renovace hliníkových kol ?
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
renovace hliníkových kol ?
může mě někdo poradit jakým druhem bezbarvého laku nejlépe nastříkat hliníková kola po vyleštění ? (tzv. pavučiny a jen čelní strany bez sundání pneumatik) ,díky za rady.
- Reklama
--- citace z Kadett.cz ---
může mě někdo poradit jakým druhem bezbarvého laku nejlépe nastříkat hliníková kola po vyleštění ? (tzv. pavučiny a jen čelní strany bez sundání pneumatik) ,díky za rady
Re: renovace alu kol ?
Autor: Jirkaaa (---.unet.cz)
Datum: 22. 03. 2006 20:10
áá myslíš že ti na tom čím jsi leštil ty kola bude ten lak držet
-------------------------------------------------------------------------------------------------
(Kadett C18NE)
Autor: Standa (193.109.181.---)
Datum: 22. 03. 2006 20:18
To Vincent : Myslim ze to neni dobrej napad, strikat kola bezbarvym lakem v domacich podminkach. A je uplna blbost nesundavat gumy a delat to jen tak halabala napul. Jednak se Te lak zacne loupat a jednak muze zacit casem zloutnout.
Nech to opiskovat, nastrikat praskovou barvou a zapect. Jedno kolo vychazi na necelou tisicovku a mas je jako novy.
--- konec citace ---
co k tomu dodat?
může mě někdo poradit jakým druhem bezbarvého laku nejlépe nastříkat hliníková kola po vyleštění ? (tzv. pavučiny a jen čelní strany bez sundání pneumatik) ,díky za rady
Autor: Jirkaaa (---.unet.cz)
Datum: 22. 03. 2006 20:10
áá myslíš že ti na tom čím jsi leštil ty kola bude ten lak držet
-------------------------------------------------------------------------------------------------
(Kadett C18NE)
Autor: Standa (193.109.181.---)
Datum: 22. 03. 2006 20:18
To Vincent : Myslim ze to neni dobrej napad, strikat kola bezbarvym lakem v domacich podminkach. A je uplna blbost nesundavat gumy a delat to jen tak halabala napul. Jednak se Te lak zacne loupat a jednak muze zacit casem zloutnout.
Nech to opiskovat, nastrikat praskovou barvou a zapect. Jedno kolo vychazi na necelou tisicovku a mas je jako novy.
--- konec citace ---
co k tomu dodat?
kola nechci pískovat a lakovat protože stála jen 3 000Kč,-to by se nevyplatilo. Celkově jsou v pořádku ,jen sem tam je už léty odloupnutý lak na čelní straně, jinak nikde a dělá to tmavo šedé fleky, jak hliník zvětrává. Jde to přebrousit a povrch pak není hladký jako třeba chrom ,ale jako broušený nerez, původní povrch takový je.
Kola mám už dva roky a teď jsou tam nové pneu a dusík,takže to nechci sundávat.
Kola mám už dva roky a teď jsou tam nové pneu a dusík,takže to nechci sundávat.
Tak to olep páskou a celou gumu zakryj papírem , nejlepší je velký papír udělat v něm přibližnou díru na disk a zbytek dolepit papírovou páskou.
Už mám připravený kola na Nubiru , taky jsem je měl odrbaný , stříkal jsem to stříbrnou metalízou . Dopadlo to jakš takš- vypadá to dobře , nesmíš se k tomu ohýbat , pak je to vidět . Celkem jsem si to fajn připravil , ale při stříkání mi tam nalítalo trošku prachu , ale jinak je to lepší než odrbaný o obrubník .
Už mám připravený kola na Nubiru , taky jsem je měl odrbaný , stříkal jsem to stříbrnou metalízou . Dopadlo to jakš takš- vypadá to dobře , nesmíš se k tomu ohýbat , pak je to vidět . Celkem jsem si to fajn připravil , ale při stříkání mi tam nalítalo trošku prachu , ale jinak je to lepší než odrbaný o obrubník .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Jo tak to jo , mě teď teprve doklaplo , jak ty tvoje kola vypodají , to asi opravdu nejde , leda , že by jsi to měl celý v jedný barvě , to asi nechceš . Já mám klasiku pětipaprsek.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
-
- Kontaktovat uživatele:
Já pískoval a komaxitoval i sadu kol za 2000Kč. Mě vyjde pískování a komaxit jednoho kola asi na 300Kč, a za tu kvalitu to rozhodně stojí.Vincent píše:kola nechci pískovat a lakovat protože stála jen 3 000Kč,-to by se nevyplatilo.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
jo je to problém aby lakování kola nebylo dražší a nakonec nevytáhlo cenu kol na uroveň nových zvlášť když je to takhle komplikovaný design bude to jen sezónní záležitost neuděláš to pořádně a budeš to muset opakovat a bezbarvej lak bez vysušení taky asi nebude moc kvalitní možná by to chtělo Akriho aby ti s tím poradil
Tak už jsem na to kápnul. Francouzký Lodní lak -Le Tonkinois vhodný na všechny druhy kovů certifikace pro námořní dopravu. odkaz-http://www.sweb.cz/la-ky/ objednám a testnu to.