Geometrie
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
-
- Kontaktovat uživatele:
Geometrie
Zdravím Vás kolegové. Po oteplení se chystám na výměnu spodních čepů na př. nápravě. Při tom si pochopitelně rozhodím geometrii. Určitě jste si je někdo dělal doma sám (metoda provázek -> posuvka) Můžete mi někdo prosím napsat postup a vůle?
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi
Nexia = srdeční záležitost
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi
Nexia = srdeční záležitost
- Reklama
No , já mám , ještě z dob žigulíka, takovou tyč ve tvaru I____I (jakoby velké roztažené U) , podvlékne se to pod podlahou a umístí na ráfek zvenku vzadu ( u předního kola). Je tam na jedné straně tyčka na hrubé doladění a na druhé mikrometr. Mikrometr nastavím na 0 , dodazím tyčku , dotáhnu, označím křídou na ráfku místo , kde to měřím. Opatrně vytáhlu celou tyč pod autem ven , popojedu dopředu o půl otáčky kola , podle označení křídou a nasadím tyč zepředu , na stejné místo na ráfcích ( vyloučí se tím házivost) . Na jedné straně dám seřizovací tyčku na doraz ( pochopitelně se s ní nesmělo hnout ) a na druhé straně je mezera , kterou přesně dotočím mikrometrem , cca 1-2mm. Já dávám sbíhavost na 1.5mm a nikdy se mi kola nesjížděly. Měření je velice přesné , přeměřuji to po sobě 3x a pokaždé je to v toleranci 0.5mm. Takže doma to jde , ale pokud nemáš nic , než provázek , nešel bych do toho , přece jenom gumy nejsou levná záležitost a geo př. nápravy stojí asi 300,-.
Naposledy upravil(a) Tomáš dne pon úno 27, 2006 10:31, celkem upraveno 1 x.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
- simone
- Kontaktovat uživatele:
geo
neoplatí sa doma srať s geometriou ajtak to nebude celkom OK, zničíš si pneu a na hovno bude aj bezpečnosť. V servise to nastavuju laserom a cena cca 500 Sk
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
cubafire, když budeš chtít, prozradím Ti, kde v Brně seřizují geometrii úplně super přesně
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
me rekl znamej ze v servisu skoda to je za litr
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Přesně...něco přes pět stovek, ale stejně se to mírně stáčí do strany...no ale je to daleko lepší než to bylo před tím...Habron píše:V Tempo servisu po mě chtěli posledně 550,- ale nemyslím si, že to udělali na 100%.
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Já sem dával čepy do servisu, protože doma ty nýty kloudne neodvrtáš, chce to nejlépe vyhodit rameno a odvrtat to na stojanovce...
JinaK geom. za 500kč v ISŠ automobilní v Holicích laserem(dostaneš protokol a na něm hodnoty s přesností na desetiny mm pro
každé kolo zvlášt) a to jenom protože to byl arcixindl práce (nadával jak špaček )
JinaK geom. za 500kč v ISŠ automobilní v Holicích laserem(dostaneš protokol a na něm hodnoty s přesností na desetiny mm pro
každé kolo zvlášt) a to jenom protože to byl arcixindl práce (nadával jak špaček )