Spojka - prosba o radu.
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Spojka - prosba o radu.
Rad by som vas poprosil o radu ohladom spojky. Uz som zufaly !!!Prve problemy so spojkou sa objavili asi na jesen 2005 neslo zaradit ziaden kvalt ale iba niekedy.Odvzdusnovali sme s kamosom no nic. Na fore som cital ze problem robi ta vyp. packa "L" tak som uz smeroval do servisu . No cuduj sa svete tam sme zistili ze pomocny valcek nevysuva - odvzdusnenie - vzduchu jak svina - radsej sme ho vymenili a spojka fungovala dobre.No po case sa objavili tazkosti s preradenim zo 5 - 4 a pod. rozhodol som sa pretesnit hlavny spojkovy valcek- kupil som sadu tesneni a zase fungovala !!! No pred tyzdnom problem zase zisiel som z dialnice potreboval som dat prednost na krizovatke a uz ani za svet ziadnu rychlost som nedal pri natocenom motore.Vypol dal 1 a na spojke odisiel na bok. Skusal som odvzdusnit kolega slapal valcek vysuval no nic. Zavolal kolegu aby ma odtiahol no ked prisiel ja som natocil a zase vsetko fungovalo.Zasiel za dalsim mechanikom - jeho verdikt pretesnenie valceka je figu platne ze je potrebny new hlavny valcek a ta packa "L" ze nie je prasknute pozerali sme aj zo spodu auta ze to "L" funguje otaca sa- odvzdusnili sme "samospadom" pretiekla brzdova kvapalina pri vysunutom pomocnom valceku. No zatial to ide ale rano pri prer. z 5-4 som pocitil ze zase nieco divne - taku divnu spojku taky ako polovicny zaber nesla poriadne zoslapnut - no potom zase dobre.Pri rychlom preradzovani rychlosti citim ako keby som tie rychlosti tak ako na silu "vytahoval" ale dalsia rychlost ide dobre zaradit .Uz som zufaly a autom cestujeme do prace kazdy den takze nutna spolahliva vec.
DAKUJEM VOPRED.
DAKUJEM VOPRED.
- Reklama
no ted nevim jestli si nakonec ten hlavni valecek vymenil za novy.jestli ano tak bude praskla pruzina na lamele-a ta paka L neni videt praskla.potoci se v tom svaru co vychazi z prevodovky tycka a meni se v plech.to by mohlo byt to ze jdou spatne nektere kvalty
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Ten hlavny som len pretesnil . Co myslite skusit ho este vymenit?/ Bola by istota ze hydraulika je O.K lebo pomocny je new/ Na tu paku sme pozerali aj zo spodu auta ked bolo na zdvihaku jeden slapal spojku a ta gulatina sa pohybovala - tocila. Vzdy sa drzim tej hydrauliky lebo nejde do hlavy ako sa tam nabral ten vzduch pri prvom blbnuti. Skadial sa tam dostal - unik kvapaliny ziadny nebol a suvis vzduch a ta packa "L" ??
No konecne urobena spojka. Celu som ju dal vymenit na lamele boli vytrhnute tie pruziny ktore znicili aj spojkove lozisko aj zodreli uz aj z pritlacaku tak som to dal vymenit cely komplet .ND 5.500 Sk + 2.000 Sk robota / vymene aj 2 ks semeringov jeden na polosi a druhy vzadu na motore.Takze zatial funguje bez problemov a dufam ze aj dlho bude.