilo furt.... kola se hřála a z obložení zbylo jen ... zato teď to jede!!! a brzdí....takže kdybyste měli také tento problém..... :P
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Reklama

djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

Tak příjemný poježdění ;)
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Mr.Problem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Problem »

Ähojky Pavle, chtěl bych se zeptat ( možná pokud jsi četl tak víš že jsem měl kolikrát auto na opravě brzd ) tak by mě zajímalo kolik tě stála ona oprava a kompletní výměna brzd. Přemýšlím že do toho přec jen pujdu, ani přítelkyně už se mnou nechce jezdit. Prý se bojí. :twisted:
když by jsi se rozepsal přesněji co ti měnili apd. a čeho bych se měl vyvarovat a co je zbytečný měnit. jelikož mám taky auto 1998 není to nenovější, tak aby se to vůbec vyplatilo na těch pár let života. buď mého nebo auta. :-)
Daewoo Nubira I 1,6/16V CDX, černá sedan plná výbava.
Můj webík se vším :-) http://servisvm.cz a http://firmyzregionu.cz
Oněgin

Příspěvek od Oněgin »

Nejsem sice Pavel, ale oba bubny stály dohromady 2000,-, pakny 1240,- a výměna 500,-., seřízení ručky 125,- Tzn. necelé 4000,- Vše neoriginální díly.
PS: ví někdo, co to je čistič?
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasta »

Oněgin píše:Nejsem sice Pavel, ale oba bubny stály dohromady 2000,-, pakny 1240,- a výměna 500,-., seřízení ručky 125,- Tzn. necelé 4000,- Vše neoriginální díly.
Dělal jsem téměř totéž, ale o dost levněji. Oba bubny 1200,-, pakny 525,-, jedno prasátko 430,-, všechno neoriginál a práce samodomo. Díly byly z Krče. :lol:
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Oněgin píše:Nejsem sice Pavel, ale oba bubny stály dohromady 2000,-, pakny 1240,- a výměna 500,-., seřízení ručky 125,- Tzn. necelé 4000,- Vše neoriginální díly.
čistič je podle mě, věc která čistí. Ale jistej si nejsem :lol:
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
Oněgin

Příspěvek od Oněgin »

Díly jsou drahé proto, že jsem s výměnou nepočítal, takže jsou přímo ze servisu, který si něco přirazil.
Jo a díky za objasnění pojmu čistič...
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Oněgin píše:Díly jsou drahé proto, že jsem s výměnou nepočítal, takže jsou přímo ze servisu, který si něco přirazil.
Jo a díky za objasnění pojmu čistič...
to byl ftip
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

:lol: :lol: , no prodává se takový sprej , který opláchne ten černej sajrajt a zároveň odmastí , stojí asi kilo .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

jinak pokud ti uctovali cistic pri oprave brzd, tak vez ze opravdu existuje a pouziva se. Jedna se o rospoustedlo toho svinstva ktere vznika pri treni kotouce a desticek. A opravdu to funguje.
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

ten cistic mam doma mam ho zadara u nas v praci se stim cistej roboty po svarovani kdyby nekdo mel zajem tak jich par za 50 kč propasuju ven :lol: :lol:
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Pavel Beneš

Příspěvek od Pavel Beneš »

jako Vlasta, díly Krč, samodomo, brzdovka DOT4 80kč/ks (2ks), pořádně poklepat (jemně) odvzdušňováky. Nechal vytéct kapalinu. Pístky (přední brzdiče) jsem vytáhl ven maznicí, pak jsem vše vyčistil, dal nový gumičky (průměr 54) a prachovky a zandal zpět. Nádobku jsem také vyndal a odmastil, pak nalil trochu kapaliny, prošlapal brzdy aby protekla skrz trubičky nová, pak nalil znovu, ovzdušnil, sundal znovu bubny a nastavil ručku na každém kole aby brzdila stejně na jednotl. počet zubů (asi 6-9 podle síly, při 6 stojí z kopce spolehlivě) - ale aby buben nedrhnul při povolení...(musíš si vyhrát s tou rozpínací tyčí....) a bylo.... nandavání paken a bubnů, kotoučů a desek je čistě mechanika, to rozpisovat asi nemá cenu....pak ale bys neměl na to dupat tak stovku km podle stylu jízdy, než se vše zrichtuje.... tak příjemnou práci, já se u toho vyvztekal celý den!!! ;)
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“