3D Mark 06 vs Direct X ???
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
3D Mark 06 vs Direct X ???
Zdar, mam GF 6600 a následující problém:
Nainstaloval jsem si postupně všechny 3D marky (2000,01SE,03,05) a všechno chodilo v pohodě. Pak jsem zkusil 3D Mark 2006 a začaly problémy. Ten mi nahlásil, že docpává nějakou aktualizaci do DirectX (mam 9.0c). Než jsem komp resetnul tak všechno fungovalo. Ale po resetu spustim M06 a ten nahraje 1. test a zatuhne. M05 spustí první test ale buďto vypadávaj textůry nebo se zobrazujou nesmysly a pak taky zatuhne. Ostatní 3D marky běhaj normálně akorát mi spadly výsledky asi o 10% a třeba TNFSU2 občas jede bnez textur nebo některejch oběktů. Ovladače používam 77.71 (myslim). Zkoušel jsem i poslední nějaký 81.xx ale tam jsem kromě poklesu výkonu nezpozoroval rozdíl a po instalaci M06ky to dělá to samý. Stalo se vám někomu něco podobnýho ? Už jsem asi 3x přeinstalovával widle tak to mam docela odzkoušený ale teď to nechci opakovat. Pomůže odinstalovat DiectX a nainstalovat ho znova ?
Nainstaloval jsem si postupně všechny 3D marky (2000,01SE,03,05) a všechno chodilo v pohodě. Pak jsem zkusil 3D Mark 2006 a začaly problémy. Ten mi nahlásil, že docpává nějakou aktualizaci do DirectX (mam 9.0c). Než jsem komp resetnul tak všechno fungovalo. Ale po resetu spustim M06 a ten nahraje 1. test a zatuhne. M05 spustí první test ale buďto vypadávaj textůry nebo se zobrazujou nesmysly a pak taky zatuhne. Ostatní 3D marky běhaj normálně akorát mi spadly výsledky asi o 10% a třeba TNFSU2 občas jede bnez textur nebo některejch oběktů. Ovladače používam 77.71 (myslim). Zkoušel jsem i poslední nějaký 81.xx ale tam jsem kromě poklesu výkonu nezpozoroval rozdíl a po instalaci M06ky to dělá to samý. Stalo se vám někomu něco podobnýho ? Už jsem asi 3x přeinstalovával widle tak to mam docela odzkoušený ale teď to nechci opakovat. Pomůže odinstalovat DiectX a nainstalovat ho znova ?
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- Reklama
ja to prubnu, uz to mam stazeny, ale mam ATI X800GT, tak ti nevim...
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Nechal jsem tvůj dotaz na synátora a tady máš jeho odpověď :
"Nechci urážet ale GFX 6600 je dost slabá na M06 takže možná by bylo dobré nainstalovat starší DX např DX9a a pak znovu nainstalovat ty Céčka. Pokud to nepomůže tak úplně odinstalovat grafárnu a hodit tam nějaký starší ovladaše např. osmičkový ale ne ty nejnovější jelikož Nvidia vyšle do světa nový drajvry ale ty nemusejí být zcela v pořádku. Další věc je to s tím NFS:U u tohodle si myslím že by pomohl reinstal hry ale je to bez záruky. Další věc která připadá v úvahu je ta že při spuštění M06 se ti mohla čirou náhodou přehřát karta a odpálit se (částečně). Co se týče reinstal widlí tak to je dosti zavádějící informace jelikož widle si ponechávaj starý soubory a zcela OS nenahradí takže nejlepší by byl formát a znova nainstalovat komplet OS. Tohle jsou asi základní věci co bych zkusil. A pokud máš možnost vyzkoušet grafárnu na jiným kompu tak toby taky nebylo marné, jelikož zjistíš jak na tom s tou kartou jseš, pokud by to totiž házelo errory (tedy špatné textury) i na jiném počítači máš v kopru kartu což by bylo nejhorší. Ale pokud ne hledal bych problém u sebe a zřejmě bych šel do toho formátu. S tímto problémem ti asi tedy více neporadím takže přeji hodně zdaru ať to dáš dokupy."
Třeba ti něco z toho pomůže
"Nechci urážet ale GFX 6600 je dost slabá na M06 takže možná by bylo dobré nainstalovat starší DX např DX9a a pak znovu nainstalovat ty Céčka. Pokud to nepomůže tak úplně odinstalovat grafárnu a hodit tam nějaký starší ovladaše např. osmičkový ale ne ty nejnovější jelikož Nvidia vyšle do světa nový drajvry ale ty nemusejí být zcela v pořádku. Další věc je to s tím NFS:U u tohodle si myslím že by pomohl reinstal hry ale je to bez záruky. Další věc která připadá v úvahu je ta že při spuštění M06 se ti mohla čirou náhodou přehřát karta a odpálit se (částečně). Co se týče reinstal widlí tak to je dosti zavádějící informace jelikož widle si ponechávaj starý soubory a zcela OS nenahradí takže nejlepší by byl formát a znova nainstalovat komplet OS. Tohle jsou asi základní věci co bych zkusil. A pokud máš možnost vyzkoušet grafárnu na jiným kompu tak toby taky nebylo marné, jelikož zjistíš jak na tom s tou kartou jseš, pokud by to totiž házelo errory (tedy špatné textury) i na jiném počítači máš v kopru kartu což by bylo nejhorší. Ale pokud ne hledal bych problém u sebe a zřejmě bych šel do toho formátu. S tímto problémem ti asi tedy více neporadím takže přeji hodně zdaru ať to dáš dokupy."
Třeba ti něco z toho pomůže
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
toš ....GF6600 je ještě furt mainstream a podporuje všechny nejnovější technologie v DX9.0c a pokud hra chce 9.0c tak si ho nainstaluje. Ten jsem měl už na GF 4 titanium i když ho nepodporovala.
Potom... reinstalaci woken beru formát + čistá instalace. Karta se nepřehřejvá ani jsem jí pslední dobou netaktil. Běží na 300/500 MHz ale zválá v pohodě 400/600 MHz.
Problémy začaly pokaždý až když jsem nainstaloval ten 3DM06. Do tý doby žádnej problém. Takže když to znova zformátuju a nainstaluju DX9.0c tak to poběží v pohodě dokud zase nevyzkoušim 3DM 06 (což určitě časem udělam, znam se).
O ovladačích jsem myslim psal. Mam verzi 77.71 dodávaná ke kartě. Poslední jsou myslim 81.xx ani s nima nejsou problémy akorát že už nejsou tak optimalizovaný na GF6600 a její výkon o 10% poklesne proto je nepoužívam.
Potom... reinstalaci woken beru formát + čistá instalace. Karta se nepřehřejvá ani jsem jí pslední dobou netaktil. Běží na 300/500 MHz ale zválá v pohodě 400/600 MHz.
Problémy začaly pokaždý až když jsem nainstaloval ten 3DM06. Do tý doby žádnej problém. Takže když to znova zformátuju a nainstaluju DX9.0c tak to poběží v pohodě dokud zase nevyzkoušim 3DM 06 (což určitě časem udělam, znam se).
O ovladačích jsem myslim psal. Mam verzi 77.71 dodávaná ke kartě. Poslední jsou myslim 81.xx ani s nima nejsou problémy akorát že už nejsou tak optimalizovaný na GF6600 a její výkon o 10% poklesne proto je nepoužívam.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
GF 6600 je dobrá karta...jinak bych si ji přece nekoupil
Jinak jestli si dobře vzpomínám tak před několika lety jeden ze starších 3D Marků hodně diskriminoval karty ATi...ukazoval mnohem nižší výkon než ve skutečnosti měly...takže bych to viděl tak, že by bylo nejlepší ten 3D Mark06 smazat, zničit, vyhodit, anihilovat a prostě se na něj vykašlat...
Jinak jestli si dobře vzpomínám tak před několika lety jeden ze starších 3D Marků hodně diskriminoval karty ATi...ukazoval mnohem nižší výkon než ve skutečnosti měly...takže bych to viděl tak, že by bylo nejlepší ten 3D Mark06 smazat, zničit, vyhodit, anihilovat a prostě se na něj vykašlat...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
tezko rict kde muze byt problem, ale pokud uz si s tim chces hrat, tak doporucuju nainstalovat clean system, nakonfigurovat a nainstalovat vsechno co potrebujes a udelat jeho image, abys mel nejaky backup. no a pak si muzes hrat s tim uchylnym 3dmarkem a kdyz ti neco totalne podela, tak proste nahodis tu backup image a budes zase v pohode. Usetris spoustu casu a nebudes porad formatovat a preinstalovavat :_)
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Jo od neděle mam zas čistej systém a cpu nazpátek programy. Už padla volba pořídit si Notesa na důležitý data a internet. Až tohle zprovoznim, dlam Image na DVD a teprv pak začnu instalovat hry a 3D marky.Wolruf píše:tezko rict kde muze byt problem, ale pokud uz si s tim chces hrat, tak doporucuju nainstalovat clean system, nakonfigurovat a nainstalovat vsechno co potrebujes a udelat jeho image, abys mel nejaky backup. no a pak si muzes hrat s tim uchylnym 3dmarkem a kdyz ti neco totalne podela, tak proste nahodis tu backup image a budes zase v pohode. Usetris spoustu casu a nebudes porad formatovat a preinstalovavat :_)
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
a taky vám to rozházelo DirectX ? Krom přeinstalace woken mi nic nepomohlo pokaždý se ztrácely ve hrách textůrys. I když takovej Underground bez objektů, byla fakt chuťofka.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Takže dneska zase změna při laborování. 3DM06 už nezkoušim, jakmile ho nainstaluju, je to pak na formát hadru ale vypadá to, že se mi hádá grafická karta s deskou a s TV kartou. Desku mam MSI K7 Delta 2, grafika je Geforce 6600 AGP a TV karta je Leadtek Winfast 2000 XP expert. Když mam jenom grafárnu tak to jede v pohodě, 3DM05 udělá 2000 bodů. Jakmile nainstaluju TV kartu i se softem tak v 3DMarku vypadávaj ty textůry a často celý objekty a většinou zatuhne. To samý ve hrách. Zkoušel jsem odinstalovat soft k TV kartě a pak už jenom tuhne A když kartu necham zasunutou ve slotu a odinstaluju i ovladače a zakážu jí jako HW tak to skoro chodí ale výkon je asi 1/3 normálu (cca 700 bodů). Stačí kartu vyndat z PCI slotu a je po problému. Zkoušel jsem i různý zdroje od Fortrona 300W přez noname 400W po Q-Tec 550W a pořád to samý ! Už jsem fakt na palici ! Buďto můžu pařit nebo instalnout soft k TV karte a čučet na televizi. Zkoušel jsem i jinej PCI slot a furt nic. Neví někdo, co s tim ??
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
jak to zjistim ?Wolruf píše:no a nesdileji ti nahodou nejake karty stejne preruseni? To by mohl byt potencialni zdroj problemu.
tak koukam ve widlích, prostředky to nevyužívá když je bez ovladače, a u obecnejch vlastností je: patice PCI5 (sběrnice 2, zařízení 8, funkce 0) jde z toho vyčíst jaký má přerušení ?
Grafárna má: sběrnice PCI 1, zařízení 0, funkce 0)
Teď koukam do biosu na PNP/PCI configurations a nejsem z toho moudrej. Resources controled by mam nastaveno na auto. Když dam manual tak se mi objeví možnost nastavit IRQ-3 až IRQ-15 a můžu u nich nastavit na PCI Device nebo Reserved.... Teď babo raď...
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram