"Dejva" na Slovensku
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
No já jsem slyšel poměrně originální vysvětlení, proč je na Slovensku tolik Daewoo. Kolegové ze Slovenska nebijte mě, já to nevymyslel, jen to opisuju.
Prý je to proto, že po rozdělení republiky na ČR a SR se Slováci nechtěli vozit v těch šmejdských škodách z toho hnusného česka, které je tolik let tak ojeb*valo. Tak hledali náhradu a toho využil distributor Daewoo.
Co je ta tom pravdy, netuším.
Prý je to proto, že po rozdělení republiky na ČR a SR se Slováci nechtěli vozit v těch šmejdských škodách z toho hnusného česka, které je tolik let tak ojeb*valo. Tak hledali náhradu a toho využil distributor Daewoo.
- Reklama
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Habron píše:No já jsem slyšel poměrně originální vysvětlení, proč je na Slovensku tolik Daewoo. Kolegové ze Slovenska nebijte mě, já to nevymyslel, jen to opisuju.
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Počet vozidiel Daewoo
Na Slovensku ich jazdí veľa preto, že najviac sa ich predalo v roku 1996, kedy Slovenská republika zrušila dovoznú prirážku na auta s obsahom motora do 1,5 l. Veď sa pozrime, koľkí z nás majú auta vyrobené v tomto roku. Môj Sedan SOHC je vyrobený tiež v roku 1996, ale predaný bol až v decembri 1997. Dovozná prirážka sa platiť nemusela, lebo ho doviezli ešte v roku 1996. Okrem toho, keď zobral TAXIKÁR na podnikanie ESPERO, tak dostal ďalšiu zľavu. Nexie jazdia vo svete aj s motorom 1,6 l, ale Kórejci upravili motor na 1,5 l a tým sa vlastne fantasticky uviedli na slovenský trh.(myslím si, že z toho ťažia dodnes)
A ruku na srdce ...... Aké auto ste si mohli kúpiť v roku 1996 okolo 300 tis. Sk a obsahom do 1,8 l (kvôli zákonnému poisteniu) na Slovensku? Honda Civic 1.4 L, Golf, Mazda 323, Nissan - všetko drahé ako šlak. Ešte aj Hyundai a Kia boli drahší. Zámerne som nespomenul Škodu Felícia, pri ktorej u 100 tis. km nešlo ani pohnúť volantom, o jazdnom komforte nehovoriac. ( Cena Felície vyšše 300 tis. a Nexia 8 V so servom a el. oknami za asi 250 tis. Pre mnohých z nás určite jasná voľba)
P.S. V Piešťanoch ich je veľa preto, že ESPERO a NEXIU kúpili snáď všetci cigáni. Veď to malo kufer veľký jak Mercedes.
A ruku na srdce ...... Aké auto ste si mohli kúpiť v roku 1996 okolo 300 tis. Sk a obsahom do 1,8 l (kvôli zákonnému poisteniu) na Slovensku? Honda Civic 1.4 L, Golf, Mazda 323, Nissan - všetko drahé ako šlak. Ešte aj Hyundai a Kia boli drahší. Zámerne som nespomenul Škodu Felícia, pri ktorej u 100 tis. km nešlo ani pohnúť volantom, o jazdnom komforte nehovoriac. ( Cena Felície vyšše 300 tis. a Nexia 8 V so servom a el. oknami za asi 250 tis. Pre mnohých z nás určite jasná voľba)
P.S. V Piešťanoch ich je veľa preto, že ESPERO a NEXIU kúpili snáď všetci cigáni. Veď to malo kufer veľký jak Mercedes.
Pre Habrona.
S tými Slovákmi a Daewoo som to samozrejme zobral ako vtip, pretože kto sa pozrie na tabulky predajov na Slovensku, tak jednoznačne vedie Škodovka. U nás sa zase hovorí že Slováci kupujú Škodovky z nostalgie za spoločným štátom a stále ju berú ako domácu značku. Neviem prečo ale vätšina ludí berie Škodovku ako lacné auto čo už dávno nie je pravda a napriek tomu má Škodovka najvyššie predaje. Čo sa týka kvality spracovania je na tom rovnako ako ostatní výrobcovia. Dnes v čase svetovej globalizácie sa to už ani inak robiť nedá. Potom už je to len o tom "kam tě srdce táhne".
Chevrolet Evanda CDX 2.0, olivovostrieborná metalíza.
Predtým Daewoo Nubira I, Skoda 120 GLS
Predtým Daewoo Nubira I, Skoda 120 GLS
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Re: Počet vozidiel Daewoo
To mi připomnělo hlášku z Mercedes-Classic fóra: "Chci koupit Piáno, ale nerozumím předchozímu majiteli...neumí někdo cigánsky???"floppy píše:V Piešťanoch ich je veľa preto, že ESPERO a NEXIU kúpili snáď všetci cigáni. Veď to malo kufer veľký jak Mercedes.
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Neviem koľko presne stála moja Nexia, ale určite to bolo pod 300 tis., lebo išla do prevádzky po vyšše roku pobytu v SR. Mám dojem, že to boli nejaké akciové ceny.(moju som nekupoval novú, ale kolega kúpil NEXIU 1,5l DOHC r.v.1996 až v decembri 1997 s výbavou servo, immo, ABG a myslím, že aj klíma za nejakých 298 tis.) Tá 1,5 l SOHC vo výbave GLE(okná, immo,servo) spomínal, že bola ešte asi o 40 tis. lacnejšia.
V roku 96 sa naša rodina intenzívne zaoberala novým autom. škoda 120 dosluhovala a bolo ju treba nahradi´t. ale penazí nikdy nie je dosť, tak sme nechceli žiaden luxus. Ojetinu taktieź nie a tak nakoniec sa dalo kúpiť tak ladu, felíciu, kiu alebo daewoo. keď sa zruśila dovozná priráźka a cena klesla o 100000sk, tak nebolo o čom. lada je shit, kia v tom čase viedla v rebríćku poruchovosti, felícia ako oblý favorit s nulovou výbavou, alebo pre nás neznáma znaćka daewoo s modelom vychádzajúcim z kadetu a slušnou výbavou. kufor tiež ako krava, tak bolo jasné. aj espero pripadalo do úvahy, ale design nám nepadol do oka. a čo sa týka ceny, uź som to tu písal. GLE bez príplatkovej výbavy /klima,airbag,abs/ s multlockom a cliffordom za 367000sk kúpená v máji 1996. O dva roky neskor pre plnú spokojnosť pribudol s nexiou pribudol matiz
vzdy som chcel auto po slusnom majitelovi...Kessler píše:To mi připomnělo hlášku z Mercedes-Classic fóra: "Chci koupit Piáno, ale nerozumím předchozímu majiteli...neumí někdo cigánsky???"floppy píše:V Piešťanoch ich je veľa preto, že ESPERO a NEXIU kúpili snáď všetci cigáni. Veď to malo kufer veľký jak Mercedes.
mimochodom... minule sme si s kamaratom vsimli, ze po nitre beha dost vela fordov scorpio na ceskych znackach... tak by ma zaujimalo na co presedlali romovia u vas...???
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V
- seky
- Kontaktovat uživatele:
My sme tiež daewoo rodina.Rodičia kúpili v roku 1997 Espero,boli to posledné kusy a výpredaj ročníka 1996,lebo na trh prišli Lanos a Nubira.Cena Espera bola 329.000,- full vybava.Nexie boli od 250.000,- do 299.000,-Sk.Tak som zvažoval kúpu vozidla aj ja a nakoniec v roku 2002 moja voľba padla na Nexiu.Nedávno som ju z rodinných dôvodov predal.Teraz som zistil,že približovadlo potrebujem čím ďalej viac,tak som si kúpil Nubiru II.U nás v meste je tiež dosť áut tejto značky:asi 5 Nubiry,6 Nexie,4 lanosy,8 espera,3 tica a 4 matizy.
TACUMA 1.6/16V LPG Magic3 , strieborna 92U , JVC KD-R801
Tu v okolí keď sa prejdem po meste, tak určite stretnem min. 5x NEXIA, 3-4 x Lanos, 3-4 x ESPERO a sem tam sa mihne aj Leganza. Chevroletov je ešte pomenej. Pred rokmi dlho pôsobil neďaleko predajca DAEWOO salon v Marcelovej a bolo ich predaných dosť. Pamätám sa aj na akcie, keď dávali ku autu aj televízor. A značkový servis je tu v N.Z. aj dnes.
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Připadá mi že v Brně objevili kouzlo městské hromadné dopravy, protože je pro ně zadarmo Hlavně linka číslo 4. No a jinak je jich ještě pořád docela dost s Žigulema...peter NR píše:mimochodom... minule sme si s kamaratom vsimli, ze po nitre beha dost vela fordov scorpio na ceskych znackach... tak by ma zaujimalo na co presedlali romovia u vas...???
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
[quote="peter NR]... tak by ma zaujimalo na co presedlali romovia u vas...??? [/quote]
U nás jezdí cikáni pořád ve starých Mercedesech, Opel Omega, Žigulících a Škodovkách.
U nás jezdí cikáni pořád ve starých Mercedesech, Opel Omega, Žigulících a Škodovkách.
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.