Ako usmrtit bateriu a nechat si takmer vykradnut auto ...
Moderátor: Blue Lanos
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Ako usmrtit bateriu a nechat si takmer vykradnut auto ...
No, myslim, ze mi ani neuverite, co sa mi stalo . Kedze ma na dva tyzdne odstavila chripka, ci cosi podobne, tak som tyzden a pol nevysiel z domu a teda ani nejazdil. Predvcerom isla manzelka nahodou okolo auta a zavolala mi domov, ze mame otvorene predne spolujazdcove dvere . Tak som na seba nahadzal saty a s velkymi obavami som siel pozriet, co sa stalo. A naozaj, dvere spolujazdca boli otvorene. Nie zle zabuchnute, ale normalne otvorene na sirku asi 10 cm . Zamok nevyzeral byt poskodeny, dokonca zaistovaci cuplik na dverach bol v zamknutom stave. Tak som zacal kontrolovat, co zmizlo. Radio na mieste (predny panel som mal samozrejme doma), v odkladacej skrinke vsetko, ohrievacie "podprdelniky" tiez na mieste, tak isto aj detska sedacka. V kufri rezerva, naradie, zimne retaze, proste vsetko na mieste, nic nechybalo, motor neposkodeny, baterka na mieste . Skusil som zapnut zapalovanie, a nic. Hned mi bolo jasne, ze baterka je mrtva . Tak som ju zobral aspon do tepla.
Ked sme neskor s manzelkou rozmyslali, so sa mohlo vlastne stat, prisli sme na to. Po poslednej jazde manzelka vystupila a na jej sedadlo vyliezol syn a presiel na sedadlo vodica "zasoferovat si". Potom zobrala tasku s nakupom a sla smerom k bytu. NEZABUCHLA DVERE , lebo si myslela, ze maly vystupi cez dvere spolujazdca. Samozrejme, ze nie, vysiel von dverami vodica. Ja som vsetko povypinal, zavrel mul-t-locka, zabuchol dvere a zamkol. Pretoze nemam alarm ani dialkove ovladanie, len originalny central, nic nenaznacovalo (okrem kontrolky na palubovke, ale kto by si to vsimol, ze), ze nie su zavrete vsetky dvere. A svetlo v kabine nebolo vidno, bolo to na obed a svietilo slnko. Paradoxom je, ze maly si zvykol vzdy po zavreni auta obehnut vsetky dvere a skontrolovat, ci su zavrete. Lenze tentokrat na to zabudol a utekal domov ...
Najvacsim paradoxom celeho tohoto pribehu je, ze auto stalo na velkom parkovisku v BA v Petrzalke s otvorenymi dverami 11 dni a minimalne jednu noc sa v kabine svietilo a NIC Z NEHO NEZMIZLO . A mam dojem, ze v aute ani nikto nebol, pretoze po odchode by asi zabuchol dvere.
Predsa to s tou Petrzalkou nebude asi az take zke, ako sa o nej casto pise ...
Teraz nieco o baterke. Po vybrani z auta mala celkove napatie 2.1 V, po zohriati na izbovu teplotu sa to zdvihlo as na 4.8 V. Po 14 hodinach nabijania prudom okolo 3 A mala dnes rano 13.8 V a mam pocit, ze "oko" je slabucko zelene. Tak som zvedavy, ci sa este preberie. Bola by jej skoda . Mala 8 rokov (original korejska, dodana s autom) a tocila ako nova. Tak uvidime.
p.s.: Nebolo mi vsetko jedno, ked som siel k autu. Cloveka napadaju take nejake cierne myslienky . Ale ked to dobre dopadne s akumulatorom, tak tuto prihodu zaradim do kategorie "vesele prihody"
Ked sme neskor s manzelkou rozmyslali, so sa mohlo vlastne stat, prisli sme na to. Po poslednej jazde manzelka vystupila a na jej sedadlo vyliezol syn a presiel na sedadlo vodica "zasoferovat si". Potom zobrala tasku s nakupom a sla smerom k bytu. NEZABUCHLA DVERE , lebo si myslela, ze maly vystupi cez dvere spolujazdca. Samozrejme, ze nie, vysiel von dverami vodica. Ja som vsetko povypinal, zavrel mul-t-locka, zabuchol dvere a zamkol. Pretoze nemam alarm ani dialkove ovladanie, len originalny central, nic nenaznacovalo (okrem kontrolky na palubovke, ale kto by si to vsimol, ze), ze nie su zavrete vsetky dvere. A svetlo v kabine nebolo vidno, bolo to na obed a svietilo slnko. Paradoxom je, ze maly si zvykol vzdy po zavreni auta obehnut vsetky dvere a skontrolovat, ci su zavrete. Lenze tentokrat na to zabudol a utekal domov ...
Najvacsim paradoxom celeho tohoto pribehu je, ze auto stalo na velkom parkovisku v BA v Petrzalke s otvorenymi dverami 11 dni a minimalne jednu noc sa v kabine svietilo a NIC Z NEHO NEZMIZLO . A mam dojem, ze v aute ani nikto nebol, pretoze po odchode by asi zabuchol dvere.
Predsa to s tou Petrzalkou nebude asi az take zke, ako sa o nej casto pise ...
Teraz nieco o baterke. Po vybrani z auta mala celkove napatie 2.1 V, po zohriati na izbovu teplotu sa to zdvihlo as na 4.8 V. Po 14 hodinach nabijania prudom okolo 3 A mala dnes rano 13.8 V a mam pocit, ze "oko" je slabucko zelene. Tak som zvedavy, ci sa este preberie. Bola by jej skoda . Mala 8 rokov (original korejska, dodana s autom) a tocila ako nova. Tak uvidime.
p.s.: Nebolo mi vsetko jedno, ked som siel k autu. Cloveka napadaju take nejake cierne myslienky . Ale ked to dobre dopadne s akumulatorom, tak tuto prihodu zaradim do kategorie "vesele prihody"
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
- Reklama
U mna na škodovke to bolo uplne normálne, že som jazdila aj týždeň a nevšimla som si otvorené niektoré zadné dvere. Väčšinou totiž jazdím sama a preto som nezvykla vždy kontrolovať všetky dvere. Nikdy nič nezmizlo a to tam tiež máme komplet náradie (ved je to škodovka )
Vykradli ju iba raz (policajti ich pri tom chytili ) a to paradoxne bola komplet zamknutá. Ale vykradnúť škodovku nie je problém, sama som asi 2-3 krát musela drôtom otvárať, ked som si zabuchla kľúče
Vykradli ju iba raz (policajti ich pri tom chytili ) a to paradoxne bola komplet zamknutá. Ale vykradnúť škodovku nie je problém, sama som asi 2-3 krát musela drôtom otvárať, ked som si zabuchla kľúče
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
- Blue Lanos
vesela to prihoda s celkom dobrym koncom ale drzim palce aby sa baterka prebrala bola by jej fakt skoda taka sa uz asi neda kupit aj moja bude mat v maji 8rokov. a nerad by som ju menil.
Ja som ju mal najviac 2 dni death no 11 je uz dost ale uvidime...
Ja som ju mal najviac 2 dni death no 11 je uz dost ale uvidime...
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
ja sa skor divim, ze ti to nejaky sused nezabuchol. alebo aspon nezavolal(nezazvonil)ze mas otvorene dvere.
mne sa to stalo tiez. a o polnoci mi zvoni sused ze mam otvorene auto.(pocit najhorsi, stres,panika, uz som len ratal co stali veci vo vnutri a tiez nic nezmizlo:))
a ked som zbadal ja na jednej felicii pred barakom otvorene dvere o 23.00 a nikto nikde tak som ich proste zabuchol. akurat ze sa spustil taky nechutny alarm, ze som sa skoro posral ako som sa lakol
mne sa to stalo tiez. a o polnoci mi zvoni sused ze mam otvorene auto.(pocit najhorsi, stres,panika, uz som len ratal co stali veci vo vnutri a tiez nic nezmizlo:))
a ked som zbadal ja na jednej felicii pred barakom otvorene dvere o 23.00 a nikto nikde tak som ich proste zabuchol. akurat ze sa spustil taky nechutny alarm, ze som sa skoro posral ako som sa lakol
ExLanos
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
- vado
- Kontaktovat uživatele:
No, ono malokto vie, cie je dane auto. Parkovisko nie je priamo pri nejakom baraku. Na tom parkovisku stoji radovo 80-100 aut a naokolo su 8 - 12 poschodove panelaky s (odhadom) 200 bytov. A moje auto stalo na takom mieste, kde sa vela ludi nevyskytuje (za autom je asi 2-metrovy travnaty pas so stromami, potom chodnik a potom 4-pruhova cesta, ktora je oproti chodniku asi o meter nizsie). Este tomu mozno pomohlo to, ze vedla mojho auta stalo na spolujazdcovej strane celkom blizko po cely cas auto typu pickup / minivan. Bolo zafukane snehom rovnako ako moje, tak predpokladam, ze sa tiez nepohlo z miesta. A preto to mozno az tak nebolo vidiet (tie otvorene dvere). Dalsim pomocnym bodom mohlo byt to, ze vonku boli dost velke mrazy a sem-tam sneh, tak mozno lopkari nemali chut vychadzat do tej zimy ...peco píše:ja sa skor divim, ze ti to nejaky sused nezabuchol. alebo aspon nezavolal(nezazvonil)ze mas otvorene dvere.
No, musim ale povedat, ze moja inteligencia asi nebude moc vysoka (podla "hlupi maju stastie) a ja som mal v tomto pripade stastia viac ako dost
V.
Tak to ti gratulujem. To si mal naozaj štastie.
Ten tvoj malý musí byť ako moja dcera. Ma 3 roky a rada sa šupnwe tiež za volant.
Takže lupiči nechodia ked je vonku - minus... asi.
Len policajti môžu biť taký blbci že merajú kilometer pred havariou a nikoho nenamerajú. Oni sú vonku aj keď sneží. Ako dnes.
Ten tvoj malý musí byť ako moja dcera. Ma 3 roky a rada sa šupnwe tiež za volant.
Takže lupiči nechodia ked je vonku - minus... asi.
Len policajti môžu biť taký blbci že merajú kilometer pred havariou a nikoho nenamerajú. Oni sú vonku aj keď sneží. Ako dnes.
Lanos S 1.5 8V, r.v. 98, Sedan, bledozelená metalíza 43U, modré podsvietenie palubovky.
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=54
Skoro som zabudol. Prajem Ti aby si sa rýchlo uzdravel. Ve´d štastie už máš...
Lanos S 1.5 8V, r.v. 98, Sedan, bledozelená metalíza 43U, modré podsvietenie palubovky.
Hehe to me pripomelo taky jednu prihodu
Jednou jsem jel na Taborskou (v Brne) a jak me jiste kazdy Brnak potvrdi tak z 90% je tam obyvatelstvo tmavsi barvy
Proto jsem venoval zvysenou pozornost zamknuti auta(bylo to jeste auto bez centralu),radio jsem dal do prihratky aby nebylo na ocich obehl sem vsechny dvere jestli jsou zamcene a odesel asi na pul hodiny.Na sedadle spolujezdce me zustal bagl se vsemi vecmi mimo penezenky.
Kdyz jsem se vratil normalne jsem odemcel a jelikoz bylo zrovna leto a hic tak jsem vzdy pri jizde otviral i okynko spolujezdce.Otevru svoje chci otevrit spolujezdce a .......... hadejte co
Celou dobu jsem ho nechal otevrene.Z auta se nestratilo totalne nic. A pak,ze cikani kradou
Jednou jsem jel na Taborskou (v Brne) a jak me jiste kazdy Brnak potvrdi tak z 90% je tam obyvatelstvo tmavsi barvy
Proto jsem venoval zvysenou pozornost zamknuti auta(bylo to jeste auto bez centralu),radio jsem dal do prihratky aby nebylo na ocich obehl sem vsechny dvere jestli jsou zamcene a odesel asi na pul hodiny.Na sedadle spolujezdce me zustal bagl se vsemi vecmi mimo penezenky.
Kdyz jsem se vratil normalne jsem odemcel a jelikoz bylo zrovna leto a hic tak jsem vzdy pri jizde otviral i okynko spolujezdce.Otevru svoje chci otevrit spolujezdce a .......... hadejte co
Celou dobu jsem ho nechal otevrene.Z auta se nestratilo totalne nic. A pak,ze cikani kradou
Škoda Felicia 1.3,40 kW,1995
Ex Daewoo Lanos 1.5 S, r.v.2000,barva 56U - "kemr" :-)
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
No já jednou u Kafulandu v PB přijdu k Feldě, prohledávam kapsy, hledam kíče a .... jasně že byly v zapalování. Takže za hodinu nákupu jsem měl taky víc štěstí než rozumu.
A jednou mi zas máti ráno v neděli budí, prej proč jsem si večer nezavřel kufr u služební koktávky | Jasně, že jsem ho nikdy ani neotevíral. Bylo v tahu rádio (nějaký 100letý, panasonic asi za 200 kč od vietnamců), rezerva a zničený hands-free, palubka a zámek u spolujezdce. A to jse ještě večer pro jistotu šel do kaslíku pro služební CCSku kartu, to bych se asi nedoplatil. Ale já vůl tam nechal panel na tom "rádiu", čimž jsem porušil pracovní řád a dostal pokutu ve formě spoluúčasti od pojišťovny.
A jednou mi zas máti ráno v neděli budí, prej proč jsem si večer nezavřel kufr u služební koktávky | Jasně, že jsem ho nikdy ani neotevíral. Bylo v tahu rádio (nějaký 100letý, panasonic asi za 200 kč od vietnamců), rezerva a zničený hands-free, palubka a zámek u spolujezdce. A to jse ještě večer pro jistotu šel do kaslíku pro služební CCSku kartu, to bych se asi nedoplatil. Ale já vůl tam nechal panel na tom "rádiu", čimž jsem porušil pracovní řád a dostal pokutu ve formě spoluúčasti od pojišťovny.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Jo hezkej pribeh.taky obcas nejak zapomenu zamknout ale zabouchnu vzdycky.a to mi pak auto stoji tyden pred praci nebo pred domem.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil