Karoseria

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
petikf
Kontaktovat uživatele:

Karoseria

Příspěvek od petikf »

Dobry den.
Chcel by som sa spytat vas ako odbornikov na jednu vec:
-ma daewoo lanos (rok. vyroby 1999-2001) pozinkovanu karoseriu?
Rozhodujem sa totiz,ci kupit Daewoo Lanos alebo Feliciu od r.v.99 a pre Feliciu je plusom u nas na slovensku nizsie PZP (do 1300cm) a lacny servis, zatial co minusom je to, ze tieto auta sa hodne kradnu, nemaju pozink a stale si drzia dost vysoke ceny.Planujem do toho investovat zhruba 150 000 a rocne najazdim asi 10000km.Preco by ste mi vy odporucili Lanosa, resp.neodporucili.Lanos sa mi celkom paci,aj ceny su super z druhej ruky, neviem vsak, ako je to so servisom na tieto auticka a ci sa u nich vyskytuju nejake vacsie vady.Dakujem za odpoved.
Peter
Reklama

Mareman

Re: Karoseria

Příspěvek od Mareman »

petikf píše:Dobry den.
Chcel by som sa spytat vas ako odbornikov na jednu vec:
-ma daewoo lanos (rok. vyroby 1999-2001) pozinkovanu karoseriu?
Rozhodujem sa totiz,ci kupit Daewoo Lanos alebo Feliciu od r.v.99 a pre Feliciu je plusom u nas na slovensku nizsie PZP (do 1300cm) a lacny servis, zatial co minusom je to, ze tieto auta sa hodne kradnu, nemaju pozink a stale si drzia dost vysoke ceny.Planujem do toho investovat zhruba 150 000 a rocne najazdim asi 10000km.Preco by ste mi vy odporucili Lanosa, resp.neodporucili.Lanos sa mi celkom paci,aj ceny su super z druhej ruky, neviem vsak, ako je to so servisom na tieto auticka a ci sa u nich vyskytuju nejake vacsie vady.Dakujem za odpoved.
Peter
Já osobně jsem se před rokem rozhodoval stejně jako ty. V té době byly ale felicie dražší a tím pádem si mohl koupit kolem 100 tis. Kč buď feldu tak ročník 97 a bez výbavy, anebo Lanose 99 s klimou, servem, atd. Co mě jako další věc od felicie odradilo bylo právě to že oproti Lanosu nemá pozinkovanou kastli. Nemám totiž rád rezavý věci :oops: a když vidím ty hnijící pátý dveře u stejně staré feldy jako mám já Langoše tak je mi zle :roll: . Řešil jsem samozřejmě i povinný ručení, proto jsem uvítal, že se naskytl zrovna dovoz z Itálie s obsahem 1349ccm. To ale tobě asi nepomůže, vy máte tu nižší kategorii myslím jen do 1300ccm. Při rozhodování mě směrem k Lanosu "pošouplo" i to že kamarád, kterej mi pomáhal auto vybírat je starej Opelák, tak aby se nemohl vymlouvat že mi to nemůže případně spravit :D No a samozřejmě i když nejsem ženská abych vybíral auto který si koupím jen podle barvy, Lanos se mi prostě líbil.......kor proti feldě :oops: Subjektivně si každopádně myslím, že i co se týče svezení je na tom Lanos líp jak felda, ta se ale dá určitě levnějc spravovat. Zkus se zeptat i Palikxe, ten se autama živí, mezi feldou a Lanosem rozhoduje taky a bude trochu objektivnější než my co tyhle šikmovoký miláčky máme :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Mareman dne pát úno 24, 2006 17:36, celkem upraveno 1 x.
Kia Carens 2013 - 1,6 GDi Exclusive
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

no, rocnik 1998 ma urcite pozinkovanu karoseriu. mohol som sa o tom presvedcit ked som mal skoro rok blatnik oskrety a odpadavali mi odtial kusy farby a ani po roku ani naznak po hrdzi na holom plechu.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no je to dilema chlapci.udrzba lanose je jednoznacne drazssi kdyz mas 1,5 tak i ruceni.pozink to asi ma nevyhoda je jen ze to je bud sedan nebo jen hb.
jelikoz potrebuju kufr je lepsi felda i na ruceni a dily.jizdni vlastnosti jsou myslim podobne kdyz budou mit obe auta stejne pneu.nevyhoda felda 1,3 nema servo(teda asi jen par aut na svete)poruchovost je myslim na stejno.lanos nema zadne extra problemy stejne jako felda.
Jestli sem na neco zapomel ptejte se.
zalezi pro kolik lidi to auto ma byt.jestli nepotrebujes kombi je lepsi lanos.(kufr je v hb vetsi nez v kratky felde)
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
petikf
Kontaktovat uživatele:

Diky

Příspěvek od petikf »

Dakujem za odpovede a este zopar otazok ak mozem.
Kedze nas rodiny stav je 2+1(male dieta), tak som uvazoval o verzii sedan kvoli kufru (320l), len neviem ci sa sedan robil aj vo verzii so slabsim motorom 1.4 (r.v. 1999-2001).Mimochodom kupit slusnu feldu-kombi do 150000 Sk je v sucanosti asi nemozne, takze o tej som ani neuvazoval. Na tom aute by mala jazdit aj manzelka, takze posilovac povazujem za vyhodu, aj ked tvrdy trening z nasej sucasnej 105-ky ma.Dalej sa chcem spytat, kedze som to este nikde nevidel, ci je mozne na lanosa nahodit stresny nosic, resp. hagusy sa to tusim vola a teda pokial by som kupoval HB, ci je moznost nahodit rakvu-mozno je to blba otazka, ale videl som snad milion obrazkov lanosa a vzdy bez stresneho nosica.A este otazka na palikx-a - je rozdiel mat nabehane 75000km na felde 1.3MPI a lanose 1.4.Sorry,az sa pytam sprostosti, ale zivim sa pocitacmi :roll:
Mareman

Re: Diky

Příspěvek od Mareman »

petikf píše:Dakujem za odpovede a este zopar otazok ak mozem.
Kedze nas rodiny stav je 2+1(male dieta), tak som uvazoval o verzii sedan kvoli kufru (320l), len neviem ci sa sedan robil aj vo verzii so slabsim motorom 1.4 (r.v. 1999-2001).Mimochodom kupit slusnu feldu-kombi do 150000 Sk je v sucanosti asi nemozne, takze o tej som ani neuvazoval. Na tom aute by mala jazdit aj manzelka, takze posilovac povazujem za vyhodu, aj ked tvrdy trening z nasej sucasnej 105-ky ma.Dalej sa chcem spytat, kedze som to este nikde nevidel, ci je mozne na lanosa nahodit stresny nosic, resp. hagusy sa to tusim vola a teda pokial by som kupoval HB, ci je moznost nahodit rakvu-mozno je to blba otazka, ale videl som snad milion obrazkov lanosa a vzdy bez stresneho nosica.A este otazka na palikx-a - je rozdiel mat nabehane 75000km na felde 1.3MPI a lanose 1.4.Sorry,az sa pytam sprostosti, ale zivim sa pocitacmi :roll:
Střešní nosič na Lanose určitě je, zrovna nedávno se mě Blue ptal jestli mi je má kolega v Itálii koupit. Prodávaj se ale samozřejmě určitě i tady. Co se týče serva, já už bych auto bez něj nechtěl. Když kolikrát vidím někoho viset na volantu když se snaží parkovat a pořád se nemůže trefit páč s tím volantem nemůže vrťet tak rychle jak je potřeba, tak nevím jestli se mám smát nebo brečet :D Jinak můj subjektivně horší pocit z feldy bude určitě i tím že jsem nikdy nejel ve feldě která by měla nalítáno 60 tisíc jako to moje, ale minimálně 2x tolik. 1.4ku sedana Lanos jsem myslím na tiparsu někdy zahlídl, ale nejsem si jistej :roll: A za to že seš počítačník a nerozumíš autům se neomlouvej. To sem já taky a nebrání mi to otravovat tady naše automechaniky mejma stupidníma dotazama :lol: :twisted: :mrgreen:
sonny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonny »

Nasi maji felicii a ja jezdim s Lanosem a muzu rict, ze to, co se tyka jizdy je jednoznacne pro Lanose. A s tou rzi ma MAREMAN pravdu. Felicie je z 97, garazovana a rezivi prahy a Lanos 99, nevidel garaz a vse v pohode.
Lanos 1.5i, r.v.99
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tak se taky přidám podle mě je Lanos lepší než Felda ta má jedinou výhodu relativně levnější servis a rozšířenější servisní síť včetně druhovýroby . Tím ale výhody končí . Hnije , krade se jako by to byl veřejný dopravní prostředek , nemá výbavu a když tak je to auto drahý nehledě na nesmyslně předražené ojetiny , krátká má menší kufr a to docela dost . Lanos má servo téměř sériově , hagusi se dají přidělat ale to auto vypadá podle mě pěkně blbě lepší je zahrádka normálně na střechu mám ji i na třídvéři jinak rozdíl v kilometrech a kvalitě auta není jezdil sem Lanosem co má najeto 250 000 i Feldou s 215 000 a nějaký extrémní rozdíl v nic nebyl . Hodně záleží na předchozím majiteli když byl dobytek zničí i Lexuse a když se chová dobře bude mít bez problémů i trabanta :lol:
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no rozdil v kilometrech asi velkej nebude.jak rekl petr jde o ridice.Hagusy normalne existuji stejne jako odmontovatelna zahradka.s tou cenou nevim ja videl peknou felicii kombi 97 rok 112 tis km za 78 tis kc se serviskou.a 99rok za 95tis kc s 95 tis km.lanose sedan 99 jsem pod 100 tis kc nevidel.a je pravda ze lanosy maji hodne casto to servo.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
simone
Kontaktovat uživatele:

lanos

Příspěvek od simone »

ak máš na auto tých 150tis neuvažoval by som a bral Nubiru kombi velké rodinné auto pohodlne a s výbavou okrem tempomatu a kože všetko.
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Mareman

Příspěvek od Mareman »

Já nevím jak se pohybují ceny na Slovensku, ale taky si myslím že za 150 tisíc Sk by se dalo pořídit něco lepšího než felda a možná i lepšího jak Lanos. :idea:
mipo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipo »

Mareman píše:Já nevím jak se pohybují ceny na Slovensku, ale taky si myslím že za 150 tisíc Sk by se dalo pořídit něco lepšího než felda a možná i lepšího jak Lanos. :idea:
Dalo a nedalo... Felda combi naozaj stojí okolo 150tis. v slušnom stave. Inak ceny ojazdených áut na SK sú podstatne vyššie ako v ČR.
Podľa mňa by sa určite dalo zohnať: Seat Ibiza/Cordoba/Toledo, Ford Mondeo, Peugeot 306/405/406, Mazda 323(F) atď.
Blue Lanos

Re: Diky

Příspěvek od Blue Lanos »

Mareman píše:
petikf píše:Dakujem za odpovede a este zopar otazok ak mozem.
Střešní nosič na Lanose určitě je, zrovna nedávno se mě Blue ptal jestli mi je má kolega v Itálii koupit. Prodávaj se ale samozřejmě určitě i tady.
Tak tak a za 5 ojro len si musim prikupit tie priecne hagusy :D
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

:D jo jo, zahradku chci taky , v kufru mam vercajk a rezervu :roll:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Odpovědět

Zpět na „LANOS“