Spojka
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
Spojka
Potřebuju radu prosím.
U Sedana (kupovaný ojetý) jde spojka neobvykle ztuha. Zabírá hned u podlahy.
U Kombi (kupované nové) jde krásně jemně, lehce a zabírá uprostřed. Paráda.
Můj dotaz. Čím může být způsobena ta "tuhost" u sedana? Jak to odstranit, aby spojka fungovala jako u Kombi? Je možné, že to závisí na stylu jízdy (nebo zajíždění, když je auto nové)?
U Sedana (kupovaný ojetý) jde spojka neobvykle ztuha. Zabírá hned u podlahy.
U Kombi (kupované nové) jde krásně jemně, lehce a zabírá uprostřed. Paráda.
Můj dotaz. Čím může být způsobena ta "tuhost" u sedana? Jak to odstranit, aby spojka fungovala jako u Kombi? Je možné, že to závisí na stylu jízdy (nebo zajíždění, když je auto nové)?
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
- Reklama
Mě jde spojka krásně volně a zbírá tak ,jak jsi popsal u kombika. Asi bych mrkl na hydraulické ovládání a to jak hlavní válec (u pedálu) tak i vystavoavcí "prasátko". Možná bych i zkontroloval ev. promazal uložení pedálu.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Zdravím,Richard píše:Mě jde spojka krásně volně a zbírá tak ,jak jsi popsal u kombika. Asi bych mrkl na hydraulické ovládání a to jak hlavní válec (u pedálu) tak i vystavoavcí "prasátko". Možná bych i zkontroloval ev. promazal uložení pedálu.
tak tohle mi taky zajímá. Spojka jde lehce, ale zabírá taky až dole. Kde přibližně najdu to vystavovací prasátko? Kde je lepší to udělat, jen na tom hlavním válci, nebo na prasátku?
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
No já totiž když jedu se sedanem a přesednu do kombi, tak ze začátku mám pocit, že prošlápnu podlahu, jak jsem zvyklej pořádně dupat do pedálu spojkyBrainman píše:je take mozne, ze u 2lt je vetsi pritlak. Alespon takovy mam pocit kdyz sedim v 1,6 a pak ve 2,0
Ale díky oběma za radu a vzhledem k tomu, že je to trochu víc montování, tak to nechám asi na autorizovaný servis:-)
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Ještě poznámka, s 1,6 jsem nejezdil, a tak nemůžu posoudit, jak moc šlápnout, aby spojka vystavila. Ale není velký rozdíl mezi Feldou a mou Nubirou. Je samozřejmě možné a skoro určité, že na 2,0 je silnější talířová pružina a taky větší průměr obložení, tohle se může projevit na větší síle ovládání. Vystavovací prasátko najdeš vlevo v mezeře mezi baterkou a motorem - hejbe s vystavovací pákou spojky- je dobře vidět mrkni do mé galerie na http://nubira.daewooclub.com/
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc. Koukal jsem na tvou skvělou fotku s popisem a zkusím na to mrknout sám. DíkyRichard píše:Ještě poznámka, s 1,6 jsem nejezdil, a tak nemůžu posoudit, jak moc šlápnout, aby spojka vystavila. Ale není velký rozdíl mezi Feldou a mou Nubirou. Je samozřejmě možné a skoro určité, že na 2,0 je silnější talířová pružina a taky větší průměr obložení, tohle se může projevit na větší síle ovládání. Vystavovací prasátko najdeš vlevo v mezeře mezi baterkou a motorem - hejbe s vystavovací pákou spojky- je dobře vidět mrkni do mé galerie na http://nubira.daewooclub.com/
ahoj jestli jde ztuha spojka je v haji pritlacak a je pridrena vypinaci paka.jestli ti navic zabira dole je to opravdu pritlacak.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
Tak už to vím...V autodílech Krč stojí neoriginální přítlačák 1000 Kč....+ práce...to bude pěkný.