KM/H
Moderátor: Blue Lanos
to máš pravdu,proto že občas řídím služební Oktavii 1,9 Tdi a je klídek.Samozřejmě že se najdou řidiči,kteří spěchají,ale fakt jich není již tolik,jako když jedu s Matízem.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- Reklama
Upozornujem ze to co tu hovorite je vsetko tachometrove, takze 165 sa moze rovnat takym realnym 150-155. Ak by ste naozaj isli 165 ,tak by sa uz aktivoval obmedzovac. cize viac jak 165 Matiz nepojde. Neviem jak 1.0 ale 0,8 urcite nie. samozrejme plati to pri predpisanych rozmeroch kolies.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Odkiaľ si myslíš, že berie RJ údaje o rýchlosti vozu a hlavne, prečo by mali byť presnejšie a zároveň by neboli na palubnej doske???Rado píše:Upozornujem ze to co tu hovorite je vsetko tachometrove, takze 165 sa moze rovnat takym realnym 150-155. Ak by ste naozaj isli 165 ,tak by sa uz aktivoval obmedzovac. cize viac jak 165 Matiz nepojde. Neviem jak 1.0 ale 0,8 urcite nie.
A ako koriguje veľkosť kolies atď...
Že by GPS???
niesom si uplne isty, ale tusim pri 6300 otackach je obmedzovac...co pri standardnych rozmeroch kolies znamena ze viac jak 165 km/h nemoze ist pretoze pri tej rychlosti dosiahnes na 5 prevodovom stupni rychlost okolo 165km/h (a to bez nejakych uprav motora alebo prudsieho klesania nedosiahnes) a vtedy sa ti aktivuje obmedzovac otacok.....nie rychlosti. to znamena ze teoreticky z vacsim priemerom kolies by si mohol dosiahnut este vyssiu realnu rychlost opat az po obmedzovac....takze tak.
ja som isiel na stvorku aj 145....ale to je iba tachometer. Takze keci....jedine z gps sa to da ako tak presne namerat. Ale to je v podstate jedno, taketo rychlosti z matizkom su fakt iba testovacie.....neviem si predstavit ze by som isiel 100km po dialnici v kuse 150....motor by asi nebol rad.
Už se to tady řešilo... https://www.chevroletclub.cz/viewtopic. ... hlight=gpsCiernygepard píše:Predpokladám ale, že tá skutoćná rýchlosť bude úplne niekde inde ako na tachometri...