Totú tému som otvoril kvôli tomu, že sa mi moja spotreba zdala až príliš vysoká, tak som chcel zistiť ako sú na otm ostatný.palikx píše:sorry lidi ale nezda se vam tech temat kolem spotreby trosku hodne?
Spotreba v zime a v meste
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Mám Kalos 1.2L asi 7000 km. Jazdím denne do zamestnania 5 km jedným smerom. V dobe od januára do konca februára 2006 som mal spotrebu 7 až 7.2 L. Po výmene filtra vzduchu za športový - 6.2 L.
Vysvetlí mi prosím pekne niekto, čo to znamená športový filter??????
A ako môže mať niečo také taký vplyv na spotrebu???
A čo taká sranda stojí, či to má ekonomický efekt??? Alebo to má aj iné výhody???
A ako môže mať niečo také taký vplyv na spotrebu???
A čo taká sranda stojí, či to má ekonomický efekt??? Alebo to má aj iné výhody???
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
Sportovní filtr je takový filltr na sání, který klade menší odpor vzduchu nasávanému do motoru, tudíž se do motoru dostane víc vzduchu a tudíž řídící jednotka dodá i víc paliva a lépe to jede, někdy může klesnout i spotřeba při normální jízdě. Je však otázka, jestli se s větší propustností nezvětší i množství svinstva v nasávaném vzduchu. Říká se, že optimalizace v množství vzduchu dodaného do motoru může zvednout výkon tak max. o 5% , je však otázke zda-li jen samotný sportovní filtr bez dalších úprav v sání bude mít až takový vliv na výkon, osobně se domnívám, že ne a tak stačí pro běžný provoz používat standartní (čistou) vložku v sání a výsledek je podobný. Těch pár koníků stejně nikdo v provozu nepozná a celé je to dle mě založené na psychice řidiče (podobně jako v medicíně "placebo")
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
No a abych udělal ostatním radost, měl jsem při jízdách po Praze koncem ledna s Nubirou 2,0 kombi spotřebu lehce přes 12 lt. , ale zase teď naposled jsem jel přes 500km (Praha- Harachov- zpět, byla v tom dálnice (130-150) Pak cca 120km krátké jízdy se studeným motorem po Praze a do Rakovníka a zpět) a spotřeba byla 8,2 tak nevím co si o tom myslet Osobně si myslím, že ten 2,0 má rád dálnice a delší cesty, naopak mu nesedí krátké jízdy se studeným motorem!
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
Športový filter je vyrobený z iného materiálu, napr. bavlny napustenej špeciálnym olejom. Ja som ho kúpil v Trenčíne za 450 Sk, plus hliníková trubka D 60mm s kolenom za 800 Sk. Povodý filter aj s komorou som vybral. Dľžku poturbia som upravil tak, aby sa to tam zmestilo. Aj ja som očakával malý účinok. Pozrel si niekto z Vás akým otvorom nasáva motor vzduch ? Ja som si tú prácu dal a rozhodol som sa filter vymeniť.
Re: Spotreba v zime a v meste
To by som si rád pozrel, nechceš prísť na zraz? Alebo aspoň nahoď fotky. Dík.Luboš píše:Športový filter je vyrobený z iného materiálu, napr. bavlny napustenej špeciálnym olejom. Ja som ho kúpil v Trenčíne za 450 Sk, plus hliníková trubka D 60mm s kolenom za 800 Sk. Povodý filter aj s komorou som vybral. Dľžku poturbia som upravil tak, aby sa to tam zmestilo. Aj ja som očakával malý účinok. Pozrel si niekto z Vás akým otvorom nasáva motor vzduch ? Ja som si tú prácu dal a rozhodol som sa filter vymeniť.
No tak to že sportovní filtr sníží spotřebu o jeden litr se mi taky nechce věřit to že lehce klesne se stává ale né o tolik a ještě navíc v zimě . Můj názor na sportovní filtry je že já si ho do svého auta nikdy nedám jelikož jeho funkce je založena na větší propustnosti a tím pádem i více nečistot do motoru a můžou mi prodavači i výrobci tvrdit že to motoru neublíží jak chtějí