Geometrie

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

cubafire
Kontaktovat uživatele:

Geometrie

Příspěvek od cubafire »

Zdravím Vás kolegové. Po oteplení se chystám na výměnu spodních čepů na př. nápravě. Při tom si pochopitelně rozhodím geometrii. Určitě jste si je někdo dělal doma sám (metoda provázek -> posuvka) Můžete mi někdo prosím napsat postup a vůle?
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
Reklama

Reverend

Příspěvek od Reverend »

No ja nie som sice vyučený automechanik, ale píše sa rok 2006 a robiť si geometriu nejakým provázkem mi pripadá :roll: Nie je to síce pár korún, ale zas ju nerobíš každý mesiac. Chod pekne do servisu nech je to tak ako má byť ;)
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

No , já mám , ještě z dob žigulíka, takovou tyč ve tvaru I____I (jakoby velké roztažené U) , podvlékne se to pod podlahou a umístí na ráfek zvenku vzadu ( u předního kola). Je tam na jedné straně tyčka na hrubé doladění a na druhé mikrometr. Mikrometr nastavím na 0 , dodazím tyčku , dotáhnu, označím křídou na ráfku místo , kde to měřím. Opatrně vytáhlu celou tyč pod autem ven , popojedu dopředu o půl otáčky kola , podle označení křídou a nasadím tyč zepředu , na stejné místo na ráfcích ( vyloučí se tím házivost) . Na jedné straně dám seřizovací tyčku na doraz ( pochopitelně se s ní nesmělo hnout ) a na druhé straně je mezera , kterou přesně dotočím mikrometrem , cca 1-2mm. Já dávám sbíhavost na 1.5mm a nikdy se mi kola nesjížděly. Měření je velice přesné , přeměřuji to po sobě 3x a pokaždé je to v toleranci 0.5mm. Takže doma to jde , ale pokud nemáš nic , než provázek , nešel bych do toho , přece jenom gumy nejsou levná záležitost a geo př. nápravy stojí asi 300,-. ;)
Naposledy upravil(a) Tomáš dne pon úno 27, 2006 10:31, celkem upraveno 1 x.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
simone
Kontaktovat uživatele:

geo

Příspěvek od simone »

neoplatí sa doma srať s geometriou ajtak to nebude celkom OK, zničíš si pneu a na hovno bude aj bezpečnosť. V servise to nastavuju laserom a cena cca 500 Sk
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Mě se to vyplácí už celých 18 let......, ale jak říkám , musíš na to něco mít, je to otázka hodinky, když to dělám pečlivě.
Provázkem rozhodně ne!
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Habron

Příspěvek od Habron »

Jo jo, tou tyčí, co popisoval Tomáš je to velice přesné a dělá se to tak i na závoďácích WRC, když urazí kolo (na vlastní oči jsem to viděl) ;)
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

cubafire, když budeš chtít, prozradím Ti, kde v Brně seřizují geometrii úplně super přesně ;)

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Habron

Příspěvek od Habron »

Ivan píše:cubafire, když budeš chtít, prozradím Ti, kde v Brně seřizují geometrii úplně super přesně ;)
Kde? ;)
cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

No počkej pokud je to otázka do 500 Kč tak není co řešit, ale mě řekl "zřízenec" v servisu, že geoška je za litr... Tak to teda ani Ň.
Tož Ivane kde?
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
milosh

Příspěvek od milosh »

me rekl znamej ze v servisu skoda to je za litr :roll:
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Habron

Příspěvek od Habron »

V Tempo servisu po mě chtěli posledně 550,- ale nemyslím si, že to udělali na 100%.
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Habron píše:V Tempo servisu po mě chtěli posledně 550,- ale nemyslím si, že to udělali na 100%.
Přesně...něco přes pět stovek, ale stejně se to mírně stáčí do strany...no ale je to daleko lepší než to bylo před tím...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Habron

Příspěvek od Habron »

Mě to táhlo do prava a to tak že dost, po geometrii v temposervisu to táhne mírně do leva.
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Já jezdim u nas do škodovky, tam maj lejzrovku. když je vše OK tak za 300,-
Olda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olda »

Já sem dával čepy do servisu, protože doma ty nýty kloudne neodvrtáš, chce to nejlépe vyhodit rameno a odvrtat to na stojanovce...
JinaK geom. za 500kč v ISŠ automobilní v Holicích laserem(dostaneš protokol a na něm hodnoty s přesností na desetiny mm pro
každé kolo zvlášt) a to jenom protože to byl arcixindl práce (nadával jak špaček :lol: )
Renault Laguna GT 98, modrozelená, 3.0 V6 24V, 140KW-ex automat-nyní manual, plná polní, žihadlo
Nexi 1.5 16V Red Sedan-se odstěhovala do prahy
Fiat Uno 1.5i-zvaný arcixindl-je v pánu
Renault Laguna combi 98-se odstěhovala se do zlína
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“