Check - zase asi problémy grrrrrr
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Check - zase asi problémy grrrrrr
Tak už od minulýho čtvrtka sleduju na Soptíkovi zvláštnost (asi vadu ) Ráno startuju na benzín (jinak to ani nejde) a př těchhle mrazech to začalo škubat při přepnutí na plyn. Ale vždycky jenom chvíli, asi než se to "ujalo". Jak začlo bejt ale víc jak -10 tak to při přepnutí zachrochtlo a chcíplo. Druhej start, minuta benálu a většinou po přepnutí a zachrochtání už OK. Někdy to chcíplo (chcípá) i po 2 takže ráno mam 3 starty na 8 km jízdy ! To bych ještě přežil, přisuzuju to mrazu a plynu.
Ale od minulýho štvrtka mi začíná svítit kontrolka chceck. Prvně se rozsvítila, když se mi Soptík přepnul na plyn dost brutus - musel jsem pustit plyn a nechat ho z kopce na ten plyn "roztlačit" samospádem. Tak jsem to přisuzoval blbýmu spalování. Do práce doject musim takže je blbost zastavit v lese a volat servis. Zjistil jsem ale že to dělá snad už pokaždý . Teď už ale i při normálnim nebrutálnim a neškuacim přepnutí. Po přepnutí na plyn se cechk rozvliká, nevim kolkrát ale dost dlouho, možná i 20s a pak se rozsvítí natrvalo. odpoledne staruju a už chceck svítí ale hvilku jakoby problikne že by chtěl zhasnout. Stačí počkat až se přepne na plyn a zastavit a chcípnout auto. Při dalšim startu už chceck nesvítí. takže abych to napsal zjednodušeně:
Ráno start na benál - OK
přepnutí na plyn - zdechne nebo ne
po přepnutí se rozbliká chceck a svítí už trvale
Odpoleden start na benál s trvale svíticim chceckem
Zasatvuju na nákup cestou z rachoty a po dalšim startu už chceck nesvítí.
Dojedu domu a parkuju s autem v jakoby OK stavu.
Tuší někdo, kde může bejt problém ? Dá se něco zjistit třeba z počtu bliknutí chcecku ? Už jsem zkoušel všchno možný když začíná check blikat - ubrat plyn, plnej plyn, dát tam ručně beznín, prostě nic nepomáh, pokaždý se rozsvítí. Servis mam asi 70 km a musel bych tam o víkenu.
Dík za nápady.
Ale od minulýho štvrtka mi začíná svítit kontrolka chceck. Prvně se rozsvítila, když se mi Soptík přepnul na plyn dost brutus - musel jsem pustit plyn a nechat ho z kopce na ten plyn "roztlačit" samospádem. Tak jsem to přisuzoval blbýmu spalování. Do práce doject musim takže je blbost zastavit v lese a volat servis. Zjistil jsem ale že to dělá snad už pokaždý . Teď už ale i při normálnim nebrutálnim a neškuacim přepnutí. Po přepnutí na plyn se cechk rozvliká, nevim kolkrát ale dost dlouho, možná i 20s a pak se rozsvítí natrvalo. odpoledne staruju a už chceck svítí ale hvilku jakoby problikne že by chtěl zhasnout. Stačí počkat až se přepne na plyn a zastavit a chcípnout auto. Při dalšim startu už chceck nesvítí. takže abych to napsal zjednodušeně:
Ráno start na benál - OK
přepnutí na plyn - zdechne nebo ne
po přepnutí se rozbliká chceck a svítí už trvale
Odpoleden start na benál s trvale svíticim chceckem
Zasatvuju na nákup cestou z rachoty a po dalšim startu už chceck nesvítí.
Dojedu domu a parkuju s autem v jakoby OK stavu.
Tuší někdo, kde může bejt problém ? Dá se něco zjistit třeba z počtu bliknutí chcecku ? Už jsem zkoušel všchno možný když začíná check blikat - ubrat plyn, plnej plyn, dát tam ručně beznín, prostě nic nepomáh, pokaždý se rozsvítí. Servis mam asi 70 km a musel bych tam o víkenu.
Dík za nápady.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- Reklama
nevim jestli to blikani znaci cislo chyby ale tohle je nejcasteji lambda.akrimu to dela taky a prej je to normalni ale jemu se jen rozsviti na chvilku a pak zhasne.tezko rict.bohuzel diag.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Nejde to po prepnuti na plyn na 3 valce? Check blika, kdyz se zrovna deje problem, z poctu bliknuti nic nepoznas, zustane svitit po tom, co byl problem, dokud se nesmaze. Presne takhle se to chova, kdyz nanatankujes plyn, kterej neni namichanej na tak nizkou teplotu. Kdyz auto stoji tak se zaplacne a zamrzne rozdelovac plynu a po prepnuti ne plyn nejdou vsechny valce a dokun nejdou, tak blika check. Kdyz uz rozdelovac castecne rozmrzne, ale jeste porad neni schopnej davkovat tak jak ma, tak kdyz moc neslapes na plyn, tak check neblika, kdyz slapnes na plyn, zase to nestihne davat do vsech valcu spravne mnozstvi plynu a check zacne blikat. Uz od teplot kolem asi -13, kdyz se tohle stane, tak trva i vic nez 20km, nez rozdelovac rozmrzne. Kdyz uz je pak auto prohraty (resp. nevymrzne tak moc), tak po nejakym poctu startu se chyba vymaze (pocet startu zavisi na druhu chyby). Jediny reseni, ktery sem nasel, je vyjet plynovou nadrz uplne do prazdna, aby se sajrajt z ni vycucal a pak natankovat jinej plyn. Nekdy je to ale zasvineny tak, ze pomuze jen vycisteni rozdelovace v servisu.
A abych citoval pana Gatese: "To neni chyba, to je vlastnost."
A abych citoval pana Gatese: "To neni chyba, to je vlastnost."
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Díky Pavle ! Vypadá to tak. Zajímavý, že furt beru plyn u stejný pumpy (První Brdská, prej nejlepší norskej) a je pravda, že to začlo někdy při -15ti, do tý doby byl klid. Dneska jsem se děsil co bude ráno a pohoda. Byly +2 stupně a jízda jak fík. Ale nevim, jestli to jezdilo na 3 válce páč jedu většinou z kopce a neni kde prubnout na tý ledovce nějakej odpich a zátah.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Tak snad to bylo jen tim. Me se to chovalo presne tak, jak popisujes, a bylo to plynem. Snazi se setrit, tak plyn michaji co nejlevnejsi a ten pak pri nizkych teplotach spatne splynuje.
To, jestli to jde na 3 valce se mi nejlip poznava tak, ze necham auto bezet na volnobeh a ruku dam k vyfuku a pak je citit, ze tam "nejake blafnuti chybi".
To, jestli to jde na 3 valce se mi nejlip poznava tak, ze necham auto bezet na volnobeh a ruku dam k vyfuku a pak je citit, ze tam "nejake blafnuti chybi".
- simone
- Kontaktovat uživatele:
lpg
niešo podobne poslednu dobu robí aj mne ja som to riešil tak že vypnem motor a znova naštartujem a potom to už nesvieti.
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
Díky za odpověď. Proč jsem se ale tak blbě ptal: brácha má Astru, taky 98, ale už tam má digitální tachák. A když měl jít na kontrolu, tak mu tam po nastartování chvíli svítil servis, posléze se ukázaly kilometry. A ještě jedna otázka - svítí to jen při problémech, nebo to upozorňuje i na doporučenou návštěvu servisu?
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
co vim tak jen pri problemuOněgin píše:Díky za odpověď. Proč jsem se ale tak blbě ptal: brácha má Astru, taky 98, ale už tam má digitální tachák. A když měl jít na kontrolu, tak mu tam po nastartování chvíli svítil servis, posléze se ukázaly kilometry. A ještě jedna otázka - svítí to jen při problémech, nebo to upozorňuje i na doporučenou návštěvu servisu?
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Orlando 1,8