náhlý úbytek oleje ???
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
-
náhlý úbytek oleje ???
Tak tohle vyvedlo z míry snad úplně každýho komu jsem to řekl:
Od výměny oleje mám 12 mega nalítáno a teď jsem doléval 3 dcl. Olej byl mezi ryskami uprostřed a držel se pořád. Od poslední kontroly jsem ujel 200 km jiným stylem jízdy než obvykle (využívat sílu motoru z nízkých otáček a rychle řadit na vyšší stupně..) s častým startováním za studena a za 200!!!!!km si to vzalo přes 1,5 litrů oleje!!! (pode mnou ani kapka, nikde neteče, z výfuku nic, ve vodě nic...) Poznal jsem to, že při jednom startu začla cvakat, hned jsem to zdechl, počkal jsem až steče asi 3 hodiny a na rysce skoro nic, dolil jsem olej, přestala cvakat a od té doby nic, tak si myslím, že to bylo tím stylem, co jsem mu nasadil (chudák to asi nepochopil )
Od výměny oleje mám 12 mega nalítáno a teď jsem doléval 3 dcl. Olej byl mezi ryskami uprostřed a držel se pořád. Od poslední kontroly jsem ujel 200 km jiným stylem jízdy než obvykle (využívat sílu motoru z nízkých otáček a rychle řadit na vyšší stupně..) s častým startováním za studena a za 200!!!!!km si to vzalo přes 1,5 litrů oleje!!! (pode mnou ani kapka, nikde neteče, z výfuku nic, ve vodě nic...) Poznal jsem to, že při jednom startu začla cvakat, hned jsem to zdechl, počkal jsem až steče asi 3 hodiny a na rysce skoro nic, dolil jsem olej, přestala cvakat a od té doby nic, tak si myslím, že to bylo tím stylem, co jsem mu nasadil (chudák to asi nepochopil )
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
- Reklama
mel jsem to podobny..akorat ze jsem si toho vsimnul pozdeji .. nejdriv klepalo a jednou ani kapka oleje,ikdyz by tam melo byt hafo..ale jezdim hodne na studenej motor a davam tomu kapky...
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
-
No myslím, že najednou zvýšená spotřeba oleje má určitě jiný důvod, než styl jízdy. Ale co by to mohlo způsobit fakt nevím, snad zapečenej stírací kroužek, kterej se pak uvolnil a tak něco, co by se samo časem odstranilo.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
no takovahle spotreba by byla videt po startu a pri pridani plynu.teda nebylo by za tebou videt.
takze zaklad uspechu je merit olej vzdy na rovine nebo aspon stejnem miste.(pokud mas garaz tak sorry)a je li to tak je motor po smrti.krouzek nebo neco podobneho.
takze zaklad uspechu je merit olej vzdy na rovine nebo aspon stejnem miste.(pokud mas garaz tak sorry)a je li to tak je motor po smrti.krouzek nebo neco podobneho.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
-
LPG nemám.... byla to asi jen náhoda, protože od té doby 400km a hladina pořád stejná.... měřím to na jednom a tom samém místě, vždy tak 3hod po skončení jízdy nebo druhý den.... a pravidelně.... ale už rozhodně nebudu zkoušet voloviny(jako třeba 40x startovat na studený motor, vždy tak na 20s.....tak se to asi stalo, zkoušel jsem něco s alarmem a immobilizerem a potřeboval jsem jen vědět, jestli se to dá natočit.....
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.