Úbytek oleje
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Úbytek oleje
Čauky kluci,Nubču už mám 3 rok,jsem sní velice spokojená ,spotřeba tak akurát,jizdní vlastnosti taky fajn.Ale mám sní jeden problém,papá mi olej.Mohli by jste mi poradit co stim? [/url][/list][/list][/code][/quote][/u]
- Reklama
Když mizí olej, jsou zhruba 3 možnosti
a/ někudy teče ven je většinou vidět louže pod autem a snadno se lokalizuje problém.
b/ horem tedy hlavou nejspíš okolo dříku ventilů je tam takové gufero
c/ je špatně stírán kroužky ze stěny válce a to je asi nejhorší možnost, tam pomůže někdy výměna kroužků, ale spíše výbrus válců , tedy generálka motoru
a/ někudy teče ven je většinou vidět louže pod autem a snadno se lokalizuje problém.
b/ horem tedy hlavou nejspíš okolo dříku ventilů je tam takové gufero
c/ je špatně stírán kroužky ze stěny válce a to je asi nejhorší možnost, tam pomůže někdy výměna kroužků, ale spíše výbrus válců , tedy generálka motoru
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
-
Já třeba na jednu náplň jezdím 10 - 15 Megametrů a doleju za celej její život 2dcl až pívko, něco mezi. Jestli nalítáš 60 za rok, tak bych kupoval barel na dolívání....
taky bych ti nepřál ,aby to byla ta třetí varianta. Ty gufera ještě ujdou
jo mimochodem - má tady někdo najeto tolik, aby měl ztvrdlý gufera? A po kolika km asi? - díky, toť dotaz.
taky bych ti nepřál ,aby to byla ta třetí varianta. Ty gufera ještě ujdou
jo mimochodem - má tady někdo najeto tolik, aby měl ztvrdlý gufera? A po kolika km asi? - díky, toť dotaz.
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
úbytek oleje
Tak gufera mi měnili loni na jaře,pod autem jsem nikdy žádnou kaluž nenašla.Za rok najedu asi tak(přesně to nevim nikdy jsem to napočitala) 5 až 6 tis.Nikdy jsem taky nepočítala kolik na kolik to veme oleje,vždycky jenom hlídám aby tam byl dostatek.Ale loni jsme jeli na dovolenou z České Lípy na Lipno a po návratu půl náplně pryč.Kolik asi taková oprava stojí?Zatim díky za rady
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
no na cca 1000 km je spotreba 2lt oleje docela dost, to pokud by bral motor tak vam z vejfuku padaj komenici a neda se za vama jet kvuli smradu. Spis to bude nekde tect, nejspis ze spodu motoru protoze z vrchu by takovej unik oleje byl videt.
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
Test na gufera ventilů :Macek píše:Ale pod autem opravdu nikdy nic neni,jednou mi tata řek když za mnou jel,že když přidám plyn nebo podřadím,že mi to hulí.
Musí za tebou někdo jet ( samozřejmě někdo , s kým pak budeš mluvit ), jeď normálním stilem , třeba na čtyřku cca 70 a sundej jen nohu z plynu ( jako brzdění motorem) a až klesne rychlost asi na 50 přidej plyn , jakmile to žere vrchem , okamžitě se za tebou objeví modrý oblak ( když to žere hodně je to vidět i v zrcátku. ) Během toho brzdění motorem nejde do spalovacího prostoru palivo a písty si natahají olej kolem dříků ventilů.
Podívej se taky zvrchu na převodovku, jestli není od oleje, mě to takhle teklo pod víkem ventilů a po motoru za cívkama zapalování dolu na převodovku a tam se utvořila loužička v žebrování skříně a na zem to taky moc nekapalo. Sežralo mi to litr za 2000. Po přetěsnění je motor uplně suchej a žere 2dc na 1000. Hold žere víc, ale už jsem se s tím smířil...
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Tak se zaregistruj , o členky je tady nouzeMacek píše:Rozhodne to prubnu,zatim dík ozvu se jak test dopadl.Mimochodem jsme rodina Nubirek(jenom brácha trhá partu).Tak zatim mnoho štastných kilometrů.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Zde asi buda každá rada drahá.Udělat rozbor oleje je celkem drahá záležitost.Pokud tam naleješ olej,který má jiné vlastnosti než který tam byl,je to špatně.Záleží kolik má motor najeto a potom se rozhodnout.Ale většinou se již všude používají motorové oleje polosyntetické,což ale nevylučuje, že tam mohl být olej klasika AD ,který se používal dříve(Š 120 apod.)
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km