12l/100km
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
12l/100km
Cim je mozny, ze se tak razantne zvedla spotreba?Vzduchovej filtr je relativne novej, ale nevim, jestli ma vliv na spotrebu i benzinovej filtr.Najel sem s tim uz asi 30000 km a jeste sem ho nemenil a nevim, jestli byl menen u byvaleho majitele. Pres zimu se spotreba drzela kolem 9l...
Dale by mohla mit vliv na spotrebu kvalita benzinu, ale to je jina kapitola:)
Nubi I 2.0 16V 85000km najeto
Dale by mohla mit vliv na spotrebu kvalita benzinu, ale to je jina kapitola:)
Nubi I 2.0 16V 85000km najeto
Daewoo Nubira I 97 2.0 16V sedan , 2-litru zdar !!!
- Reklama
Vzduchovej filtr má určitě vliv na spotřebu - starší a špinavější ji zvyšuje!
Benzinovej filtr na spotřebu mít vliv nebude, spíš při plným výkonu motoru bude benzín scházet a motor nepude do otáček, nebo bude cukat, zato při klidné jízdě nebude problém. Určitě se může projevit kvalita benzínu, resp. nekvalita. A doporučoval bych mrknout se na termostat, ručička na teploměru by měla být cca 1mm před půlkou měřáku. Již zde psal Palikx , že po výměně termostatu, klesla spotřeba u Leganzy z 12 na 9 lt a ručička byla furt stejně. Tak moc jí nevěřit !
Já zase v poslední době tankuju jen u Shellu obyčejný benzin 95 a se spotřebou se zatím vejdu do 8 litrů, plně obsazen a sem tam puštěná klima (ne po Praze)
Jinak termostat jsem měnil za termostat z Feldy a zatím testuju, nechci to hodit mezi lidi nevyzkoušený.
Benzinovej filtr na spotřebu mít vliv nebude, spíš při plným výkonu motoru bude benzín scházet a motor nepude do otáček, nebo bude cukat, zato při klidné jízdě nebude problém. Určitě se může projevit kvalita benzínu, resp. nekvalita. A doporučoval bych mrknout se na termostat, ručička na teploměru by měla být cca 1mm před půlkou měřáku. Již zde psal Palikx , že po výměně termostatu, klesla spotřeba u Leganzy z 12 na 9 lt a ručička byla furt stejně. Tak moc jí nevěřit !
Já zase v poslední době tankuju jen u Shellu obyčejný benzin 95 a se spotřebou se zatím vejdu do 8 litrů, plně obsazen a sem tam puštěná klima (ne po Praze)
Jinak termostat jsem měnil za termostat z Feldy a zatím testuju, nechci to hodit mezi lidi nevyzkoušený.
Naposledy upravil(a) Richard dne pát dub 28, 2006 14:13, celkem upraveno 1 x.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- eMKa Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
-
Jen taková úvaha:
vypnutá klima stáhne spotřebu o 1-2l
vypnuté světla 2-5 dcl
letní gumy místo zimních až 1l
zavřená okýnka až 0,5l
kvalitní olej až 0,5l
nový vzduchový filtr až 1l
nové svíčky až 0,5l
No.... tak to udělej a budeš jezdit skoro zadarmo
vypnutá klima stáhne spotřebu o 1-2l
vypnuté světla 2-5 dcl
letní gumy místo zimních až 1l
zavřená okýnka až 0,5l
kvalitní olej až 0,5l
nový vzduchový filtr až 1l
nové svíčky až 0,5l
No.... tak to udělej a budeš jezdit skoro zadarmo
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
me kdyz nasednu do studenyho auta tak me ukazuje 4mm pod urovni ledu .. a az po 10kmse zacne zvedat..
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
-
No záleží na tom, jak rychle těch 10km dokážeš ujet, jestli ti naskočí první hrnec a už ta máš 150 a svištíš po dálnici tak buď v klidu, mě začíná lézt nahoru tak po 3 min. v létě a tak 4-5 v zimě.DREAM píše:me kdyz nasednu do studenyho auta tak me ukazuje 4mm pod urovni ledu .. a az po 10kmse zacne zvedat..
Kdyz tak uvazuju, tak to ma vyssi spotrebu od te doby, kdy mi svitil check a volnobezny otacky drzely konstantne 2000 ot/min. Rozpojil sem kontakty v motoru, vycistil a opet zapojit. Zadny sem neprohodil . Ted je otazka, esli nejede v nakym nouzovym rezimu. Kdyz odpojim baterku na nejakou dobu, mela by se rid. jedn. resetovat, ze?
P.S.: Kdysi sem nadaval na spotrebu, coz bylo 9 l. Ale tahle me uz zacina stvat od ty doby , co se drzi benzin nad 30 kc
P.S.: Kdysi sem nadaval na spotrebu, coz bylo 9 l. Ale tahle me uz zacina stvat od ty doby , co se drzi benzin nad 30 kc
No to s tím Checkem jsi nenapsal Asi to pojede v nějakým nouzovým režimu, bez nějakech čidel nebo lambdy, no a s tou spotrebou se pak nediv. Možná ještě krokovej motorek v sání. Omrkni to už se to řešilo.
Chce to diagnostiku a zjistit o co jde. Možná by to šlo i vyblikat, ale to jsem nikdy nezkoušel
Chce to diagnostiku a zjistit o co jde. Možná by to šlo i vyblikat, ale to jsem nikdy nezkoušel
Naposledy upravil(a) Richard dne pát dub 28, 2006 15:28, celkem upraveno 1 x.
-
ještě zkus vyčistit krokový motor.....Ten ti udělá taky neplechu...
s tím resetem teoreticky jo.... ale podle mých zkušeností po odstranění závady se to hodí aut. do normálu..... ŘJ má vlastní paměť na 40 řádků... takže odstraníš chybu i po 40 bezchybných startech.....
Jo a CHeck ti nesvítí...???.. když mi blbly otáčky motoru vlivem krokáče, svítil mi Check...
s tím resetem teoreticky jo.... ale podle mých zkušeností po odstranění závady se to hodí aut. do normálu..... ŘJ má vlastní paměť na 40 řádků... takže odstraníš chybu i po 40 bezchybných startech.....
Jo a CHeck ti nesvítí...???.. když mi blbly otáčky motoru vlivem krokáče, svítil mi Check...
Kdyz mi blbly otacky, tak zadnej check nesvitil, dokud sem nezacal slapat na brzdy , kdy mi otacky zacaly padat na normal, ale hned zase vylitly nahoru a pak az zacal svitit check.
Pouze sem rozpojil kontakty v motorovej casti a zapojil zpatky a vse ustalo. Zkusim to vyblikat. Zkousel sem to poprvy nedavno a bylo vse ok, ale to bylo jeste drive ,nez byly ty otacky...
Zkusim se podivat na ten krokac, pokud ho tedy najdu....
Pouze sem rozpojil kontakty v motorovej casti a zapojil zpatky a vse ustalo. Zkusim to vyblikat. Zkousel sem to poprvy nedavno a bylo vse ok, ale to bylo jeste drive ,nez byly ty otacky...
Zkusim se podivat na ten krokac, pokud ho tedy najdu....
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni na www.autokacik.pl a tam v sekci Nubira a tuším porady je to i fotkama, akorát polsky, ale dá se to podle toho pochopit
brzdy
Dalsi vec, co me zajima jsou brzdy. Pedal je takovem mekkej . Vyzkousel sem nekolik typu aut, ale brzdy byly celkem fajn. Clovek slapnul na brdu z 1/3 to postupne pribrzdovalo(nemusel se vyvijet nejaky velky tlak), a kdyz clovek chtel uz vic pribrzdovat, tak to zase nepotrebovalo moc sil a citil sem, jak desticky dosedly na kotouc.
Ale brzdy u me jsou takovy, ze slapnu z 1/3 to postupne pribrzduje, coz je ok , ale kdyz opravdu potrebuju zabrzdit , tak se bojim, ze ten pedal proslapnu, sice to brzdi, ale pedal nema nejakou pevnou hranici a jakoby pruzi (zavzdusnene brzdy?) nebo je to normal?
Je pravda, ze se brzdy nejak moc nezatezuju od te doby, kdy sem jel opravdu jako prase brzda plyn a najednou koukam, ze uz to nebrzdi a letim to levotocivy zatacky. Proste se prehraly a nemam uz k nim duveru.
Ale brzdy u me jsou takovy, ze slapnu z 1/3 to postupne pribrzduje, coz je ok , ale kdyz opravdu potrebuju zabrzdit , tak se bojim, ze ten pedal proslapnu, sice to brzdi, ale pedal nema nejakou pevnou hranici a jakoby pruzi (zavzdusnene brzdy?) nebo je to normal?
Je pravda, ze se brzdy nejak moc nezatezuju od te doby, kdy sem jel opravdu jako prase brzda plyn a najednou koukam, ze uz to nebrzdi a letim to levotocivy zatacky. Proste se prehraly a nemam uz k nim duveru.