Svíčky???

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Návštěvník

Svíčky???

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj matízkáři,
jsem nový majitel daewoo matiz 98, 0,8

Mám k vám jeden dotaz ohledně svíček: Kde bych sehnal klíč na svíčky na malýho a hlavně jaká je to velikost. Kupuju denso iridium a klíč bohužel nemám....
Reklama

zabijec

Re: Svíčky???

Příspěvek od zabijec »

Lotos111 píše:Ahoj matízkáři,
jsem nový majitel daewoo matiz 98, 0,8

Mám k vám jeden dotaz ohledně svíček: Kde bych sehnal klíč na svíčky na malýho a hlavně jaká je to velikost. Kupuju denso iridium a klíč bohužel nemám....
jto je normální klíč na svíčky, tedy ten větší (asi 21 nevím jistě)
Už bez Matesa
Cross

Příspěvek od Cross »

A sezenes ho skoro na kazde benzince. ;)
Daewoo Nubira Wagon, 2,0
Návštěvník

Díky moc, známí tvrdili , že tam bude 17 , tak jsem se radsi zeptal... :lol:
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Ne , malý to není , obyč co byl dříve všude . Já používám starý klasický trubkáč s tyčkou z žigulíka.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Návštěvník

A myslíš , že by tam šel starej z Favorita?
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Favorit má právě ten malej !!!!!!!
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Návštěvník

takze to bude opravdu ta 21....
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

je to ten co mel kazdej ze s 120a v sade gola klicu od tony byl standartne.favo ma 16.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Docent

Příspěvek od Docent »

Když tak koukám na ty dotazy... Jak mám vypustit olej... Jak mám vyměnit svíčku...
Řidičák mám od r. 1977, a ještě před tím jsem jezdil a auťákama, o jejichž existenci většina přispěvovatelů nemá tušení.
A na tyhle dotazy prostě ČUMÍM jak vejr... Pánové, kteří se na tohle ptáte a evidentně o těchto věcech nemáte ani šajn, proč ta svoje vozítka nedáte někam do servisu, nebo známému, který se v tom vyzná???
Jste třeba dobří přes počítače, nebo přes životní cyklus chrousta, tak proč své znalosti nevyměníte?
Nezlobte se na mne, ale ptát se, ČÍM VYMĚNIT SVÍČKU... Na to snad existují příručky typu "Automechanikem za 7 hodin snadno a rychle" :-(.
Co na to vy ostatní :oops: ?
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

no tak já to mooc neřeším jelikož se mě lidi ptají na spoustu věcí který si myslím by měl vědět člověk jezdící s autem . Jako třeba dneska sem dělal instruktáž zákazníkovi jak vyndat rezervu z auta Ssangyong Rexton velkej Off road a že má pod sedačkou nářadí a rezervu vzadu pod podlahou u zadní nápravy netušil auto má najeto 60 000 ;)
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Měl jsem kamaráda, který zastával názor: Tím co umím, si vydělám dost na to, abych si mohl nechat udělat to, co neumím. Řidič byl dobrý, ale o technice nevěděl nic. A taky ho to nebavilo. A o tom to je.
Docent

Příspěvek od Docent »

Asi tak. Na diskuse o nemocích nelezu, ale docela by mne zajímalo, jestli se tam vyskytují dotazy typu "Jak a čím si mám amputovat podebraný palec, abych ušetřil za doktora" :roll: .
Návštěvník

Reakce na docenta:

tady nejde o to , že chci šetřit na servisech , třeba teď tam můj malej je, má totiž špatný uhlíky a diody v alternátoru a na to se opravdu necítím.
Svíčky si vyměnit umím, ale když nevíš jakou velikost má klíč na jejich vyndání, tak to jde opravdu těžko....
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

vymazal jsem svůj příspěvěk,sorry
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“